سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

معناداری زندگی در مکاتب وجود گرا

Publish Year: 1388
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 2,054
این Paper فقط به صورت چکیده توسط دبیرخانه ارسال شده است و فایل کامل قابل دریافت نیست. برای یافتن Papers دارای فایل کامل، از بخش [جستجوی مقالات فارسی] اقدام فرمایید.

نسخه کامل این Paper ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

MANADARI01_020

Index date: 13 February 2009

معناداری زندگی در مکاتب وجود گرا abstract

مکتب وجود گرای الحادی (Atheism Existentialism) نه تنها به وجود خدا اعتقادی ندارد، بلکه رویکرد خود را بر نفی خالق استوار کرده است و سعی در اثبات عدم وجود خدا دارد. ریشه اصلی این رویکرد از این اندیشه برمی‌خیزد که اگر خداوند، هستی مطلق و خالق متعال باشد پس در عالم وجود هر امکانی به ضرورت وجوب عالم امر تحقق می‌‌یابد و در این صورت اصالت وجود برای آدمی معنی نخواهد داشت و نمی‌تواند ماهیت خود را به طور تمام خودش بسازد. مکتب وجودگرا معتقد است انسانیت انسان بستگی به هست بودن او دارد و آن هم در گرو انتخاب و تصمیم‌های بالفعل اوست. به نظر مکتب وجودگرای الحادی ارزشهای متعالی و عینی نه به وسیله قوانین خدا برای انسان تعیین شده‌اند و نه به وسیله مُثُل افلاطون و نه به وسیله هر چیز دیگر. تنها مبنا برای ارزشهای انسان همانا آزادی اوست و در انتخاب ارزشها نمی‌توان به توجیه عینی و خارجی دست زد، زیرا انسان خالق ارزشهاست. در اندیشه سارتر آزادی نقش بزرگی دارد و آزادی همانا هستی است. مکتب وجودگرا نیروی شگرف قدرت اراده و آزادی به انسان عطا می‌کند، در حالی که ملاکی برای تصمیم‌گیری او تعیین نمی‌کند و حتی وجدان مورد نظر کانت را نمی‌پذیرد بی‌شک ارزش چنین عطیه‌ای در عمل پوچ می‌شود و موجب فروپاشی ارزشهای انسانی و بی‌معنایی زندگی می‌شود.

معناداری زندگی در مکاتب وجود گرا Keywords:

معناداری زندگی در مکاتب وجود گرا authors

فاطمه کریمی

عضو هیات علمی گروه علوم تربیتی دانشگاه گیلان

مقاله فارسی "معناداری زندگی در مکاتب وجود گرا" توسط فاطمه کریمی، عضو هیات علمی گروه علوم تربیتی دانشگاه گیلان نوشته شده و در سال 1388 پس از تایید کمیته علمی همایش ملی معناداری زندگی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله مکاتب ماهیت گرا، مکاتب وجودگرا، معناداری زندگی هستند. این مقاله در تاریخ 25 بهمن 1387 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 2054 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که مکتب وجود گرای الحادی (Atheism Existentialism) نه تنها به وجود خدا اعتقادی ندارد، بلکه رویکرد خود را بر نفی خالق استوار کرده است و سعی در اثبات عدم وجود خدا دارد. ریشه اصلی این رویکرد از این اندیشه برمی‌خیزد که اگر خداوند، هستی مطلق و خالق متعال باشد پس در عالم وجود هر امکانی به ضرورت وجوب عالم امر ... .