سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

هویت مکانی یک فضای شهری

Publish Year: 1384
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 10,849

This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

CAUCK_17

Index date: 28 January 2006

هویت مکانی یک فضای شهری abstract

انسان ها روزگاری دور یکجانشینی را تجربه کردند وآنگاه دانستند ناگزیرند آنچه را برای سکونت می آفرینند کنار هم بگذارند ، از میان آنها بگذرند و در آن حضور یابند . شهر آن هنگام که در وجود عامل های شهری (آنهایی که شهر بدون آنها زنده نخواهد بود )شکل گیرد برای ادامه حیات ناگزیر است بداندکه باید همواره پویا باشد و در تعادل، آنچه که ویژگی های پویایی و در تعادل بودن را به آنها نسبت می دهیم همان فعالیت های شهری هستندکه برای در تحرک و تعادل بودن باید منظم و مرتبط باشند. از آنجا که این فعالیت ها در فضاهای شهری اتفاق می افتند، گذرها، خیابان هاو میدان ها تعریف کننده ساختار اصلی شهرخواهند بود چرا که برای ساکنان شهر، تجربه یک فضای شهری بیش از دیگر فضاها در گذرها ، پیاده راه ها و میدان ها اتفاق می افتد. اگر فضای شهری را مجموعه ای از چیزهای عینی (اجزای شهری)و محتواهای کیفی (مفاهیم) بدانیم ، مفاهیمی به میان می آیند که همه آنها در موفقیت یک فضای شهری سهم بسزایی دارند . وقتی از یک پیاده راه در کنار خیابان می گذریم، در پی آنیم بدانیم آیا مکانی که در حال تجربه پیوسته آن هستیم واجد هویتی با روح ، پرتحرک ،پویا و صمیمی است یا این هویت خاطره انگیز خواهد بود؟ در این میان اگر بررسی شهرکرمان مورد نظر باشد شاید اولین بحث در مورد حال وهوای شهر طرح شود. آیا فضاهای شهری کرمان صمیمیت, خاطره انگیز بودن, هبستگی , جذابیت وپویایی را درخود دارند؟ آیا اصولا تعریف شده اند؟ آیا جداره ها و لبه های شهری ارتباط لازم را با فضای شهری دارند؟ وکلا آیا فضاها و مکان هایی وجود دارد که در خود ارزش های شهری را داشته باشد؟ پاسخگویی به این سوالات و رسیدن به راه حل ها از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و البته در این میان باید مشخص شود چه عناصری در رسیدن به اهداف گفته شده می تواند نقش موثرتر و کارآمد تری داشته باشد و آیا می توان به یک سری عناصر و ساختارهای شهری رسید که در شهر کرمان تاثیر بیشتری داشته باشند؟ موارد گفته شده می تواند به شکل استانداردهای کلی در فضای شهری مورد استفاده قرار گیردکه در واقع این استانداردها به شرایط اقتصادی,مسائل اجرایی,زمانی ورعایت مسائل فرهنگی توجه دارد. این نوشتار با هدف ارائه راهکارهای طراحی،سامان دهی یا نظم دهی(Ordering)خیابان به عنوان یک فضای شهری دریک مطالعه موردی بر پایه تفکر و اندیشه حاکم بر ایده پیشنهادی نگاشته می شود.

هویت مکانی یک فضای شهری authors

حسین فلاح

کارشناس ارشد معماری

محمدعلی اشرف گنجویی

کارشناس ارشد معماری

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
توسلی، محمود، 1379، طراحی شهری خیابان کارگر، شرکت عمران و ...
مدنی پور، علی، ترجمه فرهاد مرتضایی _ 1379، طراحی فضای ...
مقررات شهرسازی و معماری و طرح های توسعه و عمران، ...
Lynch, Kevin, a Theory of Good City Form, Cambridge, Mas ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "هویت مکانی یک فضای شهری" توسط حسین فلاح، کارشناس ارشد معماری؛ محمدعلی اشرف گنجویی، کارشناس ارشد معماری نوشته شده و در سال 1384 پس از تایید کمیته علمی همایش عمران معماری و شهرسازی کرمان پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله طراحی شهری؛رشد تدریجی؛ مکان شهری؛پرسپکتیویته؛سلسله مراتب هستند. این مقاله در تاریخ 8 بهمن 1384 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 10849 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که انسان ها روزگاری دور یکجانشینی را تجربه کردند وآنگاه دانستند ناگزیرند آنچه را برای سکونت می آفرینند کنار هم بگذارند ، از میان آنها بگذرند و در آن حضور یابند . شهر آن هنگام که در وجود عامل های شهری (آنهایی که شهر بدون آنها زنده نخواهد بود )شکل گیرد برای ادامه حیات ناگزیر است بداندکه باید همواره پویا ... . برای دانلود فایل کامل مقاله هویت مکانی یک فضای شهری با 9 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.