سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

تغییرات هدایت هیدرولیکی خاک تحت‌تأثیر هیدروژل‌های جاذب رطوبت در مزرعه

Publish Year: 1388
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,151

This Paper With 6 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NSDEM02_208

Index date: 24 February 2009

تغییرات هدایت هیدرولیکی خاک تحت‌تأثیر هیدروژل‌های جاذب رطوبت در مزرعه abstract

از آنجا که منابع آبی در کشور محدود است، استفاده بهینه از آب یک اولویت ضروری است و باید جزء لاینفک برنامه‌های توسعه باشد. تحقیق حاضر به منظور بررسی تأثیر مقادیر مختلف هیدروژل جاذب رطوبت Super AB A 200 بر هدایت هیدرولیکی خاک‌های لومی شنی در شرایط مزرعه انجام گردید. بدین منظور، طرحی در قالب بلوک کاملاً تصادفی برای شش سطح هیدروژل جاذب رطوبت شامل: 0(شاهد)، 05/0، 15/0، 3/0، 45/0 و 6/0 درصد وزنی در سه تکرار و در 18 کرت آزمایشی با ابعاد 5/1 × 5/1 متر اجرا گردید. با نر‌م‌افزار SAS و Excel نتایج تجزیه‌های آزمایشگاهی مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت. نتایج نشان داد، افزودن هیدروژل جاذب رطوبت در سطوح 45/0 و 6/0 درصد وزنی، میزان هدایت هیدرولیکی خاک را به ترتیب 2 تا 5/2 برابر افزایش داده است. نتایج آنالیز آماری (مقایسه میانگین‌ها) نشان می‌دهد که بین سطوح مختلف استفاده از هیدروژل جاذب رطوبت با هم و نیز با شاهد اختلاف معنی‌داری در سطح 1 درصد در افزایش هدایت هیدرولیکی خاک وجود دارد (P1 . از آنجا که مقدار هدایت هیدرولیکی این خاک‌ها در حد متوسط بوده و از این بابت مشکلی در این خاک‌ها مشاهده نشده است، با استناد به آنالیز آماری و عنایت به جنبه‌های اقتصادی، توصیه می‌شود که با کاربرد 45/0 درصد وزنی از هیدروژل جاذب رطوبت Super AB A 200، علاوه بر ایجاد ساختمان در خاک‌های لومی شنی، باعث افزایش توانایی جذب آب هیدروژل و در نتیجه افزایش میزان آب قابل استفاده گیاه گردیم.

تغییرات هدایت هیدرولیکی خاک تحت‌تأثیر هیدروژل‌های جاذب رطوبت در مزرعه Keywords:

تغییرات هدایت هیدرولیکی خاک تحت‌تأثیر هیدروژل‌های جاذب رطوبت در مزرعه authors

کامران پروانک بروجنی

استادیار خاک شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهر ری و عضو باشگاه پژوهش

جهانگیر عابدی کوپانی

استاد مهندسی منابع آب دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران.

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
کبیری، ک. (1381). هیدروژل های سوپر جاذب آکریلی. دومین دوره ...
کریمی، احمد. (1372). بررسی تاثیر ماده اصلاحی ایگیتا روی رشد ...
گنجی خرم دل، ن. (1383). تاثیر پلیمرسوپر جاذب PR3005 A ...
_ مک تمقلیقات ثناد1(زک _ _ الکاندا(ک 1امفهان Page, A.L. ...
Johnson. M.S. and Leah. (1990). Effect of S uperab sorbent ...
Roa, A. (1996). Screening of polymers to determine their potential ...
Sivapalan, S. (2001). Effect of polymer of soil water holding ...
Woodhouse, J and M.S. Johnson. (1990). Effect of superab sorbent ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "تغییرات هدایت هیدرولیکی خاک تحت‌تأثیر هیدروژل‌های جاذب رطوبت در مزرعه" توسط کامران پروانک بروجنی، استادیار خاک شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهر ری و عضو باشگاه پژوهش؛ جهانگیر عابدی کوپانی، استاد مهندسی منابع آب دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران. نوشته شده و در سال 1388 پس از تایید کمیته علمی دومین همایش ملی اثرات خشکسالی و راهکارهای مدیریت آن پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله هدایت هیدرولیکی خاک، هیدروژل جاذب رطوبت، خاک‌های شنی هستند. این مقاله در تاریخ 6 اسفند 1387 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1151 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که از آنجا که منابع آبی در کشور محدود است، استفاده بهینه از آب یک اولویت ضروری است و باید جزء لاینفک برنامه‌های توسعه باشد. تحقیق حاضر به منظور بررسی تأثیر مقادیر مختلف هیدروژل جاذب رطوبت Super AB A 200 بر هدایت هیدرولیکی خاک‌های لومی شنی در شرایط مزرعه انجام گردید. بدین منظور، طرحی در قالب بلوک کاملاً تصادفی برای شش ... . برای دانلود فایل کامل مقاله تغییرات هدایت هیدرولیکی خاک تحت‌تأثیر هیدروژل‌های جاذب رطوبت در مزرعه با 6 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.