سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

آیا در مقابل بلایای طبیعی آماده‌ایم؟ آمادگی بهداشتی چطور؟

Publish Year: 1384
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 4,833

This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

INDM01_002

Index date: 30 January 2006

آیا در مقابل بلایای طبیعی آماده‌ایم؟ آمادگی بهداشتی چطور؟ abstract

بلایا طبیعی بویژه زلزله یکباره زندگی انسانها را دچار دگرگونی می‌نماید بخصوص اگر آمادگی وجود نداشته باشد، سبب مرگ و میر و یا حداقل باعث مجروحیت انسانها و ایجاد خسارت‌های اقتصادی، اجتماعی و روانی از سوی دیگرمیگردد. هرساله هزاران حوادث و بلایای طبیعی در جهان رخ میدهد وکمتر روزی است که بلایای طبیعی در گوشه و کنار جهان ایجاد نگردد و سبب ایجاد خسارت‌های جانی و مالی نگردد و برخی از این بلایای طبیعی گاهی آنقدر شدیدند که زندگی در بخشی از کره زمین را تحت تأثیر قرار می‌دهند که بطور نمونه پدیده سونامی در جنوب شرق آسیا، کاترینا در امریکا را می‌توان ذکر کرد. کشورما نیز به لحاظ موقعیت جغرافیایی شاهد رخ داد اینگونه حوادث است. بطوریکه آمار و اطلاعات گذشته نشان می‌دهد در ایران طی صد ساله اخیر حدود 10950 زلزله به ثبت رسیده که زلزله سال 69 گیلان ـ زنجان، زلزله سال60 سیرجان، زلزله سال57 طبس از بزرگترین زلزله‌هایی هستند که بیش از 7 درجه در مقیاس ریشتر قدرت داشته‌اند. وخسارات جانی و مالی فراوانی را بر جای گذاشته‌اند. همچنین از حوادث غیر مترقبه دیگر سیل گرگان و ده‌ها حادثه کوچک و بزرگ که طی سال‌های اخیر بوقوع پیوسته را می‌توان نام برد. هریک از این حوادث به تأسیسات زیربنایی منطقه صدماتی را وارد کرده و عموماَ بعد از اینگونه حوادث مشکلات بهداشت محیطی آغاز و یا تشدید می‌گردد. بهم ریختن تأسیسات آبرسانی، شبکه جمع‌آوری فاضلاب، وجود اجساد دام و طیور تلف شده از جمله این مشکلات است که بروز می‌کند. و یا زلزله بم در ایران در 5/10/1382 و زلزله پاکستان (اکتبر2005) می‌باشد که یکی پس از دیگری اتفاق می‌افتند و تنها یک سوال را در ذهن هر یک از ما ایجاد می‌نماید که برای پیشگیری از حوادث مشابه مثلاً در تهران آیا در مقابل اینگونه بلایا آمادگی وجود دارد یا خیر؟ میزان آمادگی بهداشتی چقدر است؟این مقاله به لزوم آمادگی‌های عمومی و همچنین آمادگی‌های بهداشتی در مقابله با بلایای طبیعی از جمله زلزله احتمالی در تهران می‌پردازد.

آیا در مقابل بلایای طبیعی آماده‌ایم؟ آمادگی بهداشتی چطور؟ Keywords:

بلایای طبیعی ـ بهداشت ـ آمادگی ـ امداد رسانی

آیا در مقابل بلایای طبیعی آماده‌ایم؟ آمادگی بهداشتی چطور؟ authors

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
ندیم ابوالحسن، عصار محمد؛ « راهنمای بهسازی محیط در بلایای ...
نیکخواه عباس ؛ « اصول بهدلشت محیط » مرکز نشر ...
P.Walton Purdon _ E n vironmental Health _ third Edition ...
Glysson, packard, Barnes "The problem of Solids Waste Disposal" Annarbor ...
W.H.O 'Fourth Report on the World Health'' 1971 ...
Mayhen Gerry berry, Annie Roy Moore "Education and Training _ ...
W.H.O "Health Hazards of Human E n vi ronment _ ...
Alfred Lewis "Cleen the Air" Mc Graw Co-1965 ...
Metcalf, Eddy "Watse Water Engineering' _ Mc Graw Hill Co-1988 ...
W.H.O "Expanded Programme _ Immuniz ation _ _ 1987 ...
Herbert F.Lund _ _ Industrial Pollution Control Hand book" Mc ...
Frank A.Patty "Industrial Hygiene and Toxicology"' Interscience- 1967 ...
John Peel, Malcolm Pots "Textbook of C ontraceptive Practice" Cambridge ...
B.M Osborn _ _ Introduction to Community Health'' Allyn And ...
W.H.O "Health Educatin Goals for the Future "-1988 ...
J.Salvato _ _ En vironmental Engineering and Sanitation "-1972 ...
Edward Scott Hopkins, Wilmer Henry Schulze "the Practice of Sanition ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "آیا در مقابل بلایای طبیعی آماده‌ایم؟ آمادگی بهداشتی چطور؟" توسط علی مهرابی توانا، Ph.D؛ علی میرزاده، MD؛ نعمت اله اسمی، MS.c نوشته شده و در سال 1384 پس از تایید کمیته علمی اولین کنفرانس بین المللی مدیریت جامع بحران در حوادث غیرمترقبه پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله بلایای طبیعی ـ بهداشت ـ آمادگی ـ امداد رسانی هستند. این مقاله در تاریخ 10 بهمن 1384 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 4833 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که بلایا طبیعی بویژه زلزله یکباره زندگی انسانها را دچار دگرگونی می‌نماید بخصوص اگر آمادگی وجود نداشته باشد، سبب مرگ و میر و یا حداقل باعث مجروحیت انسانها و ایجاد خسارت‌های اقتصادی، اجتماعی و روانی از سوی دیگرمیگردد. هرساله هزاران حوادث و بلایای طبیعی در جهان رخ میدهد وکمتر روزی است که بلایای طبیعی در گوشه و کنار جهان ایجاد نگردد ... . برای دانلود فایل کامل مقاله آیا در مقابل بلایای طبیعی آماده‌ایم؟ آمادگی بهداشتی چطور؟ با 12 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.