سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

تحلیل بررسی اثرات گردشگری بر معیشت خانوارهای روستایی با استفاده از مدل تحلیل عاملی (مطالعه موردی : بخش اورامان- شهرستان سروآباد)

Publish Year: 1396
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 643

This Paper With 15 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

TGCE01_041

Index date: 12 January 2018

تحلیل بررسی اثرات گردشگری بر معیشت خانوارهای روستایی با استفاده از مدل تحلیل عاملی (مطالعه موردی : بخش اورامان- شهرستان سروآباد) abstract

رویکرد معیشت پایدار یکی از رویکردھای تحلیلی جدید در زمینه توسعه روستایی است که در سال ھای اخیر مورد توجه قرار گرفته است. یکی از رھیافت ھای اصلی برای بھبود معیشت پایدار روستایی توسعه ی گردشگری روستایی است ھدف تحقیق حاضر نقش گردشگری بر معیشت پایدار خانوارھای روستایی بخش اورامان شھرستان سروآباد استان کردستان است. این تحقیق از نظر ھدف، کاربردی و از لحاظ نحوه جمع آوری داده ھا ترکیبی از روش اسنادی- پیمایشی است. جامعه آماری این پژوھش را سرپرستان خانوار 4 روستای بخش اورامان (اورامان تخت، سلین، بلبر و کمال) که دارای بیشترین حجم گردشگر ھستند را تشکیل می دھد حجم نمونه 250 نمونه به دست آمد. ابزار گردآوری داده ھا در این پژوھش، پرسشنامه است. پایایی پرسشنامه با استفاده از آلفای کرونباخ (0.84) به دست آمد. برای بررسی تاثیر گردشگری از مدل تحلیل عاملی استفاده شد، نتایج نشان داد که کلیه عوامل موثر بر معیشت پایدار خانوارھای روستایی منطقه به 5 دسته عوامل مالی، انسانی، اجتماع طبیعی و فیزیکی دسته بندی شدند که ھر پنج عامل 100 درصد از واریانس جامعه را تبیین کردند در این میان بار مالی اولین عاملی که وارد تحلیل عاملی شده و بیشترین مقدار واریانس را داشته است عامل مالی با مقدار ویژه واریانس (72/94) بوده است. ھمچنین عوامل انسانی با مقدار ویژه واریانس (9/62)، عوامل طبیعی با مقدار ویژه واریانس (8/19)، عامل فیزیکی با مقدار ویژه واریانس (5/49)، و عامل اجتماعی با مقدار ویژه واریانس (3/73) به ترتیب در رده ھای بعدی بودند می توان گفت که مھم ترین اثر گردشگری در منطقه مورد مطالعه تاثیر مالی می باشد که از دیدگاه مردم گردشگری در منطقه موجب اشتغال زایی، افزایش درآمد، تنوع شغلی و ... شده است و کمترین تاثیر گردشگری در منطقه مربوط به عامل طبیعی می باشد که در این زمینه کمترین اثر را داشته است.

تحلیل بررسی اثرات گردشگری بر معیشت خانوارهای روستایی با استفاده از مدل تحلیل عاملی (مطالعه موردی : بخش اورامان- شهرستان سروآباد) Keywords:

تحلیل بررسی اثرات گردشگری بر معیشت خانوارهای روستایی با استفاده از مدل تحلیل عاملی (مطالعه موردی : بخش اورامان- شهرستان سروآباد) authors

سعدی محمدی

استادیار گروه جغرافیا، دانشگاه پیام نور

اسکندر مرادی

استادیار گروه جغرافیا، دانشگاه پیام نور

زبیده رشیدی

کارشناسی ارشد رشته جغرافیا، دانشگاه پیام نور

مقاله فارسی "تحلیل بررسی اثرات گردشگری بر معیشت خانوارهای روستایی با استفاده از مدل تحلیل عاملی (مطالعه موردی : بخش اورامان- شهرستان سروآباد)" توسط سعدی محمدی، استادیار گروه جغرافیا، دانشگاه پیام نور؛ اسکندر مرادی، استادیار گروه جغرافیا، دانشگاه پیام نور؛ زبیده رشیدی، کارشناسی ارشد رشته جغرافیا، دانشگاه پیام نور نوشته شده و در سال 1396 پس از تایید کمیته علمی اولین همایش بین المللی گردشگری، جغرافیا و محیط زیست پاک پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله معیشت پایدار، گردشگری، بخش اورامان، شهرستاى سروآباد هستند. این مقاله در تاریخ 22 دی 1396 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 643 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که رویکرد معیشت پایدار یکی از رویکردھای تحلیلی جدید در زمینه توسعه روستایی است که در سال ھای اخیر مورد توجه قرار گرفته است. یکی از رھیافت ھای اصلی برای بھبود معیشت پایدار روستایی توسعه ی گردشگری روستایی است ھدف تحقیق حاضر نقش گردشگری بر معیشت پایدار خانوارھای روستایی بخش اورامان شھرستان سروآباد استان کردستان است. این تحقیق از نظر ھدف، ... . برای دانلود فایل کامل مقاله تحلیل بررسی اثرات گردشگری بر معیشت خانوارهای روستایی با استفاده از مدل تحلیل عاملی (مطالعه موردی : بخش اورامان- شهرستان سروآباد) با 15 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.