سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

ارزیابی فواصل ردیف کاشت بر عملکرد و اجزای عملکرد باقلای زمستانه مازندرانی رقم برکت

Publish Year: 1396
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 354

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دانلود نمایند.

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

CROPCONF02_019

Index date: 18 April 2018

ارزیابی فواصل ردیف کاشت بر عملکرد و اجزای عملکرد باقلای زمستانه مازندرانی رقم برکت abstract

به منظور ارزیابی اثر متقابل تاریخ و تراکم کاشت بر عملکرد و اجزای عملکرد و کیفیت باقلا در سال زراعی 93-92 آزمایشی به صورت طرح فاکتوریل در قالب بلوک های کامل تصادفی با 3 تکرار در مزرعه ای واقع در شهرستان نوشهر به اجرا گذاشته شد. تیمارهای تاریخ کاشت شامل دو سطح ده دی ماه و سی دی ماه و تیمارهای تراکم کاشت شامل چهار سطح 40x10 ، 35x15 ، 30x20 ، 25x25 بوته در متر مربع بودند.در این آزمایش صفاتی از قبیل ارتفاع بوته، وزن تر دانه در بوته، تعداد برگ در بوته و تعداد غلاف در بوته مورد ارزیابی قرار گرفتند. تاخیر در کاشت موجب کاهش تعداد گره، کاهش طول بوته، کاهش درصد ماده خشک بذر، کاهش و کاهش تعداد غلاف در بوته شد، اما روی تعداد بذر در غلاف و درصد نیتروژن بذر اثر معنی داری نداشت. در صفات فوق تیمار a1 (تاریخ کاشت دهم دی) در مقایسه با تیمار a2 (تاریخ کاشت بیست و پنجم دی) برتری محسوسی داشت. تاریخ کاشت و تراکم کاشت بر روی صفت وزن تر دانه در بوته و تعداد غلاف در بوته در سطح احتمال 1 درصد و بر روی صفت تعداد برگ در بوته در سطح 5 درصد موجب اختلاف معنی دار شده است. اثر متقابل این دو تیمار بر روی صفات مذکور حداقل در سطح 5 درصد معنی دار شده است. کاهش تراکم بوته در واحد سطح باعث افزایش تعداد گره در بوته و تعداد غلاف در بوته شد. اما روی طول بوته، درصد ماده خشک بذر، درصد نیتروژن بذر اثر معنی داری نداشت. اگرچه اثر تراکم کاشت بر تعداد برگ در بوته معنی دار نبوداما تیمار 17 بوته در متر مربع با میانگین 11.34 تن در هکتار بیشترین عملکرد را بین تراکم مختلف کاشت به خود اختصاص داد. اثر متقابل تاریخ و تراکم کاشت روی درصد نیتروژن بذر و تعداد غلاف در بوته اثر معنی داری نداشت اما این تیمارها روی سایر صفات اثر مثبتی داشتند.

ارزیابی فواصل ردیف کاشت بر عملکرد و اجزای عملکرد باقلای زمستانه مازندرانی رقم برکت Keywords:

ارزیابی فواصل ردیف کاشت بر عملکرد و اجزای عملکرد باقلای زمستانه مازندرانی رقم برکت authors

مریم برش نورد

گروه زراعت، واحد چالوس، دانشگاه آزاد اسلامی، چالوس

پوریا مظلوم

گروه زراعت، واحد چالوس، دانشگاه آزاد اسلامی، چالوس

مقاله فارسی "ارزیابی فواصل ردیف کاشت بر عملکرد و اجزای عملکرد باقلای زمستانه مازندرانی رقم برکت" توسط مریم برش نورد، گروه زراعت، واحد چالوس، دانشگاه آزاد اسلامی، چالوس؛ پوریا مظلوم، گروه زراعت، واحد چالوس، دانشگاه آزاد اسلامی، چالوس نوشته شده و در سال 1396 پس از تایید کمیته علمی دومین کنفرانس ملی دستاوردهای نوین در زراعت و اصلاح نباتات پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله باقلا ، عملکرد، اجزای عملکرد، تاریخ کاشت، عملکرد کاشت هستند. این مقاله در تاریخ 29 فروردین 1397 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 354 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که به منظور ارزیابی اثر متقابل تاریخ و تراکم کاشت بر عملکرد و اجزای عملکرد و کیفیت باقلا در سال زراعی 93-92 آزمایشی به صورت طرح فاکتوریل در قالب بلوک های کامل تصادفی با 3 تکرار در مزرعه ای واقع در شهرستان نوشهر به اجرا گذاشته شد. تیمارهای تاریخ کاشت شامل دو سطح ده دی ماه و سی دی ماه و ... . برای دانلود فایل کامل مقاله ارزیابی فواصل ردیف کاشت بر عملکرد و اجزای عملکرد باقلای زمستانه مازندرانی رقم برکت با 1 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.