سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی اثر تراکم کاشت بر عملکرد و اجزای عملکرد باقلای زمستانه مازندرانی رقم برکت

Publish Year: 1396
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 465

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دانلود نمایند.

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

CROPCONF02_076

Index date: 18 April 2018

بررسی اثر تراکم کاشت بر عملکرد و اجزای عملکرد باقلای زمستانه مازندرانی رقم برکت abstract

به منظور ارزیابی اثر متقابل تاریخ و تراکم کاشت بر عملکرد و اجزای عملکرد و کیفیت باقلا در سال زراعی 93-92 آزمایشی به صورت طرح فاکتوریل در قالب بلوک های کامل تصادفی با 3 تکرار در مزرعه ای واقع در شهرستان نوشهر به اجرا گذاشته شد . تیمارهای تاریخ کاشت شامل دو سطح ده دی ماه و سی دی ماه و تیمارهای تراکم کاشت شامل چهار سطح 40x10 ؛ 35x15؛ 30x20؛ 25x25 بوته در متر مربع بودند.در این آزمایش صفاتی از قبیل تعداد دانه در بوته، وزن تر غلاف با دانه، ارتفاع اولین غلاف در بوته و طول غلاف مورد ارزیابی قرار گرفتند. تاخیر در کاشت موجب کاهش تعداد گره، کاهش طول بوته، کاهش درصد ماده خشک بذر، کاهش عملکرد محصول، کاهش وزن تر بوته ها، کاهش تعداد انشعابات بوته و کاهش تعداد غلاف در بوته شد، اما روی وزن صد دانه، تعداد بذر در غلاف و درصد نیتروژن بذر اثر معنی داری نداشت. در صفات فوق تیمار a1 تاریخ کاشت دهم آبان در مقایسه با تیمار a2 تاریخ کاشت بیست و پنجم آبان برتری محسوسی داشت. تاریخ کاشت و تراکم کاشت بر روی صفت تعداد دانه در بوته و وزن تر غلاف با دانه در سطح احتمال 1 درصد و بر روی صفت ارتفاع اولین غلاف در بوته در سطح 5 درصد موجب اختلاف معنی دار شده است. اثر متقابل این دو تیمار بر روی صفات مذکور حداقل در سطح 5 درصد معنی دار شده است. کاهش تراکم بوته در واحد سطح باعث افزایش تعداد گره در بوته، وزن صد دانه، وزن تر بوته ها، تعداد انشعابات بوته و تعداد غلاف در بوته شد. اما روی طول بوته، درصد ماده خشک بذر، درصد نیتروژن بذر، عملکرد محصول و تعدادبذر در غلاف اثر معنی داری نداشت. اگرچه اثر تراکم کاشت بر عملکرد محصول معنی دار نبوداما تیمار 17 بوته در متر مربع با میانگین 11.34 تن در هکتار بیشترین عملکرد را بین تراکم مختلف کاشت به خود اختصاص داد. اثر متقابل تاریخ و تراکم کاشت روی درصد نیتروژن بذر و تعداد بذر در غلاف اثر معنی داری نداشت اما این تیمارها روی سایر صفات اثر مثبتی داشتند.

بررسی اثر تراکم کاشت بر عملکرد و اجزای عملکرد باقلای زمستانه مازندرانی رقم برکت Keywords:

بررسی اثر تراکم کاشت بر عملکرد و اجزای عملکرد باقلای زمستانه مازندرانی رقم برکت authors

مریم برش نورد

کارشناس ارشد کشاورزی عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی

پوریا مظلوم

کارشناس ارشد کشاورزی عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی

مقاله فارسی "بررسی اثر تراکم کاشت بر عملکرد و اجزای عملکرد باقلای زمستانه مازندرانی رقم برکت" توسط مریم برش نورد، کارشناس ارشد کشاورزی عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی؛ پوریا مظلوم، کارشناس ارشد کشاورزی عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی نوشته شده و در سال 1396 پس از تایید کمیته علمی دومین کنفرانس ملی دستاوردهای نوین در زراعت و اصلاح نباتات پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله باقلا، عملکرد، اجزای عملکرد، تاریخ کاشت، عملکرد کاشت هستند. این مقاله در تاریخ 29 فروردین 1397 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 465 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که به منظور ارزیابی اثر متقابل تاریخ و تراکم کاشت بر عملکرد و اجزای عملکرد و کیفیت باقلا در سال زراعی 93-92 آزمایشی به صورت طرح فاکتوریل در قالب بلوک های کامل تصادفی با 3 تکرار در مزرعه ای واقع در شهرستان نوشهر به اجرا گذاشته شد . تیمارهای تاریخ کاشت شامل دو سطح ده دی ماه و سی دی ماه ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی اثر تراکم کاشت بر عملکرد و اجزای عملکرد باقلای زمستانه مازندرانی رقم برکت با 1 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.