تأثیر سیستم های ماهواره ای عامل بر نقشه برداری حرفه ای

Publish Year: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,386

This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

IIAUGEOMATIC01_029

تاریخ نمایه سازی: 26 اردیبهشت 1388

Abstract:

در سالهای اخیر تهیۀ نقشه در سرتاسر گیتی با سرعت زیادی رو به پیشرفت بوده است و احتیاج به تهیۀ نقشه ها از آنجا ناشی میشود که ممالک مختلف به منظور بهره برداری بیشتر و صحیح تر از منابع طبیعی کشورشان و توسعۀ زندگی خویش ناگزیرند که بهتر و عمیق تر سرزمینی را که در آن زندگی می کنند، بشناسند و از ثروت طبیعی و منابع اقتصادی به منظور تأمین احتیاجات ملی به طور منطقی تری استفاده نمایند. نیاز به یادآوری ندارد که هرگونه بررسی و کاوش که مربوط به زمین باشد، باید قبلاً روی نقشه انجام گیرد تا عملیات نظری و کورکورانه به کارهای متکی بر مطالعه که با شناخت کامل منطقه همراه خواهد بود، تبدیل شود. در طرح های عمرانی از قبیل ارتباطات، سدسازی، اکتشاف معادن، کشاورزی، انتقال نیروی برق، نفت رسانی و گازرسانی، به نقشه هایی با مقیاس های گوناگون نیاز خواهد بود، بدین معنی که این نوع پروژه ها در مراحل مختلف به نقشه های متفاوت احتیاج دارند. آموزش های جدید در ارتباط با نقشه برداری با تناقض روبه روست. تناقض خودکفایی در مقابل وابستگی به علم، وسایل و تجهیزات کشورهای جهان اول و پیشرفته، تناقض با گذشتۀ مان را بازگویی می کند، زمانی که ایرانی حرف اول را در اکثر علوم بیان می کرد، لذا لازم می باشد تا با علوم روز دنیا آشنا بوده تا در آینده بتوانیم جایگاه خود را در جهان بیابیم، همچنان که در بسیاری از علوم به چنین مهمی دست یافته ایم. با معرفی تعریف دقیق از نقشه برداری و انواع و هدف از آن، تاریخچۀ آن در ایران و سایر موارد ذکر گردیده در مقاله، با ایجاد نگرش جدید به این علم به شکل اصولی، گامی مهم در زمینۀ اجرائی و عملی نمودن این علوم که مرتبط با بسیاری از علوم دیگر می باشد، برداریم.

Keywords:

تعریف نقشه و نقشه برداری و انواع آن- نقشه برداری در ایران- اولین قدم و هدف از نقشه برداری- نحوۀ نشان دادن ارتفاعات در نقشه- تعریف و تاریخچۀ ژئودزی- اطلاعاتی در مورد موقعیت یاب جهانی

Authors

مهدیه احمدی

کارشناس ارشد(عضو باشگاه پژوهشگران جوان دانشگاه تهران مرکزی)

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • - نقشه برداری، نوبخت شمس، انتشارات دانشگاه تهران، چاپ دوم، ...
  • - نقشه برداری، وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، انتشارات ...
  • نمایش کامل مراجع