مدیریت تغذیه نخلستان های خرما در ایران

Publish Year: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 737

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

BAGHBANI09_717

تاریخ نمایه سازی: 21 اردیبهشت 1397

Abstract:

نخل خرما مانند هر محصول دیگر نیاز به تغذیه دارد که باید بر اساس میزان برداشت گیاه مدیریت شود. مصرف مواد مغذی در نخلستان باید با هدف حفظ و بهبود حاصل خیزی خاک، افزایش بهره وری زمین و کاهش تخریب محیط زیست به منظور افزایش بهره وری نخلستان باشد. مدیریت تغذیه نه تنها به ارایه مزایای ملموس از نظر بازده بالاتر میرسد بلکه باعث بهبود حاصل خیزی خاک می شود.با توجه به نتایج بدست آمده از نمونه های خاک نخلستان های کشور، کمبود مواد غذایی در اعماق مختلف خاک وجود دارد. از طرفی در ایران تحقیقات گسترده ای در زمینه تعیین نیاز غذایی ارقام مختلف تجاری کشور بر اساس آزمون خاک صورت گرفته است و با توجه به ارقام زیاد در کشور و با عنایت به این که عملکرد و کیفیت خرما تحت تاثیر رقم، آب و هوا،وضعیت حاصل خیزی خاک، نوع و مقدار مصرف کودهای آلی و شیمیایی قرار دارد انجام آزمایش برای همه این ارقام در مناطقمختلف بسیار مشکل است لذا در این تحقیق با توجه به کارهای انجام شده با بررسی نتایج خاک آزمایشات انجام شده و عملکرد محصول خرما یک توصیه کلی برای نخیلات کشور ارایه شد.

Authors

عبدالحمید محبی

استادیار پژوهشی پژوهشکده خرما و میوه های گرمسیری کشور، موسسه تحقیقات علوم باغبانی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی.