سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

ارزیابی شاخص های گیاهی و خاک برای طبقه بندی اراضی شور منطقه نیشابور با استفاده از تصاویر ماهواره ای +ETM

Publish Year: 1387
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,609

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دانلود نمایند.

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NCMDSAI01_008

Index date: 12 June 2009

ارزیابی شاخص های گیاهی و خاک برای طبقه بندی اراضی شور منطقه نیشابور با استفاده از تصاویر ماهواره ای +ETM abstract

درتحقیق حاضر امکان استفاده از نسبتهای باندی (شاخص های گیاهی) برای طبقه بندی ارضی می شودمورد بررسی قرار گرفته است. برای این منظور از داده های ماهوارهای لندست +ETM مربوط به 10 جولای سال 2002 استفاده گردید. منطقه مورد مظالعه در استان خراسان رضوی و در بخشی از دشت نیشابور واقه شده است. پس از ببرسی تصاویر ماهواره ای به لحاظ تصحیحات اولیه و رادیومتری از عمق 10-0 سانتی متری خاک برداشت و موقعیت جغرافیایی کلیه نقط توسط GPS ثبت شد و در مجموع 39 نمونه خاک به آزمایشگاه خاک شناسی منتقل گردید. پارامترهایی نظیرPH,EC یون هایی نظیر کلسیم منیزیم کربنات بی کربنات و کلر طبق روش های استاندارد اندازه گیری شدند. با تعیین موقعیت نمونه ها بر روی تصویر اقدام به استخراج هر یک از مقادیر روشنایی (DN) گردید. نتایج نشان داد که ضرائب رگرسیونی بدست آمده برای باندهای اصلی و ترکیبی بسیار پایین است اما نشانگر این موضوع است که استفاده از باندهای ترکیبی باعث افزایش ضریب رگرسیون در معاملات نسبت به باندهای اصلی خواهد شد. هم چنین هنگامی که آنالیزهای آماری محدود به داده هایی با EC بالا گردد ضرائب رگرسیونی نسبت به حالتی کهکل نمونه ها مورد تجزیه و تحلیل قرار گیرد افزایش می یابد. درمجموع به دلیل ضرائب رگرسیونی بسیار پایین میان ارزش رقومی استخراج شده از باندهای اصلی و شاخص های گیاهی و EC حاک ها امکان طبقه بندی تصویر ماهواره ای بر اساس یک مدل رگرسیونی مناسب وجود ندارد ئ این ضرائب جهت انجام طبقه بندی تصویر کافی نمی باشند.

ارزیابی شاخص های گیاهی و خاک برای طبقه بندی اراضی شور منطقه نیشابور با استفاده از تصاویر ماهواره ای +ETM Keywords:

ارزیابی شاخص های گیاهی و خاک برای طبقه بندی اراضی شور منطقه نیشابور با استفاده از تصاویر ماهواره ای +ETM authors

سید حسین ثنایی نژاد

عضو هیئت علمی گروه مهندسی آب دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد

علیرضا آستارایی

عضو هیئت علمی گروه مهندسی خاک دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد

پریسا میرحسینی موسوی

کارشناس ارشد مهندسی علوم خاک

مرجان قائمی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی علوم خاک

مقاله فارسی "ارزیابی شاخص های گیاهی و خاک برای طبقه بندی اراضی شور منطقه نیشابور با استفاده از تصاویر ماهواره ای +ETM" توسط سید حسین ثنایی نژاد، عضو هیئت علمی گروه مهندسی آب دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد؛ علیرضا آستارایی، عضو هیئت علمی گروه مهندسی خاک دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد؛ پریسا میرحسینی موسوی، کارشناس ارشد مهندسی علوم خاک؛ مرجان قائمی، دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی علوم خاک نوشته شده و در سال 1387 پس از تایید کمیته علمی اولین همایش ملی مدیریت و توسعه کشاورزی پایدار در ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله شاخص پوشش گیاهی، سنجش از دور، شوری خاک، پردازش تصویر هستند. این مقاله در تاریخ 22 خرداد 1388 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1609 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که درتحقیق حاضر امکان استفاده از نسبتهای باندی (شاخص های گیاهی) برای طبقه بندی ارضی می شودمورد بررسی قرار گرفته است. برای این منظور از داده های ماهوارهای لندست +ETM مربوط به 10 جولای سال 2002 استفاده گردید. منطقه مورد مظالعه در استان خراسان رضوی و در بخشی از دشت نیشابور واقه شده است. پس از ببرسی تصاویر ماهواره ای به ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی پردازش تصویر طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله ارزیابی شاخص های گیاهی و خاک برای طبقه بندی اراضی شور منطقه نیشابور با استفاده از تصاویر ماهواره ای +ETM با 6 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.