سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

ارزیابی استفاده از PGPR بر عملکرد کمی و کیفی چهار رقم لوبیا در شرایط زارع از طریق آب آبیاری

Publish Year: 1387
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,529

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دانلود نمایند.

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NCMDSAI01_083

Index date: 12 June 2009

ارزیابی استفاده از PGPR بر عملکرد کمی و کیفی چهار رقم لوبیا در شرایط زارع از طریق آب آبیاری abstract

به منظور ارزیابی تاثیر باکتریهای ریزوسفری محرک رشد گیاه (PGPR) بر عملکرد کمی و کیفی چهار رقم لوبیا در شرایط زارع، از مایه تلقیح بیولوژیک سوپر نیتروپلاس استفاده شد. به همین منظور چهار مزرعه مختلف در شهرستان خرم دره انتخاب و اعمال تیمار بعد از کاشت انجام گرفت. هر مزرعه به مساحت 2 هکتار که یک هکتار آن بدون تلقیح و یک هکتار آن با تلقیح کاشته شد (کود بیولوژیک صنعتی سوپر نیتروپلاس که به صورت مایع یک لیتری می باشد در هنگام اولین آبیاری بعد از کاشت به آب آبیاری اضافه شد). عوامل زنده مفید موجود در کود سوپر نیتروپلاس با اثر محرک رشد و تشدید کننده بر یکدیگر موجب افزایش تولید انواع هورمون ها، سیدروفورها، آنتی بیوتیک ها و مواد بازدارنده عوامل بیماریزا گردیده و موجب حفاظت ریشه از عوامل بیماری زای خاکزی می گردد. غلظت باکتریهای گروه تثبیت کننده نیتروژن و محرک رشد در کود بیولوژیک سوپر نیتروپلاس 108 در هر میلی لیتر و 108 اسپور و سلول زنده Basillus subtilis می باشد. این تحقیق در چهار مزرعه لوبیا در ارقام لوبیا قرمز نا، لوبیا چیتی تلاش، لوبیا سفید کشاورزی و لوبیا چیتی کپسولی (با مساحت 2 هکتار که یک هکتار شاهد و یک هکتار پایلوت) در منطقه خرمدره (استان زنجان) در بهار سال 1385 به اجرا درآمد. صفات مورد اندازه گیری شامل عملکرد دانه، درصد نیتروژن دانه، درصد پروتئین لوبیا، درصد فسفر، پتاسیم و میزان آهن موجود در بذر پرداشت شده بود. اندازه گیری های پس از برداشت محصول و نتایج آزمایشات نشان داد که در همه آنها عملکرد دانه نسبت به شاهد افزایش داشته اشت و همچنین درصد پروتئین و نیتروژن دانه و درصد فسفر و پتاسیم موجود در دانه نیز به جز در لوبیای رقم کرم کشاورزی در سایر موارد بالاتر از شاهد بوده است. میزان آهن موجود در دانه نیز بررسی گردید و مشخص شد که مقدار آن در تمام نمونه های حاصل از طرح به جز در رقم لوبیای سفید کشاورزی از میزان حاصله در ارقام شاهد بیشتر است.

ارزیابی استفاده از PGPR بر عملکرد کمی و کیفی چهار رقم لوبیا در شرایط زارع از طریق آب آبیاری Keywords:

ارزیابی استفاده از PGPR بر عملکرد کمی و کیفی چهار رقم لوبیا در شرایط زارع از طریق آب آبیاری authors

مهدی طاهرخانی

مربی دانشگاه آزاد اسلامی واحد

مقاله فارسی "ارزیابی استفاده از PGPR بر عملکرد کمی و کیفی چهار رقم لوبیا در شرایط زارع از طریق آب آبیاری" توسط مهدی طاهرخانی، مربی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نوشته شده و در سال 1387 پس از تایید کمیته علمی اولین همایش ملی مدیریت و توسعه کشاورزی پایدار در ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله سوپر نیتروپلاس، عملکرد، لوبیا، درصد پروتئین، فسفر، پتاسیم هستند. این مقاله در تاریخ 22 خرداد 1388 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1529 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که به منظور ارزیابی تاثیر باکتریهای ریزوسفری محرک رشد گیاه (PGPR) بر عملکرد کمی و کیفی چهار رقم لوبیا در شرایط زارع، از مایه تلقیح بیولوژیک سوپر نیتروپلاس استفاده شد. به همین منظور چهار مزرعه مختلف در شهرستان خرم دره انتخاب و اعمال تیمار بعد از کاشت انجام گرفت. هر مزرعه به مساحت 2 هکتار که یک هکتار آن بدون تلقیح ... . برای دانلود فایل کامل مقاله ارزیابی استفاده از PGPR بر عملکرد کمی و کیفی چهار رقم لوبیا در شرایط زارع از طریق آب آبیاری با 4 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.