بررسی میانگین رشد، ضریب رشد ویژه و ضریب چاقی ماهیان قزل آلای رنگین کمان پرورش یافته با استفاده از آبهای شور در استخرهای خاکی استان خراسان شمالی

Publish Year: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 801

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

SCCWF02_024

تاریخ نمایه سازی: 21 اردیبهشت 1397

Abstract:

منابع آبهای داخلی از پتانسیل های بالقوه ای برخوردار هستند که می توانند در صنعت آبزی پروری در راستای افزایشتولید ماهیان سردآبی در شرایط استخرهای خاکی، سیمانی و.... استفاده شود. انجام این کار، میتواند منشاء تحول اقتصادیباشدکه از جمله اثرات آن افزایش درآمد سرانه، اثرات اجتماعی و اشتغال زایی می باشد. در این مطالعه 61000 عدد ماهیقزل آلا با دامنه وزنی 32-22 گرم در اواسط و نیمه دوم مهر ماه در سه استخرخاکی در استان خراسان شمالی رهاسازی شد و در یک دوره 5 ماهه با استفاد از آب دوحلقه چاه مورد پرورش قرار گرفت. تغییرات درجه حرارت آب در فصل پاییز بین 17-12 درجه سانتی گراد و در فصل زمستان بین 12-10 درجه سانتی گراد متغیر بود. در این مطالعه میانگین رشد روزانه، ضریب رشد ویژه و ضریب چاقی ماهیان اندازه گیری شد. میانگین رشد روزانه ماهی قزل آلا در سه استخر خاکی به ترتیب 2/8، 2/04 و 2 گرم ثبت گردید. ضریب رشد ویژه ماهی قزل آلا در استخر های 1 2 و 3 به ترتیب 1/02، 0/99 و 0/93 تعیین شدکه با وزن ماهی قزل و با ضریب چاقی همخوانی خوبی دیده می شود. ضریب چاقی ماهی قزل آلا که یکی از شاخص های رشد می باشد در استخرهای 1، 2 و 3 به ترتیب 1/5، 1/23 و 1/17 تعیین گردید.

Keywords:

Authors

علی اصغر سعیدی

پژوهشکده اکولوژی دریای خزر -ساری

رضا پورغلام

پژوهشکده اکولوژی دریای خزر -ساری

حسن نصرالله زاده ساروی

پژوهشکده اکولوژی دریای خزر -ساری

میلاد عادل

پژوهشکده اکولوژی دریای خزر -ساری