سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

واکاوی الگوهای مکانی پارامترهای موثر بر ظرفیت تبادلات کاتیونی خاک در دشت تبریز با استفاده از سامانه اطلاعات جغرافیایی (GIS)

Publish Year: 1396
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 359

This Paper With 6 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

SSCI15_230

Index date: 11 May 2018

واکاوی الگوهای مکانی پارامترهای موثر بر ظرفیت تبادلات کاتیونی خاک در دشت تبریز با استفاده از سامانه اطلاعات جغرافیایی (GIS) abstract

هدف از این مطالعه بررسی الگوی خودهمبستگی فضایی تغییرات ظرفیت تبادلات کاتیونی خاک و پارامترهای موثر برآندر منطقه دشت تبریز می باشد. بدین منظور در این تحقیق برای برآورد ظرفیت تبادل کاتیونی اقدام به نمونه برداری از 32نقطه در اراضی مورد مطالعه گردید. فراوانی نسبی ذرات،کربن آلی، pH خاک و ظرفیت تبادل کاتیونی اندازه گیری شد. سپس بااستفاده از امکانات آمار فضایی، تحلیل خوشه ای و روش هات اسپات در نرم افزار Arc GIS 10.3.1 اقدام به بررسی الگوهایخودهمبستگی پارامترهای مورد نظر در اراضی مورد مطالعه گردید. از پارامترهای مورد بررسی، درصد رس، ماده آلی، pH و تاحدودی سیلت دارای الگوی خودهمبستگی یکسان با پارامتر ظرفیت تبادلات کاتیونی خاک بودند که این نشان دهنده تاثیرمستقیم این پارامترها بر ظرفیت تبادلات کاتیونی می باشد بدین گونه که در مناطقی که پارامترهای ذکر شده با هم تشکیلالگوی خوشه ای خودهمبستگی مثبت میدهند مقدار ظرفیت تبادلات کاتیونی نیز بیشترین مقدار می باشد.

واکاوی الگوهای مکانی پارامترهای موثر بر ظرفیت تبادلات کاتیونی خاک در دشت تبریز با استفاده از سامانه اطلاعات جغرافیایی (GIS) Keywords:

واکاوی الگوهای مکانی پارامترهای موثر بر ظرفیت تبادلات کاتیونی خاک در دشت تبریز با استفاده از سامانه اطلاعات جغرافیایی (GIS) authors

علی باریکلو

دانش آموخته کارشناسی ارشد علوم خاک دانشگاه زنجان

لیلا صادقلو

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم خاک دانشگاه زنجان

پریسا علمداری

استادیار علوم خاک دانشگاه زنجان

مقاله فارسی "واکاوی الگوهای مکانی پارامترهای موثر بر ظرفیت تبادلات کاتیونی خاک در دشت تبریز با استفاده از سامانه اطلاعات جغرافیایی (GIS)" توسط علی باریکلو، دانش آموخته کارشناسی ارشد علوم خاک دانشگاه زنجان؛ لیلا صادقلو، دانشجوی کارشناسی ارشد علوم خاک دانشگاه زنجان؛ پریسا علمداری، استادیار علوم خاک دانشگاه زنجان نوشته شده و در سال 1396 پس از تایید کمیته علمی پانزدهمین کنگره علوم خاک ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله آمار فضایی، تحلیل خوشه ای، ظرفیت تبادل کاتیونی هستند. این مقاله در تاریخ 21 اردیبهشت 1397 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 359 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که هدف از این مطالعه بررسی الگوی خودهمبستگی فضایی تغییرات ظرفیت تبادلات کاتیونی خاک و پارامترهای موثر برآندر منطقه دشت تبریز می باشد. بدین منظور در این تحقیق برای برآورد ظرفیت تبادل کاتیونی اقدام به نمونه برداری از 32نقطه در اراضی مورد مطالعه گردید. فراوانی نسبی ذرات،کربن آلی، pH خاک و ظرفیت تبادل کاتیونی اندازه گیری شد. سپس بااستفاده از امکانات ... . برای دانلود فایل کامل مقاله واکاوی الگوهای مکانی پارامترهای موثر بر ظرفیت تبادلات کاتیونی خاک در دشت تبریز با استفاده از سامانه اطلاعات جغرافیایی (GIS) با 6 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.