سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

هویت گمشده در معماری جداره های شهری ایران معاصر و تبیین راهکار مناسب جهت بازآفرینی آن (بررسی نمونه موردی خیابان امام ارومیه)

Publish Year: 1396
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 625

This Paper With 13 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NCSAC03_040

Index date: 1 June 2018

هویت گمشده در معماری جداره های شهری ایران معاصر و تبیین راهکار مناسب جهت بازآفرینی آن (بررسی نمونه موردی خیابان امام ارومیه) abstract

شکل و سیمای شهر مظاهر کالبدی و قابل رویت شهر است،که ماهیتی چند بعدی داشته و سنتزی است از عوامل طبیعی و انسان ساخت.حس مکان به معنای ادراک ذهنی مردم از محیط که شخص را در ارتباطی درونی قرار می دهد، به طوری که فهم و احساس فرد با زمینه معنایی محیط پیوند خورده و یکپارچه میشود.این حس عاملی است که موجب تبدیل یک فضا به مکانی با خصوصیات حسی و رفتاری ویژه برای افراد خاص می گردد. ساخت جداره ها در شهر با توجه به زمینه های فرهنگی،مذهبی و اجتماعی حاکم بر هر جامعه دارای ویژگیهایی می باشد که منجر به تعریف هویت آن شهر می گردد.جداره های شهری بخش عمده ای از سیمای شهر را تشکیل می دهند که باید با توجه به نیاز شهروندان طراحی گردند، تا هم بتواند انتظارات شهروندان را برآورده کند و هم سهم خود را بعنوان جزیی از یک کل هماهنگی در ایجاد نماهای مطلوب و جذاب ایفا نماید و برای دستیابی به این مقصود ارایه معیارها و ضوابطی جهت طراحی نماهایی زیبا و هماهنگ با نیازهای شهروندان امری ضروری می باشد. برای داشتن معماری مطلوب درجداره های شهری ، بکارگیری فرهنگ، هویت و نماد های ایرانی ، می تواند به عنوان راهکاری برای دیدگاه های جدید طراحی معماری امروز بکار رود.روش تحقیق در این مقاله به روش توصیفی-تحلیلی-کتابخانه ای و میدانی می باشد که با واکاوی هویت سیمای شهری معاصر و بررسی خیابان امام ارومیه بعنوان نمونه موردی پرداخته است و در انتها به ارایه راهکارهای اصلاح وضع موجود پرداخته شده است.

هویت گمشده در معماری جداره های شهری ایران معاصر و تبیین راهکار مناسب جهت بازآفرینی آن (بررسی نمونه موردی خیابان امام ارومیه) Keywords:

هویت گمشده در معماری جداره های شهری ایران معاصر و تبیین راهکار مناسب جهت بازآفرینی آن (بررسی نمونه موردی خیابان امام ارومیه) authors

توحید علی نژاد اصل

دانشکده هنر و معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بین المللی جلفا، جلفا ، ایران

مهدی سیدالماسی

دکترای تخصصی معماری ، استادیار موسسه آموزش عالی اسوه معاصر ،تبریز،ایران

مقاله فارسی "هویت گمشده در معماری جداره های شهری ایران معاصر و تبیین راهکار مناسب جهت بازآفرینی آن (بررسی نمونه موردی خیابان امام ارومیه)" توسط توحید علی نژاد اصل، دانشکده هنر و معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بین المللی جلفا، جلفا ، ایران؛ مهدی سیدالماسی، دکترای تخصصی معماری ، استادیار موسسه آموزش عالی اسوه معاصر ،تبریز،ایران نوشته شده و در سال 1396 پس از تایید کمیته علمی سومین همایش ملی معماری و شهر پایدار پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله هویت، معماری، جداره های شهری، ارومیه هستند. این مقاله در تاریخ 11 خرداد 1397 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 625 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که شکل و سیمای شهر مظاهر کالبدی و قابل رویت شهر است،که ماهیتی چند بعدی داشته و سنتزی است از عوامل طبیعی و انسان ساخت.حس مکان به معنای ادراک ذهنی مردم از محیط که شخص را در ارتباطی درونی قرار می دهد، به طوری که فهم و احساس فرد با زمینه معنایی محیط پیوند خورده و یکپارچه میشود.این حس عاملی است ... . برای دانلود فایل کامل مقاله هویت گمشده در معماری جداره های شهری ایران معاصر و تبیین راهکار مناسب جهت بازآفرینی آن (بررسی نمونه موردی خیابان امام ارومیه) با 13 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.