سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

تاثیر عناصر سنتی اقلیمی معماری ایران در رسیدن به معماری پایدار(بادگیر و گودال باغچه)

Publish Year: 1396
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 472
این Paper فقط به صورت چکیده توسط دبیرخانه ارسال شده است و فایل کامل قابل دریافت نیست. برای یافتن Papers دارای فایل کامل، از بخش [جستجوی مقالات فارسی] اقدام فرمایید.

نسخه کامل این Paper ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

CONARCIT01_018

Index date: 23 June 2018

تاثیر عناصر سنتی اقلیمی معماری ایران در رسیدن به معماری پایدار(بادگیر و گودال باغچه) abstract

عدم توجه به معماری سنتی غنی ایران، باعث کشش و حرکت معماری معاصر ما به سمت معماری مدرن شده که پیامدهای نامطلوبی را برای ما به ارمغان آورده است. حاصل این رویکرد، معماری پوچ و بدون هویتی است که ناسازگار با طبع معماری کشور ما است. امروزه با توسعه و پیشرفت تکنولوژی، لزوم توجه به توسعه پایدار و ساخت و سازهای مطابق با اصول معماری در راستای استفاده بهینه از منابع طبیعی موجود، استفاده مناسب از اقلیم منطقه و بهره گیری از انواع انرژی های تجدیدپذیر که رایگان و بدون آلودگی هستند از اهمیت خاصی برخوردار است. معماری سنتی ایرانی غنی ترین عناصر و ارزش های هویتی را دربر داشته و از طریق هماهنگی با طبیعت و استفاده از انرژی پایدار آن، همانند نور ، باد و عناصر اصلی آن مثل آب و خاک و گیاه به نحو شایسته در معماری گذشته، گام های موثری در این مسیر برداشته است. بر این اساس معماری سنتی اقلیمی ایران می تواند برای رسیدن به کاهش مصرف و اتلاف انرژی در بخش ساختمانهای شهر، راهکاری موثر باشد.استفاده از سامانه های ایستای سرمایشی در معماری ایران سابقه ای دیرینه دارد. در این راستا در ساختمانهای سنتی ایران از عناصر مختلف معماری استفاده شده است. بادگیر و گودال باغچه نمونه ای ازین عناصر هستند که در این مقاله بررسی شده اند و نتیجه بررسی نحوه عملکرد این عناصر معماری به کار رفته در معماری سنتی ایران (بادگیر و گودال باغچه) نشان میدهد که معماری سنتی اقلیمی ایران نوعی معماری پایدار به حساب می آید زیرا شاخصه های پایداری و همچنین اهداف ساختاری را در بر میگیرد.

تاثیر عناصر سنتی اقلیمی معماری ایران در رسیدن به معماری پایدار(بادگیر و گودال باغچه) Keywords:

تاثیر عناصر سنتی اقلیمی معماری ایران در رسیدن به معماری پایدار(بادگیر و گودال باغچه) authors

شقایق سهرابی

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری دانشگاه پیام نور واحد بین الملل کیش

مقاله فارسی "تاثیر عناصر سنتی اقلیمی معماری ایران در رسیدن به معماری پایدار(بادگیر و گودال باغچه)" توسط شقایق سهرابی، دانشجوی کارشناسی ارشد معماری دانشگاه پیام نور واحد بین الملل کیش نوشته شده و در سال 1396 پس از تایید کمیته علمی همایش ملی پژوهش های نوین در معماری با رویکرد تعامل انسان و محیط زیست پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله معماری پایدار، بادگیر ، گودال باغچه هستند. این مقاله در تاریخ 2 تیر 1397 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 472 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که عدم توجه به معماری سنتی غنی ایران، باعث کشش و حرکت معماری معاصر ما به سمت معماری مدرن شده که پیامدهای نامطلوبی را برای ما به ارمغان آورده است. حاصل این رویکرد، معماری پوچ و بدون هویتی است که ناسازگار با طبع معماری کشور ما است. امروزه با توسعه و پیشرفت تکنولوژی، لزوم توجه به توسعه پایدار و ساخت و ... .