سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی الگوی های سنتی بافت شهر تهران در جهت باززنده سازی و ارتقاء کیفیت بافت های با ارزش تاریخی (نمونه موردی منطقه عودلاجان)

Publish Year: 1396
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 752

This Paper With 12 Page And PDF and WORD Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

CAMU04_099

Index date: 7 July 2018

بررسی الگوی های سنتی بافت شهر تهران در جهت باززنده سازی و ارتقاء کیفیت بافت های با ارزش تاریخی (نمونه موردی منطقه عودلاجان) abstract

معماری و شهرسازی ایرانی اسلامی برگرفته از مفاهیم عمیقی است که در پی ایجاد آرامش فردی و اجتماعی از دل عقاید و اصول انسانی ایجاد شده اند. امروزه با رشد توسعه شهرنشینی با ساختاری متفاوت از سیستم شهرسازی گذشته رو به رو هستیم. ساختاری که بدون توجه به ارزش و اهمیت مفاهیم گذشته در حال گسترش است و تاثیرات آن را می توان در آشفتگی های زندگی روزمره ی شهروندی امروز به خوبی مشاهده نمود. در آموزه های اسلامی حفظ و توجه به حریم از جمله مواردی است که به آن تاکید ویژه ای شده است. در واقع الگوی شهری و شهرسازی تشکیل ساختاری است که بتواند حریم را در دو جنبه ی کالبدی و معنایی حفظ نماید.در این مقاله تلاش شده است تا با برسی الگوی های شکل گیری شهر های ایرانی-اسلامی به عنوان یکی از اصلی ترین ارکان سازنده ی شهرهای اسلامی گامی در راستای جهت دهی به ساختار های امروزی و بازگردانی مجدد این الگوها به سیمای شهری برداشته شود. بر این اساس به بررسی الگوهای ساختاری در محله ی سنتی عودلاجان تهران پرداخته ایم و شاخص های موثر بر این مورد را شناسایی نموده با استفاده از نرم افزار Spss وزن دهی کرده ایم. نهایتا با توجه به عناصر شناسایی شده و میزان قوت و ضعف عوامل به ارایه ی راهکارهایی جهت استفاده از این الگوها در باززنده سازی و ارتقاء این محله ی سنتی در سیما و منظر شهری می پردازیم.

بررسی الگوی های سنتی بافت شهر تهران در جهت باززنده سازی و ارتقاء کیفیت بافت های با ارزش تاریخی (نمونه موردی منطقه عودلاجان) Keywords:

بررسی الگوی های سنتی بافت شهر تهران در جهت باززنده سازی و ارتقاء کیفیت بافت های با ارزش تاریخی (نمونه موردی منطقه عودلاجان) authors

راحین بهرامی

کارشناسی ارشد معماری، گروه معماری،دانشکده هنر ومعماری، واحدتهران غرب، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

فریبرز دولت آبادی

استادیار معماری، گروه معماری،دانشکده هنر ومعماری، واحدتهران غرب، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

مقاله فارسی "بررسی الگوی های سنتی بافت شهر تهران در جهت باززنده سازی و ارتقاء کیفیت بافت های با ارزش تاریخی (نمونه موردی منطقه عودلاجان)" توسط راحین بهرامی، کارشناسی ارشد معماری، گروه معماری،دانشکده هنر ومعماری، واحدتهران غرب، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران؛ فریبرز دولت آبادی، استادیار معماری، گروه معماری،دانشکده هنر ومعماری، واحدتهران غرب، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران نوشته شده و در سال 1396 پس از تایید کمیته علمی چهارمین کنفرانس بین المللی معماری و شهرسازی پایدار - دبی و مصدر پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله باززنده سازی، محلات سنتی، بافت های با ارزش، محله عودلاجان هستند. این مقاله در تاریخ 16 تیر 1397 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 752 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که معماری و شهرسازی ایرانی اسلامی برگرفته از مفاهیم عمیقی است که در پی ایجاد آرامش فردی و اجتماعی از دل عقاید و اصول انسانی ایجاد شده اند. امروزه با رشد توسعه شهرنشینی با ساختاری متفاوت از سیستم شهرسازی گذشته رو به رو هستیم. ساختاری که بدون توجه به ارزش و اهمیت مفاهیم گذشته در حال گسترش است و تاثیرات آن ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی الگوی های سنتی بافت شهر تهران در جهت باززنده سازی و ارتقاء کیفیت بافت های با ارزش تاریخی (نمونه موردی منطقه عودلاجان) با 12 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.