سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

تحلیل منحنی های شدت، مدت و فراوانی خشکسالی در حوضه های جنوب غربی ایران

Publish Year: 1385
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,916

This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

COWR01_089

Index date: 17 February 2006

تحلیل منحنی های شدت، مدت و فراوانی خشکسالی در حوضه های جنوب غربی ایران abstract

خشکسالی یک پدیده تکرار شونده در اقلیم های مختلف است و اثرات آن صرفاً به نواحی خشک و نیمه خشک محدود نمی شود، بلکه آن می تواند در نواحی با بارش بالا و در هر فصل از سال رخ دهد. از جمله مهمترین مراحل پایش خشکسالی تعیین سنجه هایی به منظور تحلیل شدت، تداوم و فراوانی خشکسالی است. به منظور پایش خشکسالی و تحلیل خصوصیات آن در حوضه های جنوب غربی ایران از داده های مجموع بارندگی ماهانه ایستگاه های سینوپتیک منطقه طی دوره آماری 2000-1960 استفاده شد. در تحقیق حاضر با استفاده از سری های زمانی حاصل از شاخص بارش استاندارد شده 1 (SPI)تداوم، شدت و فراوانی خشکسالی ها برای بازه های زمانی 3، 6، 12، 24 و 48 ماهه براساس روش تئوری 2(Run) و سطح بحرانی 5/0- طی دوره آماری 2000-1960 تعیین و منحنی های شدت، تداوم و فراوانی خشکسالی ها ترسیم شد. نتایج نشان داد برای بازگشت به حالت نرمال در مورد خشکسالی های با مقیاس های 24 و 48 ماهه ماهها زمان نیاز است، در حالی که برای بازه های کوتاه مدت 3 و 6 ماه بارش های روزانه می تواند، شرایط خشکسالی را تعدیل نماید. به عبارتی این مقیاس های زمانی برخورد خشکسالی را نسبت به دسترسی منابع مختلف آب بازگو می نماید، بطوری که واکنش رطوبت خاک نسبت به وضعیت بارش کوتاه مدت است در حالی که پاسخ سطح آب های زیرزمینی و جریان رودخانه ها و ذخیره منابع آب نسبت به کمبود بارش، فرآیندی بلندمدت است.

تحلیل منحنی های شدت، مدت و فراوانی خشکسالی در حوضه های جنوب غربی ایران Keywords:

شدت , مدت و فراوانی خشکسالی , شاخص بارش استاندارد شده , تئوری Run , حوضه های جنوب غربی ایران

تحلیل منحنی های شدت، مدت و فراوانی خشکسالی در حوضه های جنوب غربی ایران authors

ابراهیم فتاحی

عضو هیات علمی پژوهشکده هواشناسی

عبدا... صداقت کردار

عضو هیات علمی پژوهشکده هواشناسی

سعید قطره سامانی

کارشناسی ارشد پژوهشکده هواشناسی

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
بذرافشان، جواد (1381) «مطالعه تطبیقی برخی شاخص های خشکسالی هواشناسی ...
حجازی زاده و همکاران (1382)، «پایش خشکسالی با استفاده از ...
فتاحی، ابراهیم (1383) «طبقه بندی همدیدی فضایی توده های هوا ...
Benjamin, L. H and A. saunders (2002) "A Drought Climatology ...
Guttmon, N. B, 1988 "Comparing the Palmer Drought index and ...
Henriques, A. G, and M. J. Santos (1998) "Regional Drought ...
Hong. W and J. Hayes (2001) "An Evaluation of the ...
Mckee, T. B, N. J. Doesken and J. Kleist (1993) ...
1- Mckee, T. B, N. J. Doesken and J. Kleist ...
Moye, L. A., et al (1988) "The Theory of Runs ...
NDMC (2001)، The standardized precipitation index [Available from National Drought ...
Richard, R. Heim (2002) "A Review of Twentieth century drought ...
_ "An approach to definition and investigation of continental hydrologic ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "تحلیل منحنی های شدت، مدت و فراوانی خشکسالی در حوضه های جنوب غربی ایران" توسط ابراهیم فتاحی، عضو هیات علمی پژوهشکده هواشناسی؛ عبدا... صداقت کردار، عضو هیات علمی پژوهشکده هواشناسی؛ سعید قطره سامانی، کارشناسی ارشد پژوهشکده هواشناسی نوشته شده و در سال 1385 پس از تایید کمیته علمی اولین همایش منطقه ای بهره برداری از منابع آب حوضه های کارون و زاینده رود (فرصتها و چالشها) پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله شدت، مدت و فراوانی خشکسالی، شاخص بارش استاندارد شده، تئوری Run، حوضه های جنوب غربی ایران هستند. این مقاله در تاریخ 28 بهمن 1384 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1916 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که خشکسالی یک پدیده تکرار شونده در اقلیم های مختلف است و اثرات آن صرفاً به نواحی خشک و نیمه خشک محدود نمی شود، بلکه آن می تواند در نواحی با بارش بالا و در هر فصل از سال رخ دهد. از جمله مهمترین مراحل پایش خشکسالی تعیین سنجه هایی به منظور تحلیل شدت، تداوم و فراوانی خشکسالی است. به منظور ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی خشکسالی طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله تحلیل منحنی های شدت، مدت و فراوانی خشکسالی در حوضه های جنوب غربی ایران با 11 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.