سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

لزوم بررسی اثرات باروری ابرها بر اکوسیستم شیرکوه در استان یزد

Publish Year: 1380
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,783

This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NCEH04_007

Index date: 12 September 2009

لزوم بررسی اثرات باروری ابرها بر اکوسیستم شیرکوه در استان یزد abstract

انسان از بدو پیدایش تا کنون در صدد برآمده تا شرایط نامساعد زیست محیطی اطراف خود را به نحو دلخواه تغییر داده و شرایط مساعدی را برای ادامه حیات و بقای خود فراهم آورد. لذا بیش از نیم قرن است که جلوه دیگری از دانش بشری و استیلای او بر یکی دیگر از پدیده های طبیعی ظاهر گشته و ایجاد باران مصنوعی و بارور نمودن ابرها در کشورهای مختلف جهان مورد آزمایش قرار گرفته و تجربه جدید توانمندی انسان برای تولید باران بعنوان یکی از راههای استحصال آب در بسیاری از کشورها خاصه کشورهایی که بحران آب را پیش روی خود دارند مطرح است. طبق آمارهای منتشره از سوی این کشورها، افزایش بارش در کالیفرنیا 32% در نیویورک 15 تا 20 درصد، فلسطین اشغالی 15%، مراکش 3/14%، کشورهای آمریکای لاتین همچون مکزیک، شیلی و آرژانتین 10 تا 15 درصد، اردن 17% و استرالیا 10 تا 15 درصد بوده است.بحران شدید آب در ایران و بویژه مناطق مرکزی و در پی آن مشکلات عدیده زیست محیطی و تغییر تدریجی اقلیم، انقراض حیات وحش و نابودی بعضی از گونه های گیاهی و به طور کلی تغییرات شدید ایجاد شده در اکوسیستم طبیعی که عمدتاً ناشی از کاهش نزولات جوی بود مسئولان امر را به فکر چاره جویی جدی جهت کاربرد روشهای مختلف مورد استفاده در دنیا جهت استحصال آب نمود. از جمله اقداماتی که جهت جبران کمبود آب در استان یزد انجام شد عبارت بودند از انتقال آب زاینده رود به یزد، احداث سدهای تغذیه مصنوعی و اجرای طرح باروری ابرها.مطالعات طرح باروری ابرها از سال 75 به دنبال تاسیس مرکز ملی تحقیقات و مطالعات باروری ابرها در استان یزد آغاز شد و اجرای آن از سال 78 در فصل زمستان و بخشی از فصل بهار عملاً صورت گرفت. با توجه به مطالعات انجام شده و نظر به اهمیت و نقش ارتفاعات شیر کوه در تامین آب استان و نیز به دلیل اهمیت مکانی جهت حیات وحش و رویش گونه های مختلف گیاهی و نیز تاثیر آن بر روی آب و هوای استان یزد و مضافاً به دلیل تشکیل سیستمهای ابری جهت باروری، اکثر پروژه های عملیاتی باروری ابرها بر روی این ارتفاعات انجام گرفته و می گیرد.نظر به اینکه پروژه باروری ابرها برای اولین دفعه در ایران بصورت جدی در حال اجراست و چند سالی از آغاز آن نمی گذرد بدیهی است پرسش های مختلفی در خصوص اثرات زیست محیطی افزایش بارش در اذهان عمومی مطرح می شود که دست اندرکاران امور را ملزم می سازد تا با توجه به شرایط محیط زیست عملیات و مناطق اطراف و نیزهدف اجرای باروری ابرها، تاثیرات زیست محیطی مربوطه را بررسی نمایند. هدف از این مقاله نشان دادن لزوم بررسی اثرات باروری ابرها بر اکوسیستم و محیط زیست شیرکوه می باشد. برای این منظور با ذکر مثالی از تحقیقات اثرات زیست محیطی باروری ابرها در آمریکا، لزوم این بررسیها در منطقه شیرکوه بیان گردیده است.

لزوم بررسی اثرات باروری ابرها بر اکوسیستم شیرکوه در استان یزد authors

منصوره سید حسنی

کارشناس مرکز ملی تحقیقات و مطالعات باروری ابرها

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
- گزارشات 2 و 4 مرکز ملی تحقیقات و مطالعات ...
:guideline in cloud seeding for precipitation augmentation", ...
ASCE (American Society Civi Engeneering), 1997 ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "لزوم بررسی اثرات باروری ابرها بر اکوسیستم شیرکوه در استان یزد" توسط منصوره سید حسنی، کارشناس مرکز ملی تحقیقات و مطالعات باروری ابرها نوشته شده و در سال 1380 پس از تایید کمیته علمی چهارمین همایش ملی بهداشت محیط پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله هستند. این مقاله در تاریخ 21 شهریور 1388 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1783 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که انسان از بدو پیدایش تا کنون در صدد برآمده تا شرایط نامساعد زیست محیطی اطراف خود را به نحو دلخواه تغییر داده و شرایط مساعدی را برای ادامه حیات و بقای خود فراهم آورد. لذا بیش از نیم قرن است که جلوه دیگری از دانش بشری و استیلای او بر یکی دیگر از پدیده های طبیعی ظاهر گشته و ایجاد ... . برای دانلود فایل کامل مقاله لزوم بررسی اثرات باروری ابرها بر اکوسیستم شیرکوه در استان یزد با 8 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.