ارزیابی تأثیر واکاری جوی و پشته بر یکنواختی توزیع آب در جویچه‌ها (مطالعه موردی: مزارع نیشکر واحد امیرکبیر - خوزستان)

Publish Year: 1385
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 2,428

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

COWR01_256

تاریخ نمایه سازی: 28 بهمن 1384

Abstract:

در کلیه روشهای آبیاری، راندمانهای کاربرد و یکنواختی توزیع آب در مزرعه، از عوامل مهم مدیریتی و تعیین کننده می‌باشند. لذا به منظور بررسی یکنواختی توزیع آب در روش آبیاری سطحی(جویچه‌های انتها بسته) در دو حالت جویچه‌های واکاری شده(Helling Up) و بدون تغییر، مزارع واقع در مرکز تحقیقات نیشکر در واحد امیرکبیر، مورد ارزیابی قرار گرفتند. در این مزارع، گیاه نیشکر درون جویچه‌های انتها بسته بطول 250 متر کشت شده و آب مورد نیاز، توسط لوله‌های هیدروفلوم، توزیع گردید. مزرعه‌ای که در آن، آزمایشات انجام شد، ARC2-5 با کشت سال اول (Plant) بود. جویچه‌های این مزرعه به دو قطعه تقسیم شد (قطعه A، جویچه‌های واکاری شده( Helling Up) و قطعه B، جویچه‌های بدون تغییر). در این مزرعه 5 آبیاری در ماههای اردیبهشت، خرداد، تیر، مرداد و مهر سال 1381 ارزیابی شد. در این تحقیق، زمان فرصت نفوذ در طول کلیه جویچه‌ها اندازه‌گیری گردید. بررسی آزمایشات نشان داد که مقادیر یکنواختی توزیع آب در مزرعه (یکنواختی زمان فرصت نفوذ در طول جویچه‌ها)، در قطعه واکاری شده در آبیاری اول تا پنجم بترتیب از 81 تا 95 درصد (بطور متوسط 88 درصد) و در قطعه بدون تغییر، از 71 تا 85 درصد (بطور متوسط 78 درصد) متغیر بوده است. در نتیجه، واکاری جویچه و پشته‌ها می‌تواند بطور متوسط حدود 10 درصد یکنواختی توزیع آب را در جویچه‌های مزارع مورد آزمایش افزایش دهد.

Keywords:

Authors

حسین ملوحی

کارشناس ارشد شرکت خدمات مهندسی آب و خاک کشور- مدیریت مطالعات کرخه

محمدرضا نوری امامزاده ئی

استادیار گروه مهندسی آب دانشگاه شهرکرد

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • آل کثیر، جعفر.، ماکنالی، ناصر و رضا شهریور، با همکاری ...
  • قاسم زاده مجاوری، ف.، 1369. ارزیابی سیستمهای آبیاری مزارع، آستان ...
  • Riza Kanber , Harun Koksal _ Sermet Onder , Selim ...
  • نمایش کامل مراجع