سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی اپیدمیولوژیکی حوادث جاده ای پنج سال گذشته در شهرستان لارستان

Publish Year: 1385
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 2,221

This Paper With 14 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

PCMD_022

Index date: 19 February 2006

بررسی اپیدمیولوژیکی حوادث جاده ای پنج سال گذشته در شهرستان لارستان abstract

مقدمه: حوادث ترافیکی و جاده ای یکی از علل مهم مرگ و میر جوانان در دنیاست. 80 درصد مرگ افراد 24-15 سال، در اثر اتفاق میافتد، نیمی از این مرگ و میرها در اثر وسیله نقلیه موتوری است. پذیرش حوادث، به عنوان یک مشکل قابل پیشگیری ، منجر به توسعه خط مشی ها و استراتژی های پیشگیری و در نتیجه کاهش در تعداد مرگ ناشی از آن ، در بعضی کشورها شده است. شناخت وضعیت اپیدمولوژیکی حوادث جاده ای و بررسی عمیق و درک چگونگی وقوع یک حادثه در پیشگیری و کنترل آن مفید خواهد بود. این مطالعه به منظور ، شناخت عوامل موثر در وقوع حوادث جاده ایی انجام گرفته است. روش کار: این بررسی، به روش مقطعی، در یک دوره زمانی 5 ساله انجام گرفته است. کلیه پرونده تصادفات جاده ای ، ثبت شده در مراکز درمانی شهرستان لار طی سالهای 84-80 مورد بررسی قرار گرفته و اطلاعات مندرج در آن مورد تجزیه و تحلیل واقع شده است. در اینمطلعه، تعداد 2200 پرونده بررسی شده است. متغیرهای مورد بررسی شامل، سن، جنس، شغل وضعیت تاهل، نوع وسیله نقلیه حادثه ساز، و نوع صدمات وارد بوده است. نتایج: بررسی 2200 پرونده نشان می دهد، تعداد 1446 نفر (65/7 درصد) مذکر و تعداد 754 نفر (34/3 درصد) مونث بوده اند. از این تعداد بیشترین موارد حوادث جاده ای، مربوط به گروه سنی 24-16 سال با تعداد 941 سال (42/2 سال) و سپس گروه سنی 35-25 سال با تعداد 425 نفر (20/3 درصد) هستند. کمترین موارد در گروه 80 سال به بالا، با تعداد 75 نفر (3/4 درصد) است. بیشترین میزان حوادث جاده ای در بین کارگران و سپس دانش آموزان و محصلین و در مرحله سوم افراد کارمند و رانندگان است. موتورسکلت، حادثه ساز ترین وسیله نقلیه میباشد. شکستگی استخوان پا و لگن، بیشترین موارد، صدمه به ناحیه سر و ضربه مغزی در درجه دوم، و در نهایت صدمه به ناحیه شکم و قفسه صدری، صدمات ناشی از تصادفات را شامل شده است. بحث: جوانان مجرد: یکی از مهمترین گروه های در معرض خطر حوادث جاده ای هستند. بیباکی و کم توجهی جوانان مجرد به سلامت خود در مقابیه با افراد متاهل ایجاد کننده تفاوت های فاحش وفوع تصادفات در این دوگروه است. در این بررسی حدود 55 درصد از وقایع مربوط به جوانانی است که شغل قابت و مشخصی ندارند و اوقات فراغت خود را با گردش در شهر، با استفاده از موتور سیکلت سپری می کنند. آموزش صحیح استفاده از این وسیله نقلیه و برنامه ریزی مناسب به منظور گذران اوقات فراغت جوانان بنحو مطلوب، تاثیر بسزایی در کاهش میزان تصادفات این گروه خواهد داشت. از طرفی، شناخت عوامل موثر در وقوع یک حادثه، و تعیین مکان های خطرساز و بهبود موقعیت مکانی خطر آفرین ، از اقدامات اساسی درکنترل و پیشگیری از حوادث خواهد بود.

بررسی اپیدمیولوژیکی حوادث جاده ای پنج سال گذشته در شهرستان لارستان authors

کاظم اکبری

مربی پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی شیراز دانشکده پرستاری لارستان، رشته

محمدرضا فروتنی

عضو هیئت علمی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، دانشکده پرستاری لارستان، رش

سیدرضا سبحانی پور

بایگانی ومدارک پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بیمارستان امام رضا (ع) لارس

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
Info _ sharghnewsp aper. _ دوشنبه 23 خرداد1384 روزنامه شرق ...
Ham snews/ 1 383/83090 1/world / World/ Asib.htm ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی اپیدمیولوژیکی حوادث جاده ای پنج سال گذشته در شهرستان لارستان" توسط کاظم اکبری، مربی پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی شیراز دانشکده پرستاری لارستان، رشته؛ محمدرضا فروتنی، عضو هیئت علمی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، دانشکده پرستاری لارستان، رش؛ سیدرضا سبحانی پور، بایگانی ومدارک پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بیمارستان امام رضا (ع) لارس نوشته شده و در سال 1385 پس از تایید کمیته علمی همایش سراسری راهکارهای ارتقاء مدیریت بحران در حوادث و سوانح غیرمترقبه پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله هستند. این مقاله در تاریخ 30 بهمن 1384 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 2221 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که مقدمه: حوادث ترافیکی و جاده ای یکی از علل مهم مرگ و میر جوانان در دنیاست. 80 درصد مرگ افراد 24-15 سال، در اثر اتفاق میافتد، نیمی از این مرگ و میرها در اثر وسیله نقلیه موتوری است. پذیرش حوادث، به عنوان یک مشکل قابل پیشگیری ، منجر به توسعه خط مشی ها و استراتژی های پیشگیری و در نتیجه ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی اپیدمیولوژیکی حوادث جاده ای پنج سال گذشته در شهرستان لارستان با 14 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.