سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

جداسازی ناخالصی(کربن موادآلی) از محلول آب و هیدروژن پراکسید(آب اکسیژنه) به روش جذب سطحی با کربنهای فعال (AC)

Publish Year: 1388
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 9,107

This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NCWW03_025

Index date: 2 October 2009

جداسازی ناخالصی(کربن موادآلی) از محلول آب و هیدروژن پراکسید(آب اکسیژنه) به روش جذب سطحی با کربنهای فعال (AC) abstract

ناخالصیهای موجود در محلول آب و هیدروژن پراکسید به گروههای زیر تقسیم میشوند: مواد معلّق مثل باکتریها، گلولای کلوئیدی، میکروارگانیزمها و همچنین روغنها و جلبکها و املاح که به دو گروه کاتیونی و آنیونی تقسیم میشوند. کاتیونی مثل کلسیم، منیزیم، آهن، منگنز و پتاسیم و آنیونی مثل بیکربنات هیدروکسید سولفات، کلراید، فسفات و نیترات. گازهای محلول مثل اکسیژن، دیاکسیدکربن، سولفید هیدروژن، نیتروژن و آمونیاک و مواد آلی نیز وجود دارد. انتخاب روش مناسب برای جداسازی ناخالصیهای موجود در محلول آب و هیدروژن پراکسید، به نوع و میزان ناخالصیها و کیفیت محلول موردنظر بستگی دارد. در جذب سطحی با AC ممکن است علاوه بر جداسازی ناخالصیهای آلی، هیدروژن پراکسید نیز تجزیه شود که مطلوب نیست(محلول حاوی 64 % آب، 35 % هیدروژن پراکسید و 1% ناخالصی است). بحث مهم در انتخاب AC مناسب، بررسی ساختار سوراخها و سطح مورد نیاز است. نتایج این آزمایش حاکی از آن است که جداسازی ناخالصیهای آلی و تجزیه هیدروژن پراکسید شدیدا به ساختار micropore در AC وابسته است سوراخ های به اندازه nm3-1 بیشترین تاثیر را در جذب سطحی ناخالصی های آلی دارد. در هیدروژن پراکسید تجاربی میزان کربن آلی (TOC) بیشتر از 100mg/l است. شرایط عملیاتی ، دما و مقدار AC در هردو مرحله از جداسازی حائز اهمیت است. در این روش، تجهیزات ساده، شرایط فرایندی قابل کنترل و عملیات آسان است اما دومشکل عمده وجود دارد که معمولاً عکس یکدیگرند. اول بازده خالصسازی AC و دوم تجزیه کاتالیستی هیدروژن پراکسید بوسیله AC مشکل تجزیه، برای آب وجود ندارد. هدف؛ پیدا کردن AC مناسب برای جداسازی ناخالصی آلی از محلول موردنظر است در حالتی که کمترین تجزیه کاتالیستی هیدروژن پراکسید رخ دهد. اثرات ساختار سوراخها و سطح AC بر جداسازی و همچنین تجزیه هیدروژن پراکسید، مورد مطالعه قرار گرفته است.

جداسازی ناخالصی(کربن موادآلی) از محلول آب و هیدروژن پراکسید(آب اکسیژنه) به روش جذب سطحی با کربنهای فعال (AC) Keywords:

جداسازی ناخالصی(کربن موادآلی) از محلول آب و هیدروژن پراکسید(آب اکسیژنه) به روش جذب سطحی با کربنهای فعال (AC) authors

شهرام قنبری پاکدهی

استادیار مهندسی شیمی، دانشگاه صنعتی مالک اشتر

محمد علی پور

کارشناسی ارشد مهندسی شیمی، دانشگاه صنعتی مالک اشتر

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
چالکش امیری, محمد؛ "اصول تصفیه آب"، انتشارات ارکان، 9 دی ...
Fujio Tanaka, Inchiro Sugawara, Takashi Adachi Kazuhisa Mine "process for ...
S. Brunauer, P.H. Emmet, F. Teller, Surface area measuremens of ...
E. Barrett, L.G. Joyner, P.P. Halenda, The determinatiow of pore ...
carbons for ultra-pure hydrogen peroxide preparation", Chemical Engineering Journal 139. ...
structure on the adsorption of organic contaminans from aqueous solution, ...
G. Horvath, K. Kawazoe, Method for the calculation of effective ...
Qian Lin, Yanbin Jiang, Jianming Geng, Yu Qian. "Removal of ...
L. Li, P.A. Quinlivan, D.R.U. Knappe, Effects of activated carbon ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "جداسازی ناخالصی(کربن موادآلی) از محلول آب و هیدروژن پراکسید(آب اکسیژنه) به روش جذب سطحی با کربنهای فعال (AC)" توسط شهرام قنبری پاکدهی، استادیار مهندسی شیمی، دانشگاه صنعتی مالک اشتر؛ محمد علی پور، کارشناسی ارشد مهندسی شیمی، دانشگاه صنعتی مالک اشتر نوشته شده و در سال 1388 پس از تایید کمیته علمی سومین همایش ملی آب و فاضلاب با رویکرد اصلاح الگوی مصرف پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله کربن فعال (AC)، جذب سطحی (adsorption)، جداسازی (separation)، ناخالصی آلی (organic impurity)، تجزیه (decomposition). هستند. این مقاله در تاریخ 10 مهر 1388 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 9107 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که ناخالصیهای موجود در محلول آب و هیدروژن پراکسید به گروههای زیر تقسیم میشوند: مواد معلّق مثل باکتریها، گلولای کلوئیدی، میکروارگانیزمها و همچنین روغنها و جلبکها و املاح که به دو گروه کاتیونی و آنیونی تقسیم میشوند. کاتیونی مثل کلسیم، منیزیم، آهن، منگنز و پتاسیم و آنیونی مثل بیکربنات هیدروکسید سولفات، کلراید، فسفات و نیترات. گازهای محلول مثل اکسیژن، دیاکسیدکربن، ... . برای دانلود فایل کامل مقاله جداسازی ناخالصی(کربن موادآلی) از محلول آب و هیدروژن پراکسید(آب اکسیژنه) به روش جذب سطحی با کربنهای فعال (AC) با 10 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.