سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

ارزیابی و انتخاب فلوکولانت مناسب در تیکنر حاوی پالپ لیجینگ عناصر رادیواکتیو درجلوگیری از آلودگیهای زیست محیطی سد باطله

Publish Year: 1385
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 5,516

This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

SHEMRI06_053

Index date: 26 February 2006

ارزیابی و انتخاب فلوکولانت مناسب در تیکنر حاوی پالپ لیجینگ عناصر رادیواکتیو درجلوگیری از آلودگیهای زیست محیطی سد باطله abstract

اکثر روشهای مختلف تغلیظ و تخلیص کارخانجات فرآوری مواد معدنی، در محیطی آبی انجام می گردند. در این صورت مواد بدست آمده در مراحل مختلف فرآوری بصورت پالپی است که گاهی دارای وقت زیادی می باشند و بایستی بخش آبی آن را از جامد جدا نمود. یکی از روشهای جدا نمودن جامد از مایع به کمک تیکنر میباشد. دراین روش درصد جامد تیکنر در محدود (30-10)% را می توان در ته ریزی تیکنر به (80-50)% نیز رسانید. که در نهایت بخش گل بدست آمده بسمت سدهای باطله حمل و انبار می گردد. تیکنرها معمولا در آخر مسیرهای کانه ارایی جهت بازیافت آب و تغلیظ و یا در اواسط مدار جهت بازیافت لیچ لیکور حاوی عناصر با ارزش از مواد جامد زائد رکار گرفته می شوند. درکارخانه فرآوری کیک زرد بندرعباس در نظر است تا محلول مواد رادیواکتیو بعد از لیچینگ به تیکنرهای CCD انتقال داده شود. در این شرایط عناصر موجود در محلول لیچینگ از فاز جامد بازیابی می گردند. بدلیل وجود مواد جامد رسی زیاد در این خاک ، شرایط ته نشینی مواد جامد در تیکنر کندی انجام می گردد. لذا پیشنهاد شده تاجهت افزایش سرعت ته نشینی بایستی از فلوکولانت استفاده گردد. در این تحقیق تلاش شده است تابا بکارگیری فلوکولانت رایج و مورد استفاده در صنعت، بر روی پالپ بعد از لیجینگ، آزمایشهای مختلفی صورت پذیرد. پس از انجام تستهای مورد نظر مناسبترین فلوکولانت انتخاب گردید که با بهینه سازی مصرف آن و ارزیابی میزان سرعت ته نشینی، در نهایت سطح تینکر مورد نظر محاسبه گردید. در این شرایط فلوکولانت LT-25 با مصرف 75 گرم بر تن انتخاب و در این شرایط قطر تیکنر 15 متر متر ارزیابی گردید. نتایج حاصل از آزمابشات و محاسبات حاکی از آن است که میزان تلفات عناصر رادیواکتیو بجای مانده در فاز جامد به حداقل مقدار خود در سدهای باطله میرسند. لذا احتمال انتقال این عناصر از محلول لیچ لیکور موجود در سدهای باطله به آبهای زیر زمینی و یا سواحل دریای همان و غیره به مینیمم مقدار خود از نظر ایمنی های زیست محیطی خواهد رسید.

ارزیابی و انتخاب فلوکولانت مناسب در تیکنر حاوی پالپ لیجینگ عناصر رادیواکتیو درجلوگیری از آلودگیهای زیست محیطی سد باطله Keywords:

ارزیابی و انتخاب فلوکولانت مناسب در تیکنر حاوی پالپ لیجینگ عناصر رادیواکتیو درجلوگیری از آلودگیهای زیست محیطی سد باطله authors

عبدالمطلب حاجتی

عضو هیئت علمی دانشگاه علم و صنعت ایران

احمد غدیری

کارشناس ارشد مهندسی فرآوری مواد معدنی، مرکز کانه آرایی سازمان انرژی

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
نعمت اللهی، ح، 1381، کانه آرایی، جلد دوم، موسسه انتشارات ...
گروه نحقیق و توسعه، 1383، بررسی فرآبندهای جذاسازی جامد -مایع، ...
Andrew. L. M.. Doug, N. HI., Derek. .J. B. (Ed.), ...
Concha, F.. Burger, . R.. 2002. A Century of Research ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "ارزیابی و انتخاب فلوکولانت مناسب در تیکنر حاوی پالپ لیجینگ عناصر رادیواکتیو درجلوگیری از آلودگیهای زیست محیطی سد باطله" توسط عبدالمطلب حاجتی، عضو هیئت علمی دانشگاه علم و صنعت ایران؛ احمد غدیری، کارشناس ارشد مهندسی فرآوری مواد معدنی، مرکز کانه آرایی سازمان انرژی نوشته شده و در سال 1385 پس از تایید کمیته علمی ششمین همایش ایمنی، بهداشت و محیط زیست در معادن و صنایع معدنی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله ارزیابی ، تیکنر ، فلوکولانت ، لیچینگ ، رادیواکتیو ، سد باطله هستند. این مقاله در تاریخ 7 اسفند 1384 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 5516 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که اکثر روشهای مختلف تغلیظ و تخلیص کارخانجات فرآوری مواد معدنی، در محیطی آبی انجام می گردند. در این صورت مواد بدست آمده در مراحل مختلف فرآوری بصورت پالپی است که گاهی دارای وقت زیادی می باشند و بایستی بخش آبی آن را از جامد جدا نمود. یکی از روشهای جدا نمودن جامد از مایع به کمک تیکنر میباشد. دراین روش ... . برای دانلود فایل کامل مقاله ارزیابی و انتخاب فلوکولانت مناسب در تیکنر حاوی پالپ لیجینگ عناصر رادیواکتیو درجلوگیری از آلودگیهای زیست محیطی سد باطله با 8 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.