سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

مقایسه اثر ضد میکروبی اسانس آویشن شیرازی و رزماری بر باکتری باسیلوس کواگولانس در سس کچاپ پروبیوتیک

Publish Year: 1397
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 886

This Paper With 13 Page And PDF and WORD Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

CFAS01_370

Index date: 11 November 2018

مقایسه اثر ضد میکروبی اسانس آویشن شیرازی و رزماری بر باکتری باسیلوس کواگولانس در سس کچاپ پروبیوتیک abstract

مقدمه: امروزه اسانس های گیاهی به عنوان جایگزین نگهدارنده های شیمیایی بیشتر مورد توجه مصرف کنندگان هستند، به علاوه تمایل مصرف کنندگان به مصرف محصولات پروبیوتیک رو به افزایش است، بنابراین تولید محصول پروبیوتیک که دارای باکتری پروبیوتیکی مقاوم و اسانس های گیاهی بوده حایز اهمیت است و سس کچاپ محصولی است که استفاده از آن بسیار رایج است.مواد و روش ها:حداقل غلظت بازدارندگی(MIC) اسانس های آویشن شیرازی و رزماری بر باکتری پروبیوتیکی باسیلوس کواگولانس به روش رقیق سازی بر روی آگار تعیین شد. نمونه های سس کچاپ حاوی باکتری و هر کدام از اسانس ها به طور مجزا و توام با هم تولید شد و نمونه فاقد اسانس و باکتری به عنوان شاهد در نظر گرفته شد. فاکتور های pH، اسیدیته و شمارش پروبیوتیک در فواصل زمانی 24 ساعت، 72 ساعت، یک هفته، دو هفته و یک ماه پس از تولید نمونه های سس انجام شد و در انتها ارزیابی حسی با استفاده از آزمون هدونیک 5 امتیازی انجام شد.یافته ها: MIC اسانس آویشن شیرازی و رزماری به ترتیب، 03/0 و 3/0 % حاصل شد. نتایج حاصل از آزمون های شیمیایی و میکروبی دارای همبستگی معناداری هستند. pH در اکثر نمونه ها رو به کاهش است، شمارش میکروبی در تمام نمونه ها رو به کاهش و اسیدیته رو به افزایش است. در ارزیابی حسی بهترین نمونه در شاخص پذیرش کلی نمونه شاهد(فاقد باکتری و اسانس) و پس از آن تیمار دارای باکتری و اسانس آویشن شیرازی است. نتیجه گیری: اثر ضد میکروبی اسانس آویشن شیرازی بیشتر از رزماری می باشد. باکتری باسیلوس کواگولانس یک باکتری پروبیوتیکی مقاوم است اما سس کچاپ در مقایسه با سایر محصولات غذایی مثل محصولات لبنی و محصولات پختنی، حامل مناسبی برای باکتری های پروبیوتیکی نمی باشد.

مقایسه اثر ضد میکروبی اسانس آویشن شیرازی و رزماری بر باکتری باسیلوس کواگولانس در سس کچاپ پروبیوتیک Keywords:

مقایسه اثر ضد میکروبی اسانس آویشن شیرازی و رزماری بر باکتری باسیلوس کواگولانس در سس کچاپ پروبیوتیک authors

مینا آذری جوقان

کارشناسی ارشد گروه علوم و صنایع غذایی،دانشکده علوم کشاورزی و صنایع غذایی واحد علوم و تحقیقات داانشگاه آزاد اسلامی،تهران،ایران

انوشه شریفان

دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی،دانشکده علوم کشاورزی و صنایع غذایی واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی،تهران،ایران

حامد اهری

دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی،دانشکده علوم کشاورزی و صنایع غذایی واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی،تهران،ایران

مقاله فارسی "مقایسه اثر ضد میکروبی اسانس آویشن شیرازی و رزماری بر باکتری باسیلوس کواگولانس در سس کچاپ پروبیوتیک" توسط مینا آذری جوقان، کارشناسی ارشد گروه علوم و صنایع غذایی،دانشکده علوم کشاورزی و صنایع غذایی واحد علوم و تحقیقات داانشگاه آزاد اسلامی،تهران،ایران؛ انوشه شریفان، دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی،دانشکده علوم کشاورزی و صنایع غذایی واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی،تهران،ایران؛ حامد اهری، دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی،دانشکده علوم کشاورزی و صنایع غذایی واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی،تهران،ایران نوشته شده و در سال 1397 پس از تایید کمیته علمی کنگره توسعه همکاری های علمی منطقه ای علوم صنایع غذایی و کشاورزی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله آویشن شیرازی،باسیلوس کواگولانس،پروبیوتیک،رزماری،سس کچاپ هستند. این مقاله در تاریخ 20 آبان 1397 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 886 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که مقدمه: امروزه اسانس های گیاهی به عنوان جایگزین نگهدارنده های شیمیایی بیشتر مورد توجه مصرف کنندگان هستند، به علاوه تمایل مصرف کنندگان به مصرف محصولات پروبیوتیک رو به افزایش است، بنابراین تولید محصول پروبیوتیک که دارای باکتری پروبیوتیکی مقاوم و اسانس های گیاهی بوده حایز اهمیت است و سس کچاپ محصولی است که استفاده از آن بسیار رایج است.مواد و ... . برای دانلود فایل کامل مقاله مقایسه اثر ضد میکروبی اسانس آویشن شیرازی و رزماری بر باکتری باسیلوس کواگولانس در سس کچاپ پروبیوتیک با 13 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.