سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

اثر مراحل اجرایی مغارهای بزرگ زیرزمینی در پایداری آنها

Publish Year: 1380
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 2,616

This Paper With 13 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

IRMC01_030

Index date: 2 March 2006

اثر مراحل اجرایی مغارهای بزرگ زیرزمینی در پایداری آنها abstract

حفر فضاهای زیرزمینی از دیرباز به دلایل مختلف اعم از احداث نیروگاه های آبی و استخراج معادن، مورد توجه مهندسین ژئوتکنیک و معدن بوده است. عوامل زمینن شناختی و پارامترهای رفتاری سنگها نقش اصلی در مطالعات و اجرای یک پروژه دارد. پایداری فضاهای بزرگ زیرزمینی، تحلیل تنشها و تغییر شکلهای ایجاد شده پس از حفاری و راههای بهینه سازی حفاری از اهمیت خاصی برخودار می باشد. امروزه با پیشرفت علم کامپیوتر و نرم افزارهای مناسب در زمینه تحلیل این فضاها، امکان این وجود دارد که با بکارگیری پارامترهای صحیح و مناسب، درک صحیح و درستی از وضعیت پایداری آنها بدست آید. استفاده از ابزار دقیق در حین اجرا و مراحل حفاری یکی از اصلی ترین عناصر در روش جدید تونل سازی اطریشی (N4TM) به حساب می آید. نتایج ابزار دقیق شامل جابجایی زمین در سقف و دیواره تونل، در سطح و عمق های مختلف در اثر حفاری و نصب سیستم نگهدارنده و همچنین تغییرات نیرو و تنش در سیستم نگهدارنده میباشد. ازنتایج ابزار دقیق می توان برای آنالیز برگشتی و متعاقب آن بررسی وتحلیل پایداری سیستم که شامل تواه سنگ اطراف و سیستم نگهدارنده نصب شده است، استفاده نمود. بدین وسیله روش اجرای حفاری و نصب نگهدارنده ها را از لحاظ مراحل و زمان اجرا می توان بهینه نمود. هدف از این پروژه ارائه یک روش بهینه حفاری جهت اجرای مغار نیروگاه کارون 3 با توجه به توزیع تنشها و تغییر شکل های اطراف تونل می باشد. منظور از بهینه سازی حفاری، ارائه مدلهای مختلف مراحل حفاری می باشد بطوری که بتوان بهترین روند حفاری را هم که از نظر اجرائی مشکل نداشته باشد و هم از نظر تحلیل بیشترین پایداری را داشته باشد، معرفی کرد. برای رسیدن به روش بهینه، نیاز به تحلیل برگشتی و بکارگیری پارامترهای صحیح برای آنالیزهای مجدد می باشد. این کار به کمک نرم افزار المان مجزای UDEC انجام گرفته است.

اثر مراحل اجرایی مغارهای بزرگ زیرزمینی در پایداری آنها Keywords:

اثر مراحل اجرایی مغارهای بزرگ زیرزمینی در پایداری آنها authors

محمدحسین صدقیانی

استادیار دانشکده عمران دانشگاه صنعتی شریف

رضا جمشیدی چناری

کارشناس ارشد ژئوتکنیک دانشگاه صنعتی شریف

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
جمشیدی چناری، رخسا، 1380، " بهینه‌سازی حفاری فخاهای بزرگ زیرزمینی ...
جمشیدی چناری، رضا؛ روشن‌زاده، گودرز، 0 گزارش فنواحد ابزاردقیق سابیر ...
Cundal]. _ R.D.IIir. _ _ _ _ licnsing _ _ ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "اثر مراحل اجرایی مغارهای بزرگ زیرزمینی در پایداری آنها" توسط محمدحسین صدقیانی، استادیار دانشکده عمران دانشگاه صنعتی شریف؛ رضا جمشیدی چناری، کارشناس ارشد ژئوتکنیک دانشگاه صنعتی شریف نوشته شده و در سال 1380 پس از تایید کمیته علمی اولین کنفرانس مکانیک سنگ ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله مغار ، ابزار دقیق ، مدل عددی ، مراحل حفاری ، آنالیز برگشتی ، UDEC هستند. این مقاله در تاریخ 11 اسفند 1384 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 2616 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که حفر فضاهای زیرزمینی از دیرباز به دلایل مختلف اعم از احداث نیروگاه های آبی و استخراج معادن، مورد توجه مهندسین ژئوتکنیک و معدن بوده است. عوامل زمینن شناختی و پارامترهای رفتاری سنگها نقش اصلی در مطالعات و اجرای یک پروژه دارد. پایداری فضاهای بزرگ زیرزمینی، تحلیل تنشها و تغییر شکلهای ایجاد شده پس از حفاری و راههای بهینه سازی حفاری ... . برای دانلود فایل کامل مقاله اثر مراحل اجرایی مغارهای بزرگ زیرزمینی در پایداری آنها با 13 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.