سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

مطالعه به روی کاتالیست سنتز MTBE (ترکیب ایزوبوتن و متانول در جهت تولید MTBE) و مقایسه آن با کاتالیست های مصرفی

Publish Year: 1388
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 2,880

This Paper With 5 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NCCEESLAMSHAR01_065

Index date: 31 October 2009

مطالعه به روی کاتالیست سنتز MTBE (ترکیب ایزوبوتن و متانول در جهت تولید MTBE) و مقایسه آن با کاتالیست های مصرفی abstract

سنتز MTBE توسط کاتالیستهای رزین تبادل یونی اسیدی قوی که دارای پیوندهای اتری می باشد در صنعت انجام می گیرد این کاتالیست ها دارای گروه های عاملی سولفونیک اسید برپایه های پلیمری استایرین می باشند سنتز MTBE هم در فاز مایع و هم در فاز گازی امکان پذیر بوده اما روش اقتصادی و مقرون به صرفه سنتز این ماده در فاز مایع است که شامل واکنشهای افزودنی الکتروفیلی ایزوبوتن و متانول در دمای 373 درجه کلوین می باشد که از رزین تبادل یونی سولفونه Amberlyst 15 به عنوان کاتالیست در سنتز این ماده استفاده شده است. دی ایزو بوتن و TBA از محصولات جانبی این واکنش صنعتی بوده که حاصل دیمریزاسیون ایزوبوتن و واکنش آن با ایزوبوتن می باشد. علاوه براین کاتالیست کاتالیستهای دیگری نیز در این فرایند مورد استفاده قرار می گیرد به عنوان مثال: لواتیت (K2629,K2621,K2624) ، پیرولیت (CT175,CT275) و زئولیت، عملکرد رزین ها در این فرایند ها خوب می باشد اما ا زمعایب آنها می توان به پایداری کم این کاتالیست ها در برابر حرارت و حساس بودن کاتالیست به نسبت متانول به ایزوبوتن در فرایند سنتز اشاره کرد همچنین رزین ها بعد از مدتی نیاز به شستشوی اسیدی دارند کاتالیست های زئولیتی گزینه مناسبتری نسبت به رزین ها در سنتز MTBE می باشند زئولیت نوع بتا که به صورت ذرات ریز کریستالی بوده دارای فعالیت بیشتری نسبت به آمبریست 15 و نسبت به زئولیت نوع Y می باشد راندمان سنتز MTBE با استفاده از کاتالیست نوع بتا 90% - 85% می باشد در این تحقیق به مطالعه و بررسی در مورد تعدادی از کاتالیست های جدید صنعتی مورد استفاده در سنتز MTBE و مقایسه آنها با یکدیگر می پردازیم.

مطالعه به روی کاتالیست سنتز MTBE (ترکیب ایزوبوتن و متانول در جهت تولید MTBE) و مقایسه آن با کاتالیست های مصرفی Keywords:

آمبرلیست 15 و MTBE و پیرولیت CT275&CT175 و زئولیت بتا

مطالعه به روی کاتالیست سنتز MTBE (ترکیب ایزوبوتن و متانول در جهت تولید MTBE) و مقایسه آن با کاتالیست های مصرفی authors

ایمان صبخی

دانشگاه پیام نور آبادان و خرمشهر و شرکت پتروشیمی بندر امام

امید اسپرغم

دانشگاه پیام نور آبادان و خرمشهر و شرکت پتروشیمی بندرامام

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
R. Csikos, I. Pallay, J. Laky, in: Proceedings of the ...
J.C. Gupta, J. Prakash, MTBE Technol. Chem. Eng. World15 (1980) ...
PUROLITE INTERN ATIONAL _ optimum resin catalyst design for the ...
M.A. Ali, B. Brisdon, W.J. University of Bath 28 March ...
_ Collignon, R. Loenders, J.A. Martens, P.A. Jacobs, G. Poncelet, ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "مطالعه به روی کاتالیست سنتز MTBE (ترکیب ایزوبوتن و متانول در جهت تولید MTBE) و مقایسه آن با کاتالیست های مصرفی" توسط ایمان صبخی، دانشگاه پیام نور آبادان و خرمشهر و شرکت پتروشیمی بندر امام؛ امید اسپرغم، دانشگاه پیام نور آبادان و خرمشهر و شرکت پتروشیمی بندرامام نوشته شده و در سال 1388 پس از تایید کمیته علمی همایش ملی مهندسی شیمی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله آمبرلیست 15 و MTBE و پیرولیت CT275&CT175 و زئولیت بتا هستند. این مقاله در تاریخ 9 آبان 1388 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 2880 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که سنتز MTBE توسط کاتالیستهای رزین تبادل یونی اسیدی قوی که دارای پیوندهای اتری می باشد در صنعت انجام می گیرد این کاتالیست ها دارای گروه های عاملی سولفونیک اسید برپایه های پلیمری استایرین می باشند سنتز MTBE هم در فاز مایع و هم در فاز گازی امکان پذیر بوده اما روش اقتصادی و مقرون به صرفه سنتز این ماده در ... . برای دانلود فایل کامل مقاله مطالعه به روی کاتالیست سنتز MTBE (ترکیب ایزوبوتن و متانول در جهت تولید MTBE) و مقایسه آن با کاتالیست های مصرفی با 5 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.