سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی و ارزیابی کاربری مسکونی و رتبه بندی عوامل موثر بر آن با استفاده از تکنیک های MADM (مطالعه موردی شهر اهواز)

Publish Year: 1397
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 807

This Paper With 15 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ENGGCONF01_002

Index date: 14 December 2018

بررسی و ارزیابی کاربری مسکونی و رتبه بندی عوامل موثر بر آن با استفاده از تکنیک های MADM (مطالعه موردی شهر اهواز) abstract

مسکن به عنوان یکی از نیازهای اساسی انسان و یکی از معیارهای سنجش توسعه یافتگی محسوب می شود. از طرف دیگر روند رو به رشد شهرنشینی در کشورهای جهان سوم و بحران مسکن در شهرها باعث گسترش زاغه ها و مناطق حاشیه نشین شده است. بنابراین توجه به مسکن و برنامه ریزی ان در اکثر برنامه ریزی های ملی، منطقه ای و شهری بیش از پیش احساس می شود، در این راستا، این مقاله در صدد است عوامل موثر بر کاربری اراضی مسکونی شهر اهواز را شناسایی و رتبه بندی کند. شهر اهواز و روند تحول و توسعه کالبدی آن همانند سایر شهرهای بزرگ کشور از تمامی آن چه بر روند تصویب، اجرا و هم چنین لغو بسیاری از این قوانین گذشت، متاثر شده است. به طوری که از اوایل دهه 70 ، توسعه های بدون برنامه، ایجاد شهرک ها و فعالیت های صنعتی در حاشیه شهر و شکل گیری محل های سکونت پیرامون آنها و به همین ترتیب اتصال و پیوستن روستاهای همجوار به محدوده شهر به ویژه درحوزه جنوبی شهر از جمله پیامدهایی بوده اند که قوانین و مقرارت و تحولات گوناگون همواره موجب تشدید و تداوم آنها بوده است. در ابتدا با به کارگیری نظرات خبرگان به وسیله استفاده از تکنیک دلفی، 37 مولفه بر کاربری اراضی مسکونی شهر اهواز شناسایی و در چهار گروه دسته بندی گردید و در نهایت؛ با استفاده از روش های آماری و تکنیک های MADM این عوامل مورد رتبه بندی قرار گرفت . نتایج به کارگیری تکنیک های MADM نظیر AHP و TOPSIS حاکی از آن است که از بین عوامل چهارگانه ی موثر بر کاربری اراضی مسکونی بیشترین تاثیر را عامل اقتصادی داراست. در بین عوامل اقتصادی بیشترین اهمیت در انتخاب مسکن به شغل افراد با Ci=0/706 و بعد ارزش زمین و ساختمان با 0/652 تعلق دارد . همچنین در بعد محیطی نیز تاثیر پستی و بلندی با 0/644 و در بعد فرهنگی سطح فرهنگ افراد محله با 0/618 و در نهایت در بعد اجتماعی نزدیکی به اقوام و تاثیر همسایگان با 0/741 بیشترین نقش را داشته اند.

بررسی و ارزیابی کاربری مسکونی و رتبه بندی عوامل موثر بر آن با استفاده از تکنیک های MADM (مطالعه موردی شهر اهواز) Keywords:

بررسی و ارزیابی کاربری مسکونی و رتبه بندی عوامل موثر بر آن با استفاده از تکنیک های MADM (مطالعه موردی شهر اهواز) authors

مهدی ابراهیمی

استادیار دانشگاه پیام نور واحد اصفهان

محسن معینی نسب

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری واحد اصفهان

مقاله فارسی "بررسی و ارزیابی کاربری مسکونی و رتبه بندی عوامل موثر بر آن با استفاده از تکنیک های MADM (مطالعه موردی شهر اهواز)" توسط مهدی ابراهیمی، استادیار دانشگاه پیام نور واحد اصفهان؛ محسن معینی نسب، دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری واحد اصفهان نوشته شده و در سال 1397 پس از تایید کمیته علمی کنفرانس ملی عمران و معماری در مدیریت شهری قرن 21 پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله کاربری اراضی مسکونی، تکنیک دلفی، MADM، AHP، TOPSIS، اهواز هستند. این مقاله در تاریخ 23 آذر 1397 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 807 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که مسکن به عنوان یکی از نیازهای اساسی انسان و یکی از معیارهای سنجش توسعه یافتگی محسوب می شود. از طرف دیگر روند رو به رشد شهرنشینی در کشورهای جهان سوم و بحران مسکن در شهرها باعث گسترش زاغه ها و مناطق حاشیه نشین شده است. بنابراین توجه به مسکن و برنامه ریزی ان در اکثر برنامه ریزی های ملی، منطقه ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی و ارزیابی کاربری مسکونی و رتبه بندی عوامل موثر بر آن با استفاده از تکنیک های MADM (مطالعه موردی شهر اهواز) با 15 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.