سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی اثر آلفابیسابولول موضعی بر میزان فاکتورهای رشد PDGF و VEGF مخاط کولون در مدل حیوانی زخم روده

Publish Year: 1397
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 675
این Paper فقط به صورت چکیده توسط دبیرخانه ارسال شده است و فایل کامل قابل دریافت نیست. برای یافتن Papers دارای فایل کامل، از بخش [جستجوی مقالات فارسی] اقدام فرمایید.

نسخه کامل این Paper ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

AMSMED19_299

Index date: 22 December 2018

بررسی اثر آلفابیسابولول موضعی بر میزان فاکتورهای رشد PDGF و VEGF مخاط کولون در مدل حیوانی زخم روده abstract

سابقه و هدف: بیماری های التهابی روده، التهاب ایدیوپاتیک و مزمن روده هستند که دو بیماری زخم روده و کرون را شامل می شوند. بیسابولول بر روی آسیب معده ناشی از اتانول اثر درمانی داشته و موجب کاهش مساحت زخم شده است. همچنین بر اساس مطالعات انجام شده اثرات مثبت PDGF و VEGF در کاهش التهاب و تسریع بهبود زخم های مخاطی به اثبات رسیده است. هدف از این مطالعه بررسی اثر آلفابیسابولول روی میزان فاکتورهای PDGF و VEGF در در مخاط کولون در کولیت القا شده با اسیداستیک در مدل حیوانی می باشد. مواد و روش ها: در این مطالعه مداخله ای تجربی، 30 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار به طور تصادفی به پنج گروه: کنترل، Sham، آلفابیسابولول (mg/kg 100 و 50) و هیدروکورتیزون (mg/kg 20) تقسیم بندی شدند. در همه گروه ها بجز گروه Sham در روز صفر، بوسیله تجویز 5/1 میلی لیتر اسیداستیک بوسیله لوله پلاستیکی از راه رکتال، کولیت القاء شد (بیهوشی با کلروفورم و NPO 24 ساعت قبل). پس از آن تجویز داروها و از راه تزریق رکتال در گروه های مختلف (با حجم 1 میلی لیتر) شروع شده و با گذشت 5 روز از دوره درمان و 24 ساعت پس از آخرین تجویز، حیوان بیهوش شده و نمونه بافتی روده بزرگ جهت بررسی سطح بیان رشد PDGF و VEGF مخاطی به روش وسترن بلاتینگ مورد بررسی قرار گرفت. آنالیز واریانس یک طرفه (One-way ANOVA) و بدنبال آن آزمون تعقیبی Tukey s برای مقایسه های چندگانه استفاده شد. در همه تحلیل ها P<0/05 به عنوان تفاوت معنی دار در نظر گرفته شد. یافته ها: آلفابیسابولول در هر دو غلظت (mg/kg 100 و 50) استفاده شده موجب افزایش معنی دار سطح VEGF بافت مخاطی در مقایسه با گروه کنترل شد ( P<0/01). آلفابیسابولول در غلظت (mg/kg 100) موجب افزایش معنی دار سطح PDGF در مقایسه با گروه کنترل شد ( P<0/05). نتایج: نتایج این مطالعه نشان داد که آلفابیسابولول با افزایش سطح فاکتورهای رشد مخاطی PDGF و VEGF در مخاط کولون موجب تسریع بهبود زخم های مخاطی در روده بزرگ می شود.

بررسی اثر آلفابیسابولول موضعی بر میزان فاکتورهای رشد PDGF و VEGF مخاط کولون در مدل حیوانی زخم روده Keywords:

بررسی اثر آلفابیسابولول موضعی بر میزان فاکتورهای رشد PDGF و VEGF مخاط کولون در مدل حیوانی زخم روده authors

دانیال خضری

دانشجوی پزشکی دانشجوی پزشکی، عضو کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی کردستان، سنندج، ایران

محمد رامان مولودی

استادیار مرکز تحقیقات گوارش و کبد، دانشگاه علوم پزشکی کردستان، سنندج، ایران

ذکریا وهاب زاده

استادیار استادیار مرکز تحقیقات گوارش و کبد، دانشگاه علوم پزشکی کردستان، سنندج، ایران

آلینا عبدالهی

دانشجوی دکترای پزشکی مولکولی دانشجوی دکترای پزشکی مولکولی، عضو کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی کردستان، سنندج، ایران

مقاله فارسی "بررسی اثر آلفابیسابولول موضعی بر میزان فاکتورهای رشد PDGF و VEGF مخاط کولون در مدل حیوانی زخم روده" توسط دانیال خضری، دانشجوی پزشکی دانشجوی پزشکی، عضو کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی کردستان، سنندج، ایران؛ محمد رامان مولودی، استادیار مرکز تحقیقات گوارش و کبد، دانشگاه علوم پزشکی کردستان، سنندج، ایران؛ ذکریا وهاب زاده، استادیار استادیار مرکز تحقیقات گوارش و کبد، دانشگاه علوم پزشکی کردستان، سنندج، ایران؛ آلینا عبدالهی، دانشجوی دکترای پزشکی مولکولی دانشجوی دکترای پزشکی مولکولی، عضو کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی کردستان، سنندج، ایران نوشته شده و در سال 1397 پس از تایید کمیته علمی نوزدهمین کنگره پژوهشی سالانه دانشجویان علوم پزشکی کشور پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله زخم روده بزرگ، آلفا بیسابولول ، PDGF و VEGF هستند. این مقاله در تاریخ 1 دی 1397 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 675 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که سابقه و هدف: بیماری های التهابی روده، التهاب ایدیوپاتیک و مزمن روده هستند که دو بیماری زخم روده و کرون را شامل می شوند. بیسابولول بر روی آسیب معده ناشی از اتانول اثر درمانی داشته و موجب کاهش مساحت زخم شده است. همچنین بر اساس مطالعات انجام شده اثرات مثبت PDGF و VEGF در کاهش التهاب و تسریع بهبود زخم ... .