سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی کمی و کیفی زباله های دندانپزشکی شهر قزوین در سال 1388

Publish Year: 1388
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,365

This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NCEH12_191

Index date: 25 November 2009

بررسی کمی و کیفی زباله های دندانپزشکی شهر قزوین در سال 1388 abstract

:یکی ازمهمترین الاینده های زیست محیطی ،پسمانده های بیمارستانی هستندکه ازنظرمدیریت موادزائدجامددارای اهمیت بسیارزیادی می باشد .یکی از اجزای پسمانده های بیمارستانی،زائدات مربوط به بخشهای دندانپزشکی می باشدکه حاوی موادزائدمختلفی است وب سیاری ازانها درزمره مواد زائد خطرناک طبقه بندی می شوند .باتوجه به این که اولین قدم درمدیریت موادزائددندانپزشکی شناسایی وطبقه بندی این مواد می باشدلذادراین مطالعه،زباله های دندانپزشکی شهرقزوین ازنظرکمی وکیفی در دوبخش خصوصی و دولتی درسه ماهه اول سال 1388 موردبررسی قرارگرفت. روش تحقیق : به منظورتحقق اهداف این مطالعه، مراکزدندانپزشکی موجوددرشهرقزوین به دو گروه عمومی وخصوصی تقسیم بندی شدوازبین 32 مرکزعمومی و 98 مرکزخصوصی تعداد 10 مرکز دولتی و 40 مرکزخصوصی به صورت تصادفی انتخاب گردید .باتوجه به مطالعات انجام شده قبلی درزمینه زباله های دندانپزشکی،این موادبه 6 گروه (وسایل الوده،نسج بیمار،وسایل نوک تیزو برنده، موادمصرفی، موادشیمیایی و مواد دندانپزشکی ) تقسیم بندی شد.سپس اطلاعات بدست امده توسط نرم افزارExcel مورد تجزیه وتحلیل قرارگرفت.تجزیه و تحلیل های انجام شده نشان میدهدکه درمراکز خصوصی 12 درصداز زائدات تولیدی مربوط به وسایل الوده ، 1درصدمربوط به نسج بیمار ، 36 درصدمربوط به وسایل نوک تیز وبرنده، 51 درصدمربوط به وسایل مصرفی و مقدار نسبی مواد دندانپزشکی و موادشیمیایی صفر می باشد.ودرمراکز دولتی 13 درصدمواد زائد مربوط به وسایل الوده ، 8درصدمربوط به نسج بیمار، 13 درصدمربوط به وسایل نوک تیزوبرنده ، 66 درصدمربوط به وسایل مصرفی و مقدار مواد دندانپزشکی و موادشیمیایی صفر می باشد. بحث و نتیجه گیری : باتوجه به نتایج بدست امده،مشخص شدکه بین وضعیت کمی و کیفی زباله های دندانپزشکی درمراکزخصوصی وعمومی رابطه معنی داروجوددارد .لذابه منظور بهبودروند مدیریت پسماندهای بیمارستانی شهرقزوین جهت مدیریت زباله های دندانپزشکی بایستی تمهیدات لازم ازسوی دانشگاه علوم پزشکی،سازمانهای بازیافت وشهرداری قزوین به منظور جمع اوری و دفع این مواد به صورت مجزا در نظر گرفته شود .همچنین باتوجه به نقاط ضعف مشاهده شده دردفع وحمل زباله های دندانپزشکی، بایستی عوامل تاثیرگذاربرروی مدیریت این موادمثل عدم وجود تجهیزات وامکانات و فقدان هماهنگی بین ارگان های مختلف مورد بررسی بیشتر قرار گیرد.

بررسی کمی و کیفی زباله های دندانپزشکی شهر قزوین در سال 1388 Keywords:

بررسی کمی و کیفی زباله های دندانپزشکی شهر قزوین در سال 1388 authors

امیرحسین نافذ

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین

اصغر کاربرد

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین

مسعود شریفی

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین

ریحانه جباری

دانشجوی کاردانی بهداشت محیط

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
بیگدلو، محمد علی. گزارشی در مورد بررسی زائدات بیمارستانی در ...
_ عمرانی، ،قاسمعلی.مواد زائدجامد، جلدا ول، انتشارات دانشگاه ازاداسلامی، چاپ ...
Santo Cantata et al, Infection control and contaminated waste disposal ...
Elizabeth T Treasure & Patrick Treasure , An investigation of ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی کمی و کیفی زباله های دندانپزشکی شهر قزوین در سال 1388" توسط امیرحسین نافذ، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین؛ اصغر کاربرد، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین؛ مسعود شریفی، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین؛ ریحانه جباری، دانشجوی کاردانی بهداشت محیط نوشته شده و در سال 1388 پس از تایید کمیته علمی دوازدهمین همایش ملی بهداشت محیط پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله زباله های دندانپزشکی، قزوین، هستند. این مقاله در تاریخ 4 آذر 1388 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1365 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که :یکی ازمهمترین الاینده های زیست محیطی ،پسمانده های بیمارستانی هستندکه ازنظرمدیریت موادزائدجامددارای اهمیت بسیارزیادی می باشد .یکی از اجزای پسمانده های بیمارستانی،زائدات مربوط به بخشهای دندانپزشکی می باشدکه حاوی موادزائدمختلفی است وب سیاری ازانها درزمره مواد زائد خطرناک طبقه بندی می شوند .باتوجه به این که اولین قدم درمدیریت موادزائددندانپزشکی شناسایی وطبقه بندی این مواد می باشدلذادراین مطالعه،زباله ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی کمی و کیفی زباله های دندانپزشکی شهر قزوین در سال 1388 با 8 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.