سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

ارزیابی پروژه های آبخیزداری حوزه آبخیز هفتان شهرستان تفرش در حفاظت و مدیریت پایدار خاک

Publish Year: 1384
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 3,129

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دانلود نمایند.

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ESNC03_044

Index date: 7 March 2006

ارزیابی پروژه های آبخیزداری حوزه آبخیز هفتان شهرستان تفرش در حفاظت و مدیریت پایدار خاک abstract

امروزه بحث ارزیابی یکی از ارکان اساسی طرح هایی بوده که در جوامع پیشرفته بعنوان ابزاری در جهت سنجش ومیزان اثرگذاری طرحها با توجه به اهداف منظور شده قبلی از جمله حفاظت و مدیریت پایدار خاک به شمار می آید. در راستای اهداف مورد نظر طرح ارزیابی پروژه های آبخیزداری حوزه آبخیز هفتان تفرش از استان مرکز مورد توجه قرار گرفت. در این طرح با توجه به عملیات اجرا شده مکانیکی (از جمله گابیون بندی در مسیر آبراهه ها، خشکه چین، بندهای خاکی) و بیولوژیکی و بیومکانیکی (از جمله بانکت ، کپه کاری، قرق) نقش این عملیات قبل از اجراء و بعد از اجراء در حفاظت خاک، تولید علوفه و کنترل سیلاب مورد مقایسه قرار گرفت. این بررسی نشان داد در مناطقی که فاقد برنامه های بیولوژیک بوده تولید علوفه در یک مجموعه آماری از پلاتها برای هر پلات (پلات یک متر در یک متر) بطور متوسط 49 گم و در مناطقی که عملیات بیولوژیک اجراء شده متوسط تولید علوفه 175 گرم رسیده است. بنابراین تولید علوفه در کل منطقه دارای عملیات بیولوژیک رشد 357 درصدی داشته است. از طرفی درصد تاج پوشش حفظ کنند ه خاک از 16/9 درصد به 33/5 درصد، میزان خاک لخت از 55/5 درصد به 25/4 درصد قبل و بعد از عملیات رسیده است. همچنین نقشه عملیات مکانیکی در کاهش سیلاب و حفظ خاک به نحوی بوده که این عملیات دبی سیلاب با دوره برگشت دوساله کل حوزه را 62/2 درصد، 5 ساله را 23 درصد، 10 ساله را 21/8 درصد، 25 ساله را 20/63 درصد، 50 ساله را 20 درصد و 100 ساله را 21 درصد کاهش داده است. بدیهی است مجموع علمیات مکانیکی و بیولوژیک نقش مهمی در افزایش پوشش کیاهی و کاهش قدرت سیلاب داشته که بنوبه خود سبب کاهش فرسایش خاک و کنترل رسوب خروجی از حوزه ها شده است.

ارزیابی پروژه های آبخیزداری حوزه آبخیز هفتان شهرستان تفرش در حفاظت و مدیریت پایدار خاک Keywords:

ارزیابی پروژه های آبخیزداری حوزه آبخیز هفتان شهرستان تفرش در حفاظت و مدیریت پایدار خاک authors

فریدون قدیمی عروس محله

استادیار دانشگاه علم و صنعت ایران، واحد اراک

مقاله فارسی "ارزیابی پروژه های آبخیزداری حوزه آبخیز هفتان شهرستان تفرش در حفاظت و مدیریت پایدار خاک" توسط فریدون قدیمی عروس محله، استادیار دانشگاه علم و صنعت ایران، واحد اراک نوشته شده و در سال 1384 پس از تایید کمیته علمی سومین همایش ملی فرسایش و رسوب پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله ارزیابی ، حفاظت خاک ، حوزه آبخیز هفتان ، تفرش هستند. این مقاله در تاریخ 16 اسفند 1384 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 3129 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که امروزه بحث ارزیابی یکی از ارکان اساسی طرح هایی بوده که در جوامع پیشرفته بعنوان ابزاری در جهت سنجش ومیزان اثرگذاری طرحها با توجه به اهداف منظور شده قبلی از جمله حفاظت و مدیریت پایدار خاک به شمار می آید. در راستای اهداف مورد نظر طرح ارزیابی پروژه های آبخیزداری حوزه آبخیز هفتان تفرش از استان مرکز مورد توجه قرار ... . برای دانلود فایل کامل مقاله ارزیابی پروژه های آبخیزداری حوزه آبخیز هفتان شهرستان تفرش در حفاظت و مدیریت پایدار خاک با 3 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.