سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی و محاسبه وضعیت خشکسالی استان خراسان رضوی

Publish Year: 1388
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,642

This Paper With 7 Page And PDF Format Ready To Download

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ICWR01_058

Index date: 6 December 2009

بررسی و محاسبه وضعیت خشکسالی استان خراسان رضوی abstract

خشکسالی دارای سه مشخصه شدت، مدت و وسعت است و برای بررسی این پدیده طبیعی لازم است سه مشخصه مذکور مورد ارزیابی قرار گیرند. اغلب شاخص‌های معتبر جهانی، نظیر شاخص استاندارد بارندگی، دهک‌ها و پالمر به منظور آشکارسازی شدت و مدت خشکسالی طراحی گردیده‌اند و برای تعیین وسعت خشکسالی‌ها، استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی و پهنه‌بندی مناطق هم‌شدت بسیار مفید و ضروری است. شاخص SPI توانایی محاسبه خشکسالی‌ها را در سری‌های زمانی متفاوت دارد. در این تحقیق از سری‌های زمانی کوتاه‌مدت یک ماهه تا شش ماهه، به منظور بررسی تاثیر این پدیده بر زراعت غلات و سایر محصولات زراعی و از سری‌های زمانی 6 تا 12 ماهه، برای بررسی تاثیر خشکسالی بر باغداری و منابع طبیعی استفاده شده است. از آنجایی که تاثیر بارش‌ها بر منابع آب زیرزمینی، که تقریباً تنها منبع تأمین آب در استان خراسان رضوی است در درازمدت اتفاق می‌افتد، سری‌های زمانی طولانی‌تر از یک سال برای بررسی تاثیر خشکسالی‌ها بر منابع آب توصیه می‌شود. به طور کلی با بررسی سری‌های زمانی مختلف نتیجه گرفته شده است که در بسیاری از موارد، اثرات وقوع یک دوره خشکسالی با بارندگی‌های بعدی جبران نشده و برای جبران خسارات، به مدیریت ویژه‌ای نیازمند است. هم‌چنین بارندگی‌های مناسب شش‌ماهه دوم سال 1385 اثر مفیدی بر کشاورزی منطقه داشته است، اما نتوانسته است تاثیر مهمی بر منابع آب‌های زیرزمینی بگذارد و خشکسالی‌ منطقه را در دوره‌های طولانی‌تر بیش از یک سال برطرف نماید.

بررسی و محاسبه وضعیت خشکسالی استان خراسان رضوی Keywords:

بررسی و محاسبه وضعیت خشکسالی استان خراسان رضوی authors

مریم عرفانیان

کارشناس شرکت مهندسین مشاور پژوهاب شرق مشهد

جواد احمدیان

رئیس اداره تحقیقات هواشناسی کشاورزی مشهد

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
سلطانی، سعید و رضا مدرس، 1385. تحلیل فراوانی و شدت ...
علیزاده، امین، 1385. اصول هیدرولوژی کاربردی. دانشگاه امام رضا (ع). ...
فرج‌زاده، منوچهر، 1373. تحلیل و پیش‌بینی خشکسالی در ایران، پایان‌نامه ...
قویدل رحیمی، یوسف، 1384. آزمون مدل‌های ارزیابی خشکسالی _ ترسالی ...
کاویانی، محمد رضا، 1380. بررسی اقلیمی شاخص‌های خشکی و خشکسالی. ...
Bordi, I., S. Frigio & S. Alfonso, _ The Analysis ...
Bronini, O., H.S. Pinto, J. Zullo, M.T. Barbano, M.B.P. Camargo, ...
Harwood, J., 1999. Local Government, Community and business, Working Group ...
Hayes, M.Y., 1999a. Drought indices. Climate impacts specialist, National Drought ...
Hayes, M.Y. 20O1. Drought indices. National Drought Mitigation Center, Noaa. ...
McKee, T.B., N.J. Doesken & , Kleist, 1993. The relationship ...
Thompson, S.A., 1999. Hydrology for water management, A- BAlkema, Rotterdam. ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی و محاسبه وضعیت خشکسالی استان خراسان رضوی" توسط مریم عرفانیان، کارشناس شرکت مهندسین مشاور پژوهاب شرق مشهد؛ جواد احمدیان، رئیس اداره تحقیقات هواشناسی کشاورزی مشهد نوشته شده و در سال 1388 پس از تایید کمیته علمی اولین کنفرانس بین المللی منابع آب با رویکرد منطقه ای پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله خشکسالی، شاخص استاندارد بارندگی، سری زمانی، پهنه‌بندی، شدت خشکسالی هستند. این مقاله در تاریخ 15 آذر 1388 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1642 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که خشکسالی دارای سه مشخصه شدت، مدت و وسعت است و برای بررسی این پدیده طبیعی لازم است سه مشخصه مذکور مورد ارزیابی قرار گیرند. اغلب شاخص‌های معتبر جهانی، نظیر شاخص استاندارد بارندگی، دهک‌ها و پالمر به منظور آشکارسازی شدت و مدت خشکسالی طراحی گردیده‌اند و برای تعیین وسعت خشکسالی‌ها، استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی و پهنه‌بندی مناطق هم‌شدت بسیار مفید ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی خشکسالی طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی و محاسبه وضعیت خشکسالی استان خراسان رضوی با 7 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.