سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

مطالعه فعالیتهای استنوسفری شرق و شمال شرق ایران با توجه به امواج تله سایزمیک

Publish Year: 1389
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,407

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دانلود نمایند.

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

GCI14_244

Index date: 8 December 2009

مطالعه فعالیتهای استنوسفری شرق و شمال شرق ایران با توجه به امواج تله سایزمیک abstract

در این تحقیق جدایش امواج برشی در زیر ناحیه شمال شرقی ایران مربوط به فازهای SKS و SKKS، 43 زلزله شاخص که در فواصل بین 145-90 درجه ای 7 ایستگاه باند پهن مرکز زمین لرزه شناسی دانشگاه فردوسی مشهد ثبت شده اند را مورد بررسی قرار داده ایم. جهت گیری محور حرکت سریع امواج برشی و نیز تاخیر زمان رسید بین مولفه های سریع و کند حرکت، پارامترهایی هستند که به وسیله انها آنیزوتروپی لرزه ای بخش بالایی جبه واقع در قاعده لیتوسفر را می توان بررسی نمود. تاخیر زمانی در ایستگاه های مختلف با متوسط s1، بین s 0.5 تا s1.5 متغیر می باشد. بیشترین مقدار تاخیر زمانی مربوط به ایستگاه قوچان با s 1.5 می باشد. جدایش مشاهده شده را می توان به کرنش حاصل از جهت گیری خطی اولیوین های موجود در گوشته فوقانی نسبت داد. مطالعات انجام شده نشان می دهد که جهت محور حرکت سریع موج در اغلب ایستگاهها تقریبا به موازات محور NE-SW است. نتایج حاصل از این تحقیق نشان می دهد شرق و شمال شرق ایران را می توان با توجه به تفاوت در پارامترهای آنیزوتروپی لرزه ای به سه ناحیه کلی تقسیم نمود. با در نظر گرفتن چرخش 135 درجه ای بخش شرق مرکزی ایران در خلاف جهت عقربه های ساعت، راستای محورهای سریع بدست آمده، انطباق خوبی را با جهت بسته شدن پالئوتتیس در حدود 300 میلیون سال پیش، نشان می دهد. لذا جهت آنیزوتروپی لرزه ای در ناحیه شرق ایران را می توان به عنوان یک آنیزوتروپی باقیمانده (فسیل) در قاعده لیتوسفر معرفی کرد.

مطالعه فعالیتهای استنوسفری شرق و شمال شرق ایران با توجه به امواج تله سایزمیک authors

سیده فرگل شکرایی

کارشناس ارشد ژئوفیزیک، مرکز تحقیقات زمین لرزه شناسی دانشگاه فردوسی م

سیدکیوان حسینی

دکترای ژئوفیزیک، استادیار مرکز تحقیقات زمین لرزه شناسی دانشگاه فردوس

ایوب کاویانی

دکترای ژئوفیزیک، استادیار دانشگاه تحصیلات تکمیلی زنجان.

بهنام رحیمی

دکترای زمین شناسی ساختمانی، استادیار دانشگاه فردوسی مشهد.

مقاله فارسی "مطالعه فعالیتهای استنوسفری شرق و شمال شرق ایران با توجه به امواج تله سایزمیک" توسط سیده فرگل شکرایی، کارشناس ارشد ژئوفیزیک، مرکز تحقیقات زمین لرزه شناسی دانشگاه فردوسی م؛ سیدکیوان حسینی، دکترای ژئوفیزیک، استادیار مرکز تحقیقات زمین لرزه شناسی دانشگاه فردوس؛ ایوب کاویانی، دکترای ژئوفیزیک، استادیار دانشگاه تحصیلات تکمیلی زنجان.؛ بهنام رحیمی، دکترای زمین شناسی ساختمانی، استادیار دانشگاه فردوسی مشهد. نوشته شده و در سال 1389 پس از تایید کمیته علمی چهاردهمین کنفرانس ژئوفیزیک پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله هستند. این مقاله در تاریخ 17 آذر 1388 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1407 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که در این تحقیق جدایش امواج برشی در زیر ناحیه شمال شرقی ایران مربوط به فازهای SKS و SKKS، 43 زلزله شاخص که در فواصل بین 145-90 درجه ای 7 ایستگاه باند پهن مرکز زمین لرزه شناسی دانشگاه فردوسی مشهد ثبت شده اند را مورد بررسی قرار داده ایم. جهت گیری محور حرکت سریع امواج برشی و نیز تاخیر زمان ... . برای دانلود فایل کامل مقاله مطالعه فعالیتهای استنوسفری شرق و شمال شرق ایران با توجه به امواج تله سایزمیک با 4 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.