سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

مطالعه پدیده های حاصل از فرسایش در حوزه آبریز رودخانه بارنیشابور - شمال شرق ایران

Publish Year: 1384
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 2,413

This Paper With 6 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ESNC03_154

Index date: 7 March 2006

مطالعه پدیده های حاصل از فرسایش در حوزه آبریز رودخانه بارنیشابور - شمال شرق ایران abstract

حوزه آبریز در شمال غرب نیشابور و در ارتفاعات جنوبی رشته کوه های بینالود واقع گردیده است. این حوزه از دو سرشاحه اصلی (رودخانه بار و رودخانه طاغون) تغذیه می گردد. رودخانه بار از نوع بریده بریده با بستر شنی محسوب میشود . از نظر زمین شناسی ساختمانی، ناحیه مورد مطالعه ازچین خوردگی ها و گسل های فراوانی تشکیل گردیده است. جنس سنگ ها نیز از تنوع بالایی برخوردار است و سن آنها مزوزوئیک تا عهد حاضر است. به علت شرایط خاص زمین شناسی، آب و هوایی، تکتونیکی انواع مختلف فرسایش، اعم از مکانیکی ، آبی، بادی و نیز حرکنت های توده ای ناحیه مورد مطالعه مشاهده گردیده است. تخریب مکانیکی به صورت واریزه عمدتا در سازندهای صخره ساز منطقه مثل سازند لارو دلیچای وجود دارند. فرسایش آبی که قسمت اعظم فرسایش های منطقه را در بر می گیرد بیشتر در سنگ های نرم مثل مارن، شیل و پادگانه های آبرفتی هستند و شامل فرسایش بارانی، شیاری، آبراهه ای و هزار دره است. اشکال فرسایش بادی نیز به طور متنوعی مانند تخت دیو، اشکال لانه زنبوری (تافونی) در منطقه نمود دارد که بیشتر در قسمت های مرکزی حوزه ومخصوصا در کنگلومرا و ماسه سنگ های ائوسن گسترش دارند. حرکت های توده ای عمدتا در دامنه هایی پر شیب از رسوبات سست به دو صورت لغزش های قدیمی و فعال و همچنین حرکت توده های سنگی مشاهده می شود. لغزش های عهد حاضر عمدتا در قسمت های میانی و جنوبی حوزه قرار دارند.

مطالعه پدیده های حاصل از فرسایش در حوزه آبریز رودخانه بارنیشابور - شمال شرق ایران Keywords:

مطالعه پدیده های حاصل از فرسایش در حوزه آبریز رودخانه بارنیشابور - شمال شرق ایران authors

عالیه سادات کاوه طباطبایی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه فردوسی مشهد، گروه زمین شناسی

رضا موسوی

استاد دانشگاه فردوسی مشهد، گروه زمین شناسی

اسدالله محبوبی

استادیار دانشگاه فردوسی مشهد، گروه زمین شناسی

مهدی نجفی

دانشیار دانشگاه فردوسی مشهد، گروه زمین شناسی

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
احمدی، ح.، 1374. ژئومورفولوژی کاربردی، جلد1 (فرسایش آبی)، انتشارات دانشگاه ...
قائمی، ف، ف. قائمی و ک. حسینی، 1378. نقشه زمین ...
زمردیان، م.ج.، 1381. ژئومورفولوژی ایران، جلد2، (فرآیندهای اقلیمی و دینامیک‌های ...
Cerdan, O., V. Souchere, V. Lecomte, A. Couturier and Y.L. ...
Erpul, G., L.D. Norton and D. Gabriels. 2003. Sediment transport ...
Trenberth, K., 2002. Earth System Processes, The Earth system :physical ...
Viles, H.A., 2001. Scale issues in wethering studies _ Geomorphol ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "مطالعه پدیده های حاصل از فرسایش در حوزه آبریز رودخانه بارنیشابور - شمال شرق ایران" توسط عالیه سادات کاوه طباطبایی، دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه فردوسی مشهد، گروه زمین شناسی؛ رضا موسوی، استاد دانشگاه فردوسی مشهد، گروه زمین شناسی؛ اسدالله محبوبی، استادیار دانشگاه فردوسی مشهد، گروه زمین شناسی؛ مهدی نجفی، دانشیار دانشگاه فردوسی مشهد، گروه زمین شناسی نوشته شده و در سال 1384 پس از تایید کمیته علمی سومین همایش ملی فرسایش و رسوب پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله فرسایش آبی ، لغزش ، فرسایش بادی ، حوزه بار نیشابور هستند. این مقاله در تاریخ 16 اسفند 1384 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 2413 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که حوزه آبریز در شمال غرب نیشابور و در ارتفاعات جنوبی رشته کوه های بینالود واقع گردیده است. این حوزه از دو سرشاحه اصلی (رودخانه بار و رودخانه طاغون) تغذیه می گردد. رودخانه بار از نوع بریده بریده با بستر شنی محسوب میشود . از نظر زمین شناسی ساختمانی، ناحیه مورد مطالعه ازچین خوردگی ها و گسل های فراوانی تشکیل گردیده ... . برای دانلود فایل کامل مقاله مطالعه پدیده های حاصل از فرسایش در حوزه آبریز رودخانه بارنیشابور - شمال شرق ایران با 6 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.