سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

جستاری بر تقسیم بندی معنای هویت در معماری معاصر ایران با مقایسه نظریه های مختلف صاحبنظران معماری وشهرسازی

Publish Year: 1389
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 3,565

This Paper With 22 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NCCIAU01_041

Index date: 24 December 2009

جستاری بر تقسیم بندی معنای هویت در معماری معاصر ایران با مقایسه نظریه های مختلف صاحبنظران معماری وشهرسازی abstract

معماری معاصر ایران به فراخور شرایط زمانی ،مکانی وجریانات اجتماعی وفرهنگی ،تأثیرات گوناگونی را به خود دیده است که هرکدام بازتاب شرایط خاص سیاسی ،اجتماعی وفرهنگی دوران خود بوده اند ، در عین حال که نمی توان تغییرات ساختاری متکثر ومتمایز این دوران را برمعماری ایران نادیده گرفت .دگرگونی و تغییرات سریع و فراگیر معماری ایران به گونه ای است که می توان دریافت به یکباره معماری سنتی ایران دستخوش تغییرات گوناگونی می شود وبراثر هجوم مدرنیزاسیون وماشینیزم که ره آورد دوران مدرن به شمار می آیند ،یکباره معماری وشهر سازی را آماج تعاملات وبازخوردهایی ویژه وناموزون قرار میدهد. با آغاز مواجهه با دنیای غرب وپیدایش واژگان دو گانه« سنت» - «مدرنیته » یا «فرنگی» - «ایرانی»،مباحثی در باب هویت ،در باب تاریخ معاصر ایران در حوزه های مختلف و به ویژه معماری زاده وبا گذشت زمان با رویکردهای گوناگون ودربرخی موارد ،متضاد رو به رو شد. انتقال معماری روز اروپا وآمریکای شمالی به کشور هایی مانند ایران ،تبعات وعوارض ناگواری به همراه داشته است .این تهاجم چنان سریع وگسترده بوده که گویی «تیشه به ریشه خورده است «. هر کس به نوعی وبه زبانی نا خشنودی خود را بیان میدارد ،در این میان یکی از داغترین مباحث رایج بین اهل درد وحرفه ،هویت است.در این مقاله برای درک مضمون بحثهای هویت ،از منتخبی از نظرات مطرح شده معماران ،شهرسازان و صاحبنظران به ویژه در سالهای اخیر محور های اصلی زیر استخراج شده است که عبارتند از : واژگانی که از نظر معنایی با هویت همخانواده اند ، مصداقهای بروز بحران هویت (یا بی هویتی)، رابطه هویت با زمان (تعریف نسبت آن با گذشته ،حال و آینده) راهکارهای عملی برای احراز هویت (به ویژه در حوزه معماری وشهر سازی)گزیده ای از آثار معماران ایرانی که هم از اهمیت واعتبار داخلی برخوردار بودند وهم اعتبار خارجی یا قابلیت تعمیم پذیری مناسب وقابل قبولی را دارا بودند انتخاب گردید،همچنین نمونه های موردی از دامنه ای انتخاب شدند که مدارک کافی جهت مطالعه آنها در اختیار باشدوقبلا صاحبنظران مختلف به تحلیل ونقد آنها پرداخته باشند. نقد معماری یکی از وجوه مهم ادبیات معماری است که به شرح ،تفسیر وسنجش اندیشه ها وآثار معماری می پردازدوبخش مهمی از مبانی نظری معماری می باشد،به طوریکه هرگونه نظریه وپژوهش در حوزه های مختلف معماری ،بر پایه نقد معماری به معنای عام آن متکی است.نقد معماری یکی از مباحث مهجور وفراموش شده جامعه ماست ومی توان گفت تا کنون تحقیقات جدی ودر خور در آن انجام نشده است.

جستاری بر تقسیم بندی معنای هویت در معماری معاصر ایران با مقایسه نظریه های مختلف صاحبنظران معماری وشهرسازی authors

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
مجله آبادی شماره 52، پاییز 1385 مجله آبادی شماره 54، ...
مجله معمار شماره 36، فروردین واردیبهشت 1385 مجله معمار شماره ...
مجله معمار شماره 29، بهمن واسفند 1383 مجله معمار شماره ...
فلامکی محمد منصور، « شکل گیری معماری در تجارب ایران ...
گروت لیندا ووانگ، دیوید، «روشهای تحقیق در معماری»، ترجمه : ...
بانی مسعود، امیر، «معماری معاصر ایران :در تکاپوی سنت ومدرنیته»، ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "جستاری بر تقسیم بندی معنای هویت در معماری معاصر ایران با مقایسه نظریه های مختلف صاحبنظران معماری وشهرسازی" توسط آذر صالحی پناهی نوشته شده و در سال 1389 پس از تایید کمیته علمی همایش ملی معماری و شهرسازی معاصر ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله هستند. این مقاله در تاریخ 3 دی 1388 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 3565 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که معماری معاصر ایران به فراخور شرایط زمانی ،مکانی وجریانات اجتماعی وفرهنگی ،تأثیرات گوناگونی را به خود دیده است که هرکدام بازتاب شرایط خاص سیاسی ،اجتماعی وفرهنگی دوران خود بوده اند ، در عین حال که نمی توان تغییرات ساختاری متکثر ومتمایز این دوران را برمعماری ایران نادیده گرفت .دگرگونی و تغییرات سریع و فراگیر معماری ایران به گونه ای است ... . برای دانلود فایل کامل مقاله جستاری بر تقسیم بندی معنای هویت در معماری معاصر ایران با مقایسه نظریه های مختلف صاحبنظران معماری وشهرسازی با 22 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.