سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی تاثیر بلوکهای جاذب موج در کاهش ارتعاشات مترو ( مطالعه موردی خط مترو محدوده پل تاریخی سی و سه پل اصفهان )

Publish Year: 1397
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 988

This Paper With 16 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

CAUM01_0937

Index date: 15 May 2019

بررسی تاثیر بلوکهای جاذب موج در کاهش ارتعاشات مترو ( مطالعه موردی خط مترو محدوده پل تاریخی سی و سه پل اصفهان ) abstract

 با تمام مزایایی که خطوط مترو دارند ولی با حرکت قطار بر روی ریل سبب ایجاد صدا و ارتعاشات می شوند. صدا و ارتعاشات منشر شده در محیط می تواند به مردم و ساختمانهای محدوده آسیب برساند. بسامد و سرعت انتقال این لرزش، به سرعت و وزن قطار، شرایط ریل، وضعیت زمین شناسی بستر ریل و میزان و نوع بالاستی که زیر خط آهن به کار می رود، بستگی دارد. در اثر عبور قطار، امواج رایلی توسط بارهای دینامیکی ایجاد و نزدیک سطح خاک منتشر میشوند که همراه با موجهای فشاری و برشی باعث حرکت بیش از حد زمین و انتقال تنشهای ناشی از ارتعاشات از طریق خاک به ساختمانها و سازه های تاریخی مجاور میشوند. از این رو بررسی سیستمهای عملی و موثر برای جلوگیری از ارتعاشات اهمیت پیدا میکند. یکی از روشهای کاهش پاسخ سازه در برابر لرزش ، بکار بردن عایق در مسیر انتشار امواج است . بلوک جاذب موج (WIB) یک زیرلایه صلب با ابعاد محدود است که منجر به تغییر و بالا رفتن فرکانس قطع دو لایه خاک فوقانی میشوند. در این پژوهش سعی شده تا میزان ، در فواصل مختلف از خط در محدوده پل تاریخی سی و سه پل اصفهان مورد تحلیل و بررسی قرار گیرد .    

بررسی تاثیر بلوکهای جاذب موج در کاهش ارتعاشات مترو ( مطالعه موردی خط مترو محدوده پل تاریخی سی و سه پل اصفهان ) Keywords:

بررسی تاثیر بلوکهای جاذب موج در کاهش ارتعاشات مترو ( مطالعه موردی خط مترو محدوده پل تاریخی سی و سه پل اصفهان ) authors

پارسا خدارحمی روزبهانی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران زلزله دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان

محمدعلی رهگذر

دکترای مهندسی عمران، عضو هییت علمی علمی دانشکده حمل و نقل دانشگاه اصفهان،

مقاله فارسی "بررسی تاثیر بلوکهای جاذب موج در کاهش ارتعاشات مترو ( مطالعه موردی خط مترو محدوده پل تاریخی سی و سه پل اصفهان )" توسط پارسا خدارحمی روزبهانی، دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران زلزله دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان؛ محمدعلی رهگذر، دکترای مهندسی عمران، عضو هییت علمی علمی دانشکده حمل و نقل دانشگاه اصفهان، نوشته شده و در سال 1397 پس از تایید کمیته علمی کنفرانس بین المللی عمران، معماری و مدیریت توسعه شهری در ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله    بلوکهای جاذب موج ( WIB ) ، مترو ، کاهش ارتعاش ، سازه تاریخی ، امواج رایلی هستند. این مقاله در تاریخ 25 اردیبهشت 1398 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 988 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که  با تمام مزایایی که خطوط مترو دارند ولی با حرکت قطار بر روی ریل سبب ایجاد صدا و ارتعاشات می شوند. صدا و ارتعاشات منشر شده در محیط می تواند به مردم و ساختمانهای محدوده آسیب برساند. بسامد و سرعت انتقال این لرزش، به سرعت و وزن قطار، شرایط ریل، وضعیت زمین شناسی بستر ریل و میزان و نوع بالاستی که زیر خط آهن به کار می رود، بستگی دارد. در اثر عبور قطار، امواج رایلی توسط بارهای دینامیکی ایجاد و نزدیک سطح خاک منتشر میشوند که همراه با موجهای فشاری و برشی باعث حرکت بیش از حد زمین و انتقال تنشهای ناشی از ارتعاشات از طریق خاک به ساختمانها و سازه های تاریخی ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی تاثیر بلوکهای جاذب موج در کاهش ارتعاشات مترو ( مطالعه موردی خط مترو محدوده پل تاریخی سی و سه پل اصفهان ) با 16 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.