سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی تطبیقی عناصر حماسه در سیره عنترهبن شداد و شاهنامه فردوسی

Publish Year: 1392
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 847

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دانلود نمایند.

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

SHAHNAMEH01_015

Index date: 19 May 2019

بررسی تطبیقی عناصر حماسه در سیره عنترهبن شداد و شاهنامه فردوسی abstract

شعر حماسی به معنای علمی و رایج آن در ادبیات عرب وجود ندارد، زیرا برخی ازمهمترین عناصر حماسه مانند نبرد میان دو ملت، در زندگی قبیله ای اعراب جاهلی معنایی نداشته است. با این حال اعراب برخی از داستانهای پهلوانی عامیانه خود را حماسه نامیدهاند. به نظر برخی از پژوهشگران این داستانها، که بیشتر درباره جنگ، غارت و حمله های غافلگیرانه به قبیله رقیب هستند و توسط مردم یا شاعران دیگر در طول قرنها شکل گرفته اند، ذیل ملحمه جای میگیرند که با حماسه تفاوت دارد. سیره عنتره بن شداد، یکی از ملحمههای معروف عرب است که در اواخر قرن چهارم هجری توسط شخصی ناشناس گردآوری شده است. داستان این ملحمه درباره عنترهبن شدادعبسی، شاعر عاشق پیشه عرب و ماجراهای جنگها، شجاعتها و شبیخون های اوست. نگارنده در این مقاله می کوشد با بررسی تطبیقی عناصر حماسه در سیره عنتره بن شداد و شاهنامه فردوسی، شباهتها و تفاوت های ملحمه در ادبیات عرب را با حماسه ملی بازنماید

بررسی تطبیقی عناصر حماسه در سیره عنترهبن شداد و شاهنامه فردوسی Keywords:

حماسه سرایی در ادبیات عرب , ملحمه , سیره عنترهبن شداد , شاهنامه فردوسی

بررسی تطبیقی عناصر حماسه در سیره عنترهبن شداد و شاهنامه فردوسی authors

زهرا دلپذیر

دانشجوی دکتری ادبیات فارسی دانشگاه بیرجند

مقاله فارسی "بررسی تطبیقی عناصر حماسه در سیره عنترهبن شداد و شاهنامه فردوسی" توسط زهرا دلپذیر، دانشجوی دکتری ادبیات فارسی دانشگاه بیرجند نوشته شده و در سال 1392 پس از تایید کمیته علمی همایش علمی شاهنامه و پژوهش های آیینی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله حماسه سرایی در ادبیات عرب، ملحمه، سیره عنترهبن شداد، شاهنامه فردوسی هستند. این مقاله در تاریخ 29 اردیبهشت 1398 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 847 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که شعر حماسی به معنای علمی و رایج آن در ادبیات عرب وجود ندارد، زیرا برخی ازمهمترین عناصر حماسه مانند نبرد میان دو ملت، در زندگی قبیله ای اعراب جاهلی معنایی نداشته است. با این حال اعراب برخی از داستانهای پهلوانی عامیانه خود را حماسه نامیدهاند. به نظر برخی از پژوهشگران این داستانها، که بیشتر درباره جنگ، غارت و حمله های ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی تطبیقی عناصر حماسه در سیره عنترهبن شداد و شاهنامه فردوسی با 1 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.