سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی عشق و شیوه همسرگزینی در بانوگشسب نامه و بیان تفاوتها وشباهت های آن با شاهنامه

Publish Year: 1392
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 475

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دانلود نمایند.

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

SHAHNAMEH01_025

Index date: 19 May 2019

بررسی عشق و شیوه همسرگزینی در بانوگشسب نامه و بیان تفاوتها وشباهت های آن با شاهنامه abstract

اگر بخواهیم داستان بانوگشسب نامه را با رویکرد جنسگرایی در ادبیات حماسی و همچنین فرهنگ ایرانی بررسی کنیم، تفکر نابرابر جنسی، که از ویژگیهای بارز فرهنگ ایرانی است، در لابه لای داستانی که زنی پهلوان، قهرمان آن است به چشم می آید. در این منظومه، عشق برای زن قهرمان داستان معنای سرافکندگی دارد و ازدواج به اختیار دیگران صورت می گیرد. عاشق شدن خاص مردان است وجامعه از زن پهلوان انتظار پنهان کردن این غریزه را دارد و بیگمان عشق و بیان آن را دور از شان قهرمان زن میداند. ازدواج بانوگشسب با سی و هشت مورد ازدواجی که در شاهنامه شرح داده شده متفاوت است. در ادبیات حماسی ازدواجها به دو صورت است: -1 بازمانده دوران زنسالاری است، که ازدواج براساس پیشنهاد و انتخاب زن صورت میگیرد، مانند ازدواج تهمینه با رستم؛ یا اینکه زن از طریق فرستاده پیشنهاد میدهد. مثل ازدواج رودابه با زال -2 خاص دوره مردسالاری است، که با انتخاب و پیشنهاد مرد انجام میشود.مانند ازدواج کیکاووس با سودابه و یا بنا به صلاحدید سیاسی صورت میگیرد مانند ازدواج سیاوش با فرنگیس. در بانوگشسبنامه، ازدواج به شیوهای نو و مشروط به انجام کاری دشوار از سوی خواستگار است.در این جستار، ضمن بررسی عشق و شیوه همسرگزینی در بانوگشسب نامه، تفاوتها و شباهتهای آن با شاهنامه مورد بررسی قرار میگیرد.

بررسی عشق و شیوه همسرگزینی در بانوگشسب نامه و بیان تفاوتها وشباهت های آن با شاهنامه Keywords:

بررسی عشق و شیوه همسرگزینی در بانوگشسب نامه و بیان تفاوتها وشباهت های آن با شاهنامه authors

ملیحه سرابی

دانشجوی کارشناسی ارشد زبان و ادبیات فارسی دانشگاه پیام نور مشهد

مقاله فارسی "بررسی عشق و شیوه همسرگزینی در بانوگشسب نامه و بیان تفاوتها وشباهت های آن با شاهنامه" توسط ملیحه سرابی، دانشجوی کارشناسی ارشد زبان و ادبیات فارسی دانشگاه پیام نور مشهد نوشته شده و در سال 1392 پس از تایید کمیته علمی همایش علمی شاهنامه و پژوهش های آیینی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله بانوگشسب نامه، شاهنامه، عشق، ازدواج ، همسرگزینی هستند. این مقاله در تاریخ 29 اردیبهشت 1398 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 475 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که اگر بخواهیم داستان بانوگشسب نامه را با رویکرد جنسگرایی در ادبیات حماسی و همچنین فرهنگ ایرانی بررسی کنیم، تفکر نابرابر جنسی، که از ویژگیهای بارز فرهنگ ایرانی است، در لابه لای داستانی که زنی پهلوان، قهرمان آن است به چشم می آید. در این منظومه، عشق برای زن قهرمان داستان معنای سرافکندگی دارد و ازدواج به اختیار دیگران صورت می ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی عشق و شیوه همسرگزینی در بانوگشسب نامه و بیان تفاوتها وشباهت های آن با شاهنامه با 1 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.