سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

تحلیل ارتباط ترامتنی شاهنامه و تواریخ عربی با خدای نامه ها بر مبنای روایت شناسی اسطوره کیومرث

Publish Year: 1392
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 392

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دانلود نمایند.

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

SHAHNAMEH01_028

Index date: 19 May 2019

تحلیل ارتباط ترامتنی شاهنامه و تواریخ عربی با خدای نامه ها بر مبنای روایت شناسی اسطوره کیومرث abstract

کیومرث در اساطیر ایرانی گاه به عنوان نخستین انسان و گاه نخستین پادشاه معرفی میشود.این شخصیت در شاهنامه، به عنوان نخستین کسی که تاجگذاری میکند، معرفی شده است. از سوی دیگر تواریخ عربی سده های نخستین اسلام نیز هنگام سخن از تاریخ پادشاهان ایرانی از کیومرث یاد میکنند. بهره گیری کتابهای تاریخ عربی پیش از شاهنامه فردوسی از خداینامه ها از منظر نظریه ترامتنیت ژرار ژنت قابل تبیین است. از سوی دیگر تجزیه و تحلیل روایت کیومرث در متون تواریخ عربی و شاهنامه بر بنای نظریه تزوتان تودوذوف، ابزار مناسبی برای تحلیل و مقایسه این متون با یکدیگر است. مقایسه و تحلیلی که رابطه بیش متنی شاهنامه فردوسی را با خداینامه ها محتمل می-سازد. از سوی دیگر تطبیق این روایتها دلایل و آبشخورهای تفاوت در روایات را آشکار میسازد.

تحلیل ارتباط ترامتنی شاهنامه و تواریخ عربی با خدای نامه ها بر مبنای روایت شناسی اسطوره کیومرث Keywords:

تحلیل ارتباط ترامتنی شاهنامه و تواریخ عربی با خدای نامه ها بر مبنای روایت شناسی اسطوره کیومرث authors

حامد صافی

دانشجوی دکتری زبان و ادبیات فارسی دانشگاه فردوسی مشهد

مقاله فارسی "تحلیل ارتباط ترامتنی شاهنامه و تواریخ عربی با خدای نامه ها بر مبنای روایت شناسی اسطوره کیومرث" توسط حامد صافی، دانشجوی دکتری زبان و ادبیات فارسی دانشگاه فردوسی مشهد نوشته شده و در سال 1392 پس از تایید کمیته علمی همایش علمی شاهنامه و پژوهش های آیینی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله کیومرث، شاهنامه فردوسی، تواریخ عربی، خداینامه، روایت شناسی تودوروف، ترامتنیت ژنت. هستند. این مقاله در تاریخ 29 اردیبهشت 1398 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 392 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که کیومرث در اساطیر ایرانی گاه به عنوان نخستین انسان و گاه نخستین پادشاه معرفی میشود.این شخصیت در شاهنامه، به عنوان نخستین کسی که تاجگذاری میکند، معرفی شده است. از سوی دیگر تواریخ عربی سده های نخستین اسلام نیز هنگام سخن از تاریخ پادشاهان ایرانی از کیومرث یاد میکنند. بهره گیری کتابهای تاریخ عربی پیش از شاهنامه فردوسی از خداینامه ها ... . برای دانلود فایل کامل مقاله تحلیل ارتباط ترامتنی شاهنامه و تواریخ عربی با خدای نامه ها بر مبنای روایت شناسی اسطوره کیومرث با 1 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.