سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

استفاده از ریزگرد برای حذف همزمان رنگ های متیلن آبی، متیلن سبز و فوشین از نمونه های پس آب

Publish Year: 1397
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 483
این Paper فقط به صورت چکیده توسط دبیرخانه ارسال شده است و فایل کامل قابل دریافت نیست. برای یافتن Papers دارای فایل کامل، از بخش [جستجوی مقالات فارسی] اقدام فرمایید.

نسخه کامل این Paper ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

HDUSMED01_017

Index date: 27 May 2019

استفاده از ریزگرد برای حذف همزمان رنگ های متیلن آبی، متیلن سبز و فوشین از نمونه های پس آب abstract

مقدمه و هدف: هر چند از ریزگردها بعنوان یک عامل خطرناک برای سلامتی یاد می شود، در این تحقیق، استفاده از این ذرات معلق در حذف رنگ های سمی از محیط های آبی مورد بررسی قرار گرفت و از آن بعنوان جاذب سطحی برای حذف همزمان رنگ های متیلن آبی، متیلن سبز و فوشین استفاده شد. بدلیل سطح موثر فوق العاده بالای ریزگردها، نسبت سطح به وزن آن ها بسیار بالا بوده و به دلیل متخلل بودن، قدرت جذب بالایی از خود نشان می دهند و ظرفیت جذب بالایی دارند. رنگ های آلی بعنوان یک مدل برای این منظور بکار گرفته شدند. مواد و روشها:از ریزگردهای خوزستان بعنوان جاذب استفاده شد و مشخصه یابی آن توسط روش های میکروسکوپ الکترونی و اسپکتروسکوپی مادون قرمز تعیین گردید. سپس از آن بعنوان جاذب استفاده شد. پارامترهای موثر در فرآیند جذب سطحی همزمان رنگ ها از قبیل اثر pH، مقدار جاذب، غلظت اولیه رنگ و زمان تماس با بهره گیری روش طراحی آزمایش تاگوچی در آزمایشگاه بهینه شدند. مطالعات سنتیکی و ترمودینامیکی برای حذف همزمان رنگ های متیلن آبی، متیلن سبز و فوشین انجام شد.نتایج:مقادیر بهینه برای هر کدام از عوامل موثر در فرآیند حذف همزمان بترتیب 4، 3/0 گرم جاذب، 175 میلی گرم بر لیتر و 5 دقیقه برای pH، مقدار جاذب، غلظت اولیه رنگ و زمان تماس می باشد. بر اساس نتایج بدست آمده از جدول آنالیز واریانس، مهمترین عوامل در حذف همزمان رنگ، غلظت اولیه آنالیت و مقدار جاذب می باشند. مطالعات سنتیکی نشان دهنده تطابق داده های بدست آمده با مدل شبه درجه اول بوده و همچنین محاسبات ترمودینامیکی بیانگر یک واکنش خودبخودی و گرماگیر می باشد. مقدار رنگ جذب شده بر هر گرم جاذب ریزگرد برای رنگ های متیلن آبی، متیلن سبز و فوشین به ترتیب 52، 45 و 28 میلی گرم جذب شونده بر هر گرم جاذب می باشد. خلاصه:با توجه به ظرفیت بالای جذب سطحی جاذب، ریزگرد را می توان بعنوان یک جاذب طبیعی رایگان که برای رنگ های آلی قدرت حذفی قابل مقایسه با برخی از نانوذرات جاذب را دارد، مورد استفاده قرار داد. مطابق با نتایج بدست آمده، مشخص شد که ریزگرد از توانایی بالایی در حذف همزمان رنگ های متیلن آبی، متیلن سبز و فوشین از نمونه های آبی برخوردار است. این رنگ ها بعنوان یک مدل مورد استفاده بودند و احتمالا این ذرات، قدرت جذب ترکیبات و گونه های شیمیایی دیگر را نیز دارا می باشند

استفاده از ریزگرد برای حذف همزمان رنگ های متیلن آبی، متیلن سبز و فوشین از نمونه های پس آب Keywords:

ریزگرد - حذف همزمان , رنگ های آلی , نمونه های آب و پسآب

استفاده از ریزگرد برای حذف همزمان رنگ های متیلن آبی، متیلن سبز و فوشین از نمونه های پس آب authors

ندا زالیپور

دانشگاه سیستان و بلوچستان گروه شیمی زاهدان ایران

محمد صمیمی فر

دانشگاه سیستان و بلوچستان گروه شیمی زاهدان ایران

مجتبی ساسانی

دانشگاه سیستان و بلوچستان گروه شیمی زاهدان ایران

مسعود کیخوایی

دانشگاه سیستان و بلوچستان گروه شیمی زاهدان ایران

مقاله فارسی "استفاده از ریزگرد برای حذف همزمان رنگ های متیلن آبی، متیلن سبز و فوشین از نمونه های پس آب" توسط ندا زالیپور، دانشگاه سیستان و بلوچستان گروه شیمی زاهدان ایران؛ محمد صمیمی فر، دانشگاه سیستان و بلوچستان گروه شیمی زاهدان ایران؛ مجتبی ساسانی، دانشگاه سیستان و بلوچستان گروه شیمی زاهدان ایران؛ مسعود کیخوایی، دانشگاه سیستان و بلوچستان گروه شیمی زاهدان ایران نوشته شده و در سال 1397 پس از تایید کمیته علمی اولین همایش ملی ریزگرد با رویکرد سلامت محور پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله ریزگرد - حذف همزمان – رنگ های آلی – نمونه های آب و پسآب هستند. این مقاله در تاریخ 6 خرداد 1398 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 483 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که مقدمه و هدف: هر چند از ریزگردها بعنوان یک عامل خطرناک برای سلامتی یاد می شود، در این تحقیق، استفاده از این ذرات معلق در حذف رنگ های سمی از محیط های آبی مورد بررسی قرار گرفت و از آن بعنوان جاذب سطحی برای حذف همزمان رنگ های متیلن آبی، متیلن سبز و فوشین استفاده شد. بدلیل سطح موثر فوق ... .