سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

اندازه گیری میزان ذرات رادیواکتیو و رادیواکتیویته موجود در غبار آسمان دزفول

Publish Year: 1397
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,650
این Paper فقط به صورت چکیده توسط دبیرخانه ارسال شده است و فایل کامل قابل دریافت نیست. برای یافتن Papers دارای فایل کامل، از بخش [جستجوی مقالات فارسی] اقدام فرمایید.

نسخه کامل این Paper ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

HDUSMED01_061

Index date: 27 May 2019

اندازه گیری میزان ذرات رادیواکتیو و رادیواکتیویته موجود در غبار آسمان دزفول abstract

مقدمه و هدف:در این تحقیق به منظور تعیین میزان آلودگی غبار نفوذی به آسمان شهر دزفول به مواد رادیواکتیو، اقدام به نمونه برداری از غبار هوا در سه نقطه از شهر دزفول گردید مواد و روش ها:. نمونه های جمع آوری شده به روش طیف سنجی گاما با آشکارساز HPGe و همچنین به وسیله روش های فلوریمتری لیزری و شمارش سنتیلاسیون مایع مورد تجزیه قرار گرفتند.نتایج:. بر اساس نتایج طیف سنجی گاما، میزان تشعشع رادیوم 226 Bq/Kg7/28، توریم 232 Bq/Kg43/5، پتاسیم40 Bq/Kg11/323، اورانیوم238 Bq/Kg56/23 و سزیم137 Bq/Kg74/2 تعیین شدند.میزان اورانیوم در نمونه غبار با روش فلوریمتری لیزری ppm2 و با روش شمارش سنتیلاسیون مایع ppm9/1تعیین گردید. خلاصه:در مجموع نتایج بدست آمده نشان داده است که غبار هوای دزفول از نظر میزان عناصر رادیواکتیو در محدوده نرمال قراردارد.

اندازه گیری میزان ذرات رادیواکتیو و رادیواکتیویته موجود در غبار آسمان دزفول Keywords:

ریزگرد-gamma ray spectrometry radionuclides - radioactivity- γ emitting - - اورانیوم ضعیف شده , مواد رادیواکتیو , تشعشع گاما , طیف سنجی گاما

اندازه گیری میزان ذرات رادیواکتیو و رادیواکتیویته موجود در غبار آسمان دزفول authors

رضا صمصامی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول، دانشکده شیمی

ندا زالپور

کارشناسی ارشد تجزیه

مسعود کیخوائی

دانشگاه سیستان، دانشکده ی علوم پایه

مقاله فارسی "اندازه گیری میزان ذرات رادیواکتیو و رادیواکتیویته موجود در غبار آسمان دزفول" توسط رضا صمصامی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول، دانشکده شیمی؛ ندا زالپور، کارشناسی ارشد تجزیه؛ مسعود کیخوائی، دانشگاه سیستان، دانشکده ی علوم پایه نوشته شده و در سال 1397 پس از تایید کمیته علمی اولین همایش ملی ریزگرد با رویکرد سلامت محور پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله ریزگرد-gamma ray spectrometry radionuclides - radioactivity- γ emitting - - اورانیوم ضعیف شده– مواد رادیواکتیو – تشعشع گاما – طیف سنجی گاما هستند. این مقاله در تاریخ 6 خرداد 1398 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1650 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که مقدمه و هدف:در این تحقیق به منظور تعیین میزان آلودگی غبار نفوذی به آسمان شهر دزفول به مواد رادیواکتیو، اقدام به نمونه برداری از غبار هوا در سه نقطه از شهر دزفول گردید مواد و روش ها:. نمونه های جمع آوری شده به روش طیف سنجی گاما با آشکارساز HPGe و همچنین به وسیله روش های فلوریمتری لیزری و شمارش ... .