تطبیق واژه اساطیر در قرآن ازمنظر مفسران فریقین و علمای اسطوره
Publish place: Journal of Comparative Tafsir Studies، Vol: 4، Issue: 8
Publish Year: 1397
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 503
This Paper With 14 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_PTT-4-8_013
Index date: 2 June 2019
تطبیق واژه اساطیر در قرآن ازمنظر مفسران فریقین و علمای اسطوره abstract
قرآن، این نور پرفروغ هدایت بشری که در قالب کلام بر حضرت محمد نازل شده است، از اسلوب های مختلف محاوره رایج در بین عقلا؛ از جمله از زبان تمثیل و نماد برای تفهیم حقایق برتر به انسان ها استفاده کرده است. در قرآن و از نگاه مفسران فریقین، تقابل دیرینه جبهه حق و باطل، در اسلوب های گوناگون برای بشر بیان شده است. دراین میان، جبهه باطل مشرکان مکه، از واژه اساطیر حمل بر وقایع مهمل می کردند.
در این مقاله، واژه های اسطوره و اساطیر ، در یک تحقیق تطبیقی میان نظرات مفسران فریقین و دریافت های علوم جدید، مورد بررسی قرار گرفته است؛ بدین معنا که واژه مذکور در قرآن به عنوان اشتراک لفظی، کاملا منطبق بر حیطه های علمی اسطوره است. حاصل آنکه منظور مشرکان از این واژه، داستان های دروغین و وهم آلود بوده و دانش های جدید، واژه اسطوره به عنوان حقایق و باورهای متافیزیکی انسان در اعصار پیش انگاشته شده است و کاربرد خاص خودش را دارد.
تطبیق واژه اساطیر در قرآن ازمنظر مفسران فریقین و علمای اسطوره Keywords:
تطبیق واژه اساطیر در قرآن ازمنظر مفسران فریقین و علمای اسطوره authors
حمید رهبر
عضو هیئت علمی دانشگاه قم
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :