سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی ارتباط ناامنی غذایی و سلامت عمومی در زنان باردار شهر خرم آباد

Publish Year: 1397
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 618

This Paper With 14 Page And PDF and WORD Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

MPNI01_050

Index date: 11 June 2019

بررسی ارتباط ناامنی غذایی و سلامت عمومی در زنان باردار شهر خرم آباد abstract

سابقه و هدف : ناامنی غذایی میتواند منجر به پیامدهای نامطلوب سلامتی در گروه های مختلف شود.ازآن جایی که زنان باردار جز گرو ههای آسیب پذیر جامعه بوده وعدم امنیت غذایی آنان ممکن است باعث ایجاد عوارض جبران ناپدیر برای جنین و مادر در دوران بارداری شود، لذا هدف از پژوهش حاضر، بررسی ارتباط امنیت غذایی با سلامت عمومی در زنان باردار مراجعه کننده به مراکز بهداشتی –درمانی شهرستان خرم آباد می باشد.مواد و رو ش ها: این مطالعه روی 148 زن باردار انتخاب شده از 8 مرکز جامع سلامت در خرم آباد انجام گرفت. در این مطالعه برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه های امنیت غذایی رادیمر-کرنل،پرسشنامه 28 سوالی سلامت عمومی (GHQ) وفرم ارزیابی تغذیه ای موارد ارجاع شده به کارشناس تغذیه استفاده شد.همچنین تجزیه وتحلیل آماری داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS صورت پذیرفت.یافته ها : نتایج این مطالعه نشان داد که بین امنیت غذایی زنان باردار مورد مطالعه با کاهش نمرات در هر 4 زیر مقیاس سلامت عمومی که به ترتیب عبارتند از :علائم جسمانی مرتبط با عدم سلامت عمومی ، علائم اضطرابی و اختلال خواب ، علائم کارکرداجتماعی نامناسب و علائم افسردگی ارتباط معناداری وجود دارد .(P<0.05.).نتیجه گیری: در نهایت از نتایج حاصل از این مطالعه می توان گفت؛ زنانی که در خانوارهای ناامن غذایی به سر می بردند با احتمال بیشتری امتیار سلامت عمومی پایین تری را نشان دادند. از آنجا که پژوهش حاضر،براساس آگاهی ما اولین مطالعه انجام شده در زمینه ی بررسی وضعیت امنیت غذایی زنان باردار و عوامل مرتبط با سلامت عمومی آن ها در شهرستان خرم آباد می باشد،لذا استفاده از یافته های حاصل از این مطالعه در امر برنامه ریزی و اقدامات لازم جهت بهبود وضعیت امنیت غذایی زنان باردارمفید و پیشنهاد می شود .

بررسی ارتباط ناامنی غذایی و سلامت عمومی در زنان باردار شهر خرم آباد Keywords:

امنیت غذایی , زنان باردار , پرسشنامه سلامت عمومی GHQ

بررسی ارتباط ناامنی غذایی و سلامت عمومی در زنان باردار شهر خرم آباد authors

حدیث فتحی بیرانوند

دانش آموخته کارشناسی ارشد علوم بهداشتی در تغذیه،دانشکده علوم و فناوری های پزشکی،دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، تهران

شهریار اقتصادی

استاد گروه تغذیه ،دانشکده علوم و فناوری های پزشکی،دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، تهران

عسل عطایی جعفری

استادیار گروه تغذیه ، دانشکده علوم و فناوری های پزشکی،دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات ،تهران

آریو موحدی

استادیار گروه تغذیه ، دانشکده علوم و فناوری های پزشکی،دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات ،تهران

مقاله فارسی "بررسی ارتباط ناامنی غذایی و سلامت عمومی در زنان باردار شهر خرم آباد" توسط حدیث فتحی بیرانوند، دانش آموخته کارشناسی ارشد علوم بهداشتی در تغذیه،دانشکده علوم و فناوری های پزشکی،دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، تهران؛ شهریار اقتصادی، استاد گروه تغذیه ،دانشکده علوم و فناوری های پزشکی،دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، تهران؛ عسل عطایی جعفری، استادیار گروه تغذیه ، دانشکده علوم و فناوری های پزشکی،دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات ،تهران؛ آریو موحدی، استادیار گروه تغذیه ، دانشکده علوم و فناوری های پزشکی،دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات ،تهران نوشته شده و در سال 1397 پس از تایید کمیته علمی نخستین همایش جامع بین المللی علوم پزشکی، داروسازی و پرستاری پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله امنیت غذایی ،زنان باردار،پرسشنامه سلامت عمومی GHQ هستند. این مقاله در تاریخ 21 خرداد 1398 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 618 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که سابقه و هدف : ناامنی غذایی میتواند منجر به پیامدهای نامطلوب سلامتی در گروه های مختلف شود.ازآن جایی که زنان باردار جز گرو ههای آسیب پذیر جامعه بوده وعدم امنیت غذایی آنان ممکن است باعث ایجاد عوارض جبران ناپدیر برای جنین و مادر در دوران بارداری شود، لذا هدف از پژوهش حاضر، بررسی ارتباط امنیت غذایی با سلامت عمومی در ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی ارتباط ناامنی غذایی و سلامت عمومی در زنان باردار شهر خرم آباد با 14 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.