سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

اثربخشی معنویت درمانی در بهبود و سلامت زنان نجات یافته و مبتلابه سرطان سینه

Publish Year: 1397
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 516
این Paper فقط به صورت چکیده توسط دبیرخانه ارسال شده است و فایل کامل قابل دریافت نیست. برای یافتن Papers دارای فایل کامل، از بخش [جستجوی مقالات فارسی] اقدام فرمایید.

نسخه کامل این Paper ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

WHMED07_004

Index date: 19 June 2019

اثربخشی معنویت درمانی در بهبود و سلامت زنان نجات یافته و مبتلابه سرطان سینه abstract

زمینه و هدف: شکل گیری فرهنگ، تربیت، سعادت و حفظ و ارتقای سلامت خانواده و جامعه، بستگی به سلامت زنان دارد.ازجمله سیاست و راهبردهای اساسی، برای تضمین سلامت زنان و دستیابی به مراقبت همه جانبه آنان که از مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی است سلامت معنوی است معنویت درمانی Spiritual therapy به عنوان روشی علمی و سازمان یافته، به مراجع مشاوره شونده کمک می کند تا در کشف نیروی درونی و غیرفعال سطح ناهشیار خود، برای برطرف نمودن مشکلات، ماهر گردد. مطابق با قانون تاب آوری، غلبه، عبور، دستیابی و بازیابی از عوامل تاثیرگذاری است که به وسیله مکانیسم معنویت درمانی می توان بر یاس و ناامیدی از درمان، غلبه نمود. محققین، معنویت درمانی را بر تغییر ژن در بروز سرطان، موثر. می دانند. این تحقیق باهدف تعیین میزان اثربخشی معنویت درمانی برزنان نجات یافته و مبتلابه سرطان سینه در سال 1396 در بیمارستان شهید بهشتی قم وابسته به مرکز آموزش درمانی دانشگاه علوم پزشکی قم انجام شده است. روش کار: در پژوهش حاضر، اثربخشی معنویت درمانی برزنان نجات یافته و مبتلابه سرطان سینه بررسی شد. جامعه آماری این پژوهش عبارت است از کلیه زنان نجات یافته و مبتلابه سرطان سینه در بیمارستان شهید بهشتی قم انجام شد. بدین منظور 30 نفر به صورت نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند؛ و در 2 گروه 1گروه آزمایش و 1 گروه کنترل به صورت تصادفی جایگزین شدند. گروه آزمایش، با روش آموزش معنویت درمانی تحت مداخله قرار گرفتند.نتایج: نتایج حاصل از تحلیل داده ها نشان داد که گروه درمانی مبتنی بر معنویت درمانی، برافزایش توکل و امید به زندگی زنان نجات یافته و مبتلابه سرطان سینه تاثیرگذار بوده و به لحاظ آماری، معنادار است P<0/05 بدین معنا که نمرات امید به زندگی زنان نجات یافته و مبتلابه سرطان سینه، به دنبال ارائه گروه درمانی افزایش یافته است. بحث: پیامدهای روحی و روانی ایجادشده برای زنان مبتلابه بیماری سرطان سینه، مملو از آلام و رنج های بسیار است معنویت درمانی به بیمار کمک می کند تا دشواری های. طول درمان و پس ازآن را تحمل و از سلامت روحی و روانی قابل قبول برخوردار گردد. تقویت و ایجاد روحیه امید و توکل در بیمار، حس مذهبی وی را به خدا افزون نموده و از رشد یاس و ناامیدی جلوگیری می نماید. امید به بهبودی در درمان، از رنج بیماری می کاهد و با غلبه و عبور از بیماری، بهبود تسریع می گردد.برای افزایش ارتقای سطح بهبود زنان نجات یافته و مبتلابه سرطان سینه، مناسب است متولیان حوزه سلامت، با توانمندسازی،آموزش و افزایش آگاهی، این بیماران را به منظور معنویت درمانی، موردحمایت جدی قرار دهند. پیشنهاد می شود پژوهش های آینده، با الهام از نتایج این پژوهش، به بررسی اثرات معنویت درمانی بر سلامت جسمی، روانی، اجتماعی و معنوی و درنهایت کیفیت زندگی این گروه از بیماران انجام گردد

اثربخشی معنویت درمانی در بهبود و سلامت زنان نجات یافته و مبتلابه سرطان سینه Keywords:

اثربخشی معنویت درمانی در بهبود و سلامت زنان نجات یافته و مبتلابه سرطان سینه authors

شیما سادات هاشمی مدنی

دانشجوی دستیاری طب اورژانس، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی قم، قم، ایران

ابوالفضل محمد بیگی

دانشیار اپیدمیولوژی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی قم، قم، ایران.

مقاله فارسی "اثربخشی معنویت درمانی در بهبود و سلامت زنان نجات یافته و مبتلابه سرطان سینه" توسط شیما سادات هاشمی مدنی، دانشجوی دستیاری طب اورژانس، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی قم، قم، ایران؛ ابوالفضل محمد بیگی، دانشیار اپیدمیولوژی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی قم، قم، ایران. نوشته شده و در سال 1397 پس از تایید کمیته علمی هفتمین سمینار بین المللی سلامت زنان پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله معنویت درمانی، تاب آوری زنان، ارتقا سطح سلامت، بیماران، زنان مبتلابه سرطان سینه هستند. این مقاله در تاریخ 29 خرداد 1398 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 516 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که زمینه و هدف: شکل گیری فرهنگ، تربیت، سعادت و حفظ و ارتقای سلامت خانواده و جامعه، بستگی به سلامت زنان دارد.ازجمله سیاست و راهبردهای اساسی، برای تضمین سلامت زنان و دستیابی به مراقبت همه جانبه آنان که از مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی است سلامت معنوی است معنویت درمانی Spiritual therapy به عنوان روشی علمی و سازمان یافته، به مراجع ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی سرطان طبقه بندی شده است.