سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

معرفی علفهای هرز مهاجم جدید خربزه وحشی، نیلوفرپیچ و دوگونه فرفیون در مزارع سویای (Glycine Max L.) استان گلستان

Publish Year: 1389
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 6,192

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دانلود نمایند.

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

CBIAU01_058

Index date: 7 February 2010

معرفی علفهای هرز مهاجم جدید خربزه وحشی، نیلوفرپیچ و دوگونه فرفیون در مزارع سویای (Glycine Max L.) استان گلستان abstract

طی بررسیهای مشاهده ای که در سالهای 88-1386 از مزارع سویای استان گلستان به عمل آمد، مشخصگردیدکه مزارع سویا به وسیله ی گونه های مهاجم خربزه وحشی (Cucumis melo .var agrestis) ، نیلوفرپیچ (Ipomea sp.) و دوگونه فرفیون به نامهای ,Euphorbia maculata , E.heterophylla مورد هجوم قرار گرفته اند. خربزه وحشی گیاهی است علفی و رونده که از طریق بذر انتشار یافته و با پیچیدن به دور بوته گیاه سویابه عنوان علف هرز مزاحم برداشت به شمار می رود. نیلوفرپیچ گیاهی است زینتی، علفی و رونده که به دلیل رقابت با سایر گیاهان در بدست آوردن آب، مواد غذایی و نور، همچنین شکستن بوتهها و ایجاد چتر بر روی آنها به علف هرزی خسارت زا تبدیل شده است.گونههای مختلف فرفیون نیز گیاهانی علفی و یکساله می باشند که از طریق بذر به عمق مزرعه گسترش پیدا کرده و ایجاد مزاحمت در برداشت محصول و کاهش عملکرد از خسارت آنها به شمار می رود. این گیاهان هرز پیشاز این در منطقه وجود نداشته و اخیراً به فلور علفهای هرز مزارع سویای استان گلستان اضافه شده اند. از دلایل موفقیتو بقای این علفهای هرز مهاجم تولید بذر فراوان، سازگاری با شرایط اقلیمی منطقه و عدم وجود علفکش مناسب جهت کنترل آنها می باشد که در گسترش و غالبیت آنها در مزارع سویا نقش به سزایی داشته و شرایطرا برای مهاجم شدن آنها فراهم کرده است.

معرفی علفهای هرز مهاجم جدید خربزه وحشی، نیلوفرپیچ و دوگونه فرفیون در مزارع سویای (Glycine Max L.) استان گلستان Keywords:

معرفی علفهای هرز مهاجم جدید خربزه وحشی، نیلوفرپیچ و دوگونه فرفیون در مزارع سویای (Glycine Max L.) استان گلستان authors

علیرضا ساوری نژاد

مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان گلستان – بخشتحقیقات گیاهپز

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
- ساوری _ بیولوژی و کنترل شیمیائی فرفیون خوابیده در ...
- کهنسال، ا، م. بازوبندی، _ اولین گزارش حضور علف ...
- مین باشی معینی، م.، ح. رحیمیان، _ باغستانی.138. علف ...
- مختار پور، ح. ر. _ کشاورزی در استان گلستان(دستورالعمل ...
Backer, C. A. 1964. _ Cucurbitaceae, in Backer C. A. ...
Defelice, M.S. 2001. _ Morningglory, Ipomea purpurea (L.) Roth-Flower or ...
Prostko, E.P. Wild Poinsettia identification and control in peanut. ...
USDA, NRCS. 2008. The PLANTS Database, Version 3.1, National Plant ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "معرفی علفهای هرز مهاجم جدید خربزه وحشی، نیلوفرپیچ و دوگونه فرفیون در مزارع سویای (Glycine Max L.) استان گلستان" توسط علیرضا ساوری نژاد، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان گلستان – بخشتحقیقات گیاهپز؛ لیلا حبیبیان؛ معصومه یونس ابادی نوشته شده و در سال 1389 پس از تایید کمیته علمی همایش دستاوردهای نوین در تولید گیاهان با منشاء روغنی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله گیاه مهاجم، سویا، خربزه وحشی، نیلوفرپیچ، فرفیون هستند. این مقاله در تاریخ 18 بهمن 1388 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 6192 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که طی بررسیهای مشاهده ای که در سالهای 88-1386 از مزارع سویای استان گلستان به عمل آمد، مشخصگردیدکه مزارع سویا به وسیله ی گونه های مهاجم خربزه وحشی (Cucumis melo .var agrestis) ، نیلوفرپیچ (Ipomea sp.) و دوگونه فرفیون به نامهای ,Euphorbia maculata , E.heterophylla مورد هجوم قرار گرفته اند. خربزه وحشی گیاهی است علفی و رونده که از طریق ... . برای دانلود فایل کامل مقاله معرفی علفهای هرز مهاجم جدید خربزه وحشی، نیلوفرپیچ و دوگونه فرفیون در مزارع سویای (Glycine Max L.) استان گلستان با 4 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.