بررسی نقش عوامل زمین شناسی در وقوع حرکت های توده ای با استفاده از تکنیک GIS (منطقه مورد مطالعه: بخشی از حوزه آبخیز طالقان)

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

ICSP01_203

تاریخ نمایه سازی: 1 تیر 1398

Abstract:

حرکت توده ای، به عنوان یکی از معضلات جهانی پیش روی انسان که همواره در سراسر جهان باعث تلفات جانی سالانه هزاران نفر و وارد آمدن خسارات سنگین مالی و اقتصادی به مناطق مسکونی می شود، به همین روی این بلای طبیعی دارای اهمیت خاصی می باشد. در تحقیق حاضر که ما بررسی نقش عوامل خاکشناسی و زمین شناسی در وقوع حرکت های توده ای با استفاده از تکنیک GIS در بخشی از حوزه ی آبخیز طالقان به مساحت 3435.879 هکتار است می پردازیم. پس با استفاده از نرم افزار ArcGIS و با استفاده از نقشه رقومی زمین شناسی و نقشه های سنگ شناسی اقدام به تهیه لایه های اطلاعاتی مربوط به هریک از عوامل زمین شناسی موثر در وقوع حرکت های توده ای منطقه گردید. در انتها با استفاده از نرم افزار spss و تعیین موثرترین عوامل در وقوع حرکت های توده ای منطقه با استفاده از رگرسیون چند متغیره MR نتایج ذیل بدست آمد: حرکت های توده ای با نوع سنگ شناسی ارتباط مستقیم دارند به نحوی که بیشترین حرکت ها در واحد سنگ شناسی gy2 رخ داده اند (بعلت بافت ریز و وجود املاح فراوان)، حرکت های توده ای با گسل ارتباط معنی دار دارند، بطوریکه با افزایش فاصله نسبت به گسل ها میزان حرکت های توده ای کاهش یافته است (بیشترین میزان حرکت در فاصله کمتر از 200 متر).

Authors

سحر رمضان بیک

دانش آموخته کارشناسی ارشد گروه خاکشناسی دانشکده کشاورزی (فیزیک و حفاظت خاک) دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران

بهارک معتمدوزیری

استادیار گروه آبخیزداری، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران