سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

تاثیر مشارکت مردم در برنامهریزی و مدیریت جامع آبخیز (مطالعه موردی: آبخیز ده داوود)

Publish Year: 1389
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,332

This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

WATERSHED06_149

Index date: 9 February 2010

تاثیر مشارکت مردم در برنامهریزی و مدیریت جامع آبخیز (مطالعه موردی: آبخیز ده داوود) abstract

تحقیق حاضر بر روی آبخیز ده داوود که یکی از زیرحوضههای سد کمال صالح استان مرکزی است انجام شدهاست. بدون شک رویکرد مدیریت یکپارچه آبخیز ده داوود بیش از اینکه بر روی کمیت و کیفیت آب مخزن سد کمال صالح تأثیرگذار باشد باعث بهبود وضعیت بهره بردارن آبخیز میشود. تجزیه و تحلیل نتایج این تحقیق با استفاده از مدل های تصمیم گیری جامع آبخیز MCDM صورت گرفت. نتایج اولویتبندی با روش امتیازدهی دلفی و همچنین بر اساس آزمون حساسیت در صورتی که تاکید بیشتر بر روی هر یک از اقدامات فیزیکی، اقتصادی، اکولوژیکی باشد، سناریو برتر بانکتبندی همراه با درختکاری شناخته شد و این سناریو با در نظر گرفتن معیار یکسان نیز سناریو برتر میباشد. اما نکته قابل توجه این است که این سناریو با وجود هزینه کم و در آمد بالا، جلوگیری از سیل و ایجاد تنوع زیستی خوب و دیگر مزایا از دیدگاه مردم پسندیده نیست چرا که سازمان مربوطه در احداث بانکتها دقت لازم را نداشته بود و این سناریو بذرپاشی بود که از نظر بهرهبرداران برتر شناخته شد. با توجه به نتایج فوق مشاهده میشود که استفاده از مدلهای تصمیمگیری جامع آبخیز میتواند به طور موثری در بهینهسازی پروژهها کاربرد داشته باشد و از صرف هزینه های بیهوده در مکان هایی که در اولویتهای پایینتری قرار دارند، جلوگیری کند و با توجه به نتایج پرسشنامه، موفقیت در کاربرد این روشها مستلزم ارتباط ادارات مربوطه بخصوص منابع طبیع ی با مردم و تلاش در افزایش آگاهی بهرهبرداران است.

تاثیر مشارکت مردم در برنامهریزی و مدیریت جامع آبخیز (مطالعه موردی: آبخیز ده داوود) Keywords:

تاثیر مشارکت مردم در برنامهریزی و مدیریت جامع آبخیز (مطالعه موردی: آبخیز ده داوود) authors

محمد محمدی الوار

دانشجویان کارشناسی ارشد آبخیزداری دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی

مهدی مردیان

دانشجویان کارشناسی ارشد آبخیزداری دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی

خدیجه ذوالفقارزاده

دانشجوی کارشناسی ارشد آبخیزداری دانشگاه یزد

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
م. آستانه، ع. 1382. روش‌های کاربردی تحقیق. انتشارات کیهان. تهران. ...
ازکیا رفاهی، ح. 1379. فرسایش آبی و کنترل آن، انتشارات ...
سعدالدین، ا.، هلیلی، م.ق.، مصطفی زاده، ر. و رضوی، ا. ...
کفای، .، عمیدی، ع.، پاشا، ع. 1989. آمار برای مدیریت ...
مهندسین مشاور لار.1381. ارزیابی اثرات زیست محیطی سد مخزنی کمال ...
مهندسین مشاور بوم آباد. 1380. گزارش تلفیق آبخیز ده داوود. ...
Sadoddin, A., Letcher, R., Jakemana, A., Newhamb, L. 2005. A ...
Sadoddin, A., Sheikh, V., Mostafazade , R., and Halili, M. ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "تاثیر مشارکت مردم در برنامهریزی و مدیریت جامع آبخیز (مطالعه موردی: آبخیز ده داوود)" توسط محمد محمدی الوار، دانشجویان کارشناسی ارشد آبخیزداری دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ؛ مهدی مردیان، دانشجویان کارشناسی ارشد آبخیزداری دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ؛ خدیجه ذوالفقارزاده، دانشجوی کارشناسی ارشد آبخیزداری دانشگاه یزد نوشته شده و در سال 1389 پس از تایید کمیته علمی ششمین همایش ملی علوم و مهندسی آبخیزداری ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله مشارکت مردم، مدیریت جامع، سناریوهای مدیریتی، ده داوود هستند. این مقاله در تاریخ 20 بهمن 1388 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1332 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که تحقیق حاضر بر روی آبخیز ده داوود که یکی از زیرحوضههای سد کمال صالح استان مرکزی است انجام شدهاست. بدون شک رویکرد مدیریت یکپارچه آبخیز ده داوود بیش از اینکه بر روی کمیت و کیفیت آب مخزن سد کمال صالح تأثیرگذار باشد باعث بهبود وضعیت بهره بردارن آبخیز میشود. تجزیه و تحلیل نتایج این تحقیق با استفاده از مدل های ... . برای دانلود فایل کامل مقاله تاثیر مشارکت مردم در برنامهریزی و مدیریت جامع آبخیز (مطالعه موردی: آبخیز ده داوود) با 8 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.