سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

تحلیل تناسب اراضی جهت احداث نیروگاه بادی در استان سمنان با استفاده از سیستم اطلاعات مکانی (GIS1) و روشهای تصمیم گیری چندمعیاره (MCDM2)

Publish place: Geomatics & GIT 1397
Publish Year: 1397
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 569

This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NCEGIT03_046

Index date: 29 June 2019

تحلیل تناسب اراضی جهت احداث نیروگاه بادی در استان سمنان با استفاده از سیستم اطلاعات مکانی (GIS1) و روشهای تصمیم گیری چندمعیاره (MCDM2) abstract

نیاز روزافزون به انرژی، مشکلات زیست محیطی و منابع روبه پایان سوختهای فسیلی، توجه به منابع تجدید پذیر و پاک مانند انرژی باد برای تهیه ی برق، بهشدت در حال گسترش میباشد که از این میان انرژی باد به دلیل مخاطرات کمتر و صرفه ی اقتصادی یکی از گزینه های موردتوجه در این حوزه میباشد. توجه به محدودیتها و معیارهای موجود برای احداث یک نیروگاه بادی که به مزارع بادی معروف هستند، موجب میشود که مخاطرات و ریسک کاهش یابد، هزینه ها کاهش یابد و تولید انرژی مقرون به صرفه تر باشد که به این منظور سیستم اطلاعات مکانی به منظور تهیه و آماده سازی و تلفیق لیه های اطلاعات مکانی و از روشهای تصمیم گیری چندمعیاره به منظور تعیین وزن معیارها و اهمیت آنها در یافتن مکانهای دارای پتانسیل مناسب، جهت احداث نیروگاه بادی استفاده شده است. در این تحقیق استان سمنان به عنوان یکی از مناطق بادخیز موردمطالعه قرارگرفته است و از لایه ی اطلاعات میانگین سالانه ی سرعت وزش باد،شبکه ی اصلی انتقال برق، راه های اصلی و فرعی، رودخانه ها، مناطق شهری و جمعیتی، گسلهای فعال، شیب زمین و مناطق حفاظت شده ی محیط زیست جهت مکانیابی استفاده شده است. از روش تحلیل سلسله مراتبی) )AHP برای تعیین وزن معیارها و از روش3های تاپسیس )TOPSIS4(، ویکور )VIKOR5( و میانگین خطی وزندار )WLC6( برای تعیین تناسب و پتانسیل استفاده شده و در پایان نتایج به دست آمده از این روشها با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون )Pearson( برای تحلیل زوجی روشها استفاده شده است که درنتیجه، به ترتیب شهرستانهای میامی، دامغان و گرمسار دارای پتانسیل و تناسب بالا جهت احداث نیروگاه تشخیص دادهشده. برای هرکدام از این سه شهرستان دو سایت انتخاب شده و توسط تصاویر ماهوارهای اعتبارسنجی شده است.

تحلیل تناسب اراضی جهت احداث نیروگاه بادی در استان سمنان با استفاده از سیستم اطلاعات مکانی (GIS1) و روشهای تصمیم گیری چندمعیاره (MCDM2) Keywords:

تحلیل تناسب اراضی جهت احداث نیروگاه بادی در استان سمنان با استفاده از سیستم اطلاعات مکانی (GIS1) و روشهای تصمیم گیری چندمعیاره (MCDM2) authors

سعید دهقانی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه صنعتی خواجهنصیرالدین طوسی

علی اصغر آل شیخ

استاد گروه سیستم اطلاعات جغرافیایی دانشگاه صنعتی خواجهنصیرالدین طوسی

مقاله فارسی "تحلیل تناسب اراضی جهت احداث نیروگاه بادی در استان سمنان با استفاده از سیستم اطلاعات مکانی (GIS1) و روشهای تصمیم گیری چندمعیاره (MCDM2)" توسط سعید دهقانی، دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه صنعتی خواجهنصیرالدین طوسی؛ علی اصغر آل شیخ، استاد گروه سیستم اطلاعات جغرافیایی دانشگاه صنعتی خواجهنصیرالدین طوسی نوشته شده و در سال 1397 پس از تایید کمیته علمی بیست و پنجمین همایش و نمایشگاه ملی ژئوماتیک و سومین کنفرانس مهندسی فناوری اطلاعات مکان پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله سیستم اطلاعات مکانی GIS، تصمیم گیری چندمعیاره، مزارع بادی، استان سمنان هستند. این مقاله در تاریخ 8 تیر 1398 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 569 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که نیاز روزافزون به انرژی، مشکلات زیست محیطی و منابع روبه پایان سوختهای فسیلی، توجه به منابع تجدید پذیر و پاک مانند انرژی باد برای تهیه ی برق، بهشدت در حال گسترش میباشد که از این میان انرژی باد به دلیل مخاطرات کمتر و صرفه ی اقتصادی یکی از گزینه های موردتوجه در این حوزه میباشد. توجه به محدودیتها و معیارهای ... . برای دانلود فایل کامل مقاله تحلیل تناسب اراضی جهت احداث نیروگاه بادی در استان سمنان با استفاده از سیستم اطلاعات مکانی (GIS1) و روشهای تصمیم گیری چندمعیاره (MCDM2) با 11 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.