بررسی غلظت فلزات سنگین (سرب، کادمیم، روی و مس) در خاک مناطق مختلف اصفهان در سال 1396
Publish Year: 1397
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 609
This Paper With 13 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_JREH-4-1_002
Index date: 1 July 2019
بررسی غلظت فلزات سنگین (سرب، کادمیم، روی و مس) در خاک مناطق مختلف اصفهان در سال 1396 abstract
چکیده
زمینه و هدف: امروزه آلودگی خاک به فلزات سنگین، به عنوان یکی از مهم ترین آلاینده ها محسوب میشود و از نظر سمیت و پایداری، جزء خطرناکترین گروه طبقهبندی شدهاند و به دلیل خصوصیات آلایندگیشان در خاک، سمی بودن، زمان ماندگاری بالا و تجمع آنها در بافت جانداران، از اهمیت اکولوژیکی و بیولوژیکی زیادی برخوردارند. مطالعه حاضر با هدف بررسی نحوه پراکنش و توزیع فلزات سنگین در خاک مناطق مختلف شمال اصفهان انجام شد.
مواد و روش ها: در این تحقیق تعداد 30 نمونه خاک از عمق cm 20-0 به صورت تصادفی و مرکب جمعآوری گردید و غلظت کل عناصر سرب، کادمیم، روی و مس با استفاده از دستگاه جذب اتمی پرکین المر اندازهگیری شد. برخی از ویژگیهای خاک شامل pH، هدایت الکتریکی، درصد کربن و ماده آلی، درصد آهک و بافت خاک نیز در نمونهها اندازهگیری گردید. جهت درون یابی غلظت کل فلزات سنگین سرب، کادمیم، روی و مس از روش وزندهی عکس فاصله (IDW) استفاده شد.
یافته ها: نتایج حاصل از اندازهگیری میزان غلظت فلزات سنگین نشان داد که میانگین غلظت سرب، کادمیم، روی و مس در منطقه مورد مطالعه به ترتیب 47/16، 2/26، 57/35 و 22/31mg/kg میباشد. همچنین بر اساس نتایج حاصل از آنالیز آماری، انحراف معیار فلزات سرب، کادمیم، روی و مس در منطقه مورد مطالعه به ترتیب7/13، 0/51،5/56 و 2/84 بود.
نتیجه گیری: غلظت فلزات سرب و کادمیم در خاکهای منطقه نسبت به میانگین استاندارد جهانی بالاتر و غلظت فلزات روی و مس نسبت به میانگین استاندارد جهانی پایینتر است.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی
بررسی غلظت فلزات سنگین (سرب، کادمیم، روی و مس) در خاک مناطق مختلف اصفهان در سال 1396 Keywords:
بررسی غلظت فلزات سنگین (سرب، کادمیم، روی و مس) در خاک مناطق مختلف اصفهان در سال 1396 authors
محمد رضا اتابکی
کارشناس ارشد آلودگی های محیط زیست، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه صنعتی اصفهان
علی لطفی
استادیار دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه صنعتی اصفهان
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :