تاثیر بیان ژن aiiA بر تحرک و آنزیم های بیماری زایی باکتری Pectobacterium carotovorum عامل پوسیدگی نرم باکتریایی
Publish Year: 1397
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 589
This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_BIO-7-2_007
Index date: 9 July 2019
تاثیر بیان ژن aiiA بر تحرک و آنزیم های بیماری زایی باکتری Pectobacterium carotovorum عامل پوسیدگی نرم باکتریایی abstract
حدنصاب احساس (Quorum sensing) یک مکانیسم تنظیمکننده است که توسط Pectobacterium carotovorum برای تنظیم بیان ژن ها و تولید فاکتورهای بیماری زایی استفاده می شود. در سال های اخیر باکتری های مختلفی از خاک جداسازی شده اند که می توانند مولکول های پیام رسان باکتریها به ویژه اسیل هموسرین لاکتون (AHL) را تجزیه و در حدنصاب احساس باکتری ها اختلال ایجاد کنند. در این پژوهش اثر ژن مولد آنزیم لاکتوناز (aiiA) از باکتری های Bacillus sp. DMS133 و Bacillus sp. A24 روی تحرک و تولید آنزیمهای بیماری زایی باکتری P. carotovorum EMPCC مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که فعالیتهای حرکت سطحی(Swimming)، شناگری (Swarming) و خزیدن در عمق (Twitching) در پکتوباکتریومهای موتانت و دارای ژن aiiA (جدایه هایEMPCC/aiiA1 و EMPCC/aiiA2) نسبت به باکتری تیپ وحشی (جدایه EMPCC) به شدت کاهش پیدا کرد. در آزمون اندازهگیری آنزیمهای بیماری زایی نیز حضور AHL لاکتوناز در باکتری موتانت باعث کاهش چشم گیر مقدار آنزیمهای پکتیناز، سلولاز و پروتئاز شد. به طوری که میانگین تولید این آنزیمها نسبت به باکتری فاقد ژن aiiA تا بیش از بیست برابر کاهش نشان داد. تحرک و تولید آنزیمهای تجزیهکننده دیواره سلولی گیاه از فاکتورهای مهم بیماری زایی پکتوباکتریومها هستند. حضور ژن aiiA لاکتوناز در این باکتری باعث تجزیه شدن مولکولهای پیامرسان و در نتیجه اختلال در فعالیتهای وابسته به QS به ویژه فاکتورهای بیماری زایی در P. carotovorum شده است.
تاثیر بیان ژن aiiA بر تحرک و آنزیم های بیماری زایی باکتری Pectobacterium carotovorum عامل پوسیدگی نرم باکتریایی Keywords:
تاثیر بیان ژن aiiA بر تحرک و آنزیم های بیماری زایی باکتری Pectobacterium carotovorum عامل پوسیدگی نرم باکتریایی authors
اسماعیل محمودی
گروه گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان)، اصفهان، ایران
صمد جعفری
گروه گیاهپزشکی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز، شیراز، ایران
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :