اثر استفاده از تغذیه مکمل در اواخر آبستنی و اوایل دوره ی شیردهی میش های شکم اول زایش لری بختیاری بر رشد بره ها
Publish place: Journal of Livestock Research، Vol: 5، Issue: 1
Publish Year: 1395
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 512
This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_JLR-5-1_001
Index date: 14 July 2019
اثر استفاده از تغذیه مکمل در اواخر آبستنی و اوایل دوره ی شیردهی میش های شکم اول زایش لری بختیاری بر رشد بره ها abstract
هدف این تحقیق، بررسی اثر استفاده از دانه جو در جیره اواخر دوران آبستنی و اوایل دوران شیردهی میشهای شکم اول زایش لری بختیاری بر عملکرد تولیدی آنها بود. تعداد 32 راس میش آبستن شکم اول زایش به طور تصادفی به دو گروه مساوی شاهد (جیره معمول در دامداری) و تیمار مکمل (جیره معمول در دامداری بعلاوهی 400 گرم دانه جو به ازای هر راس میش در روز، در 7 تا 13 روز پایانی دوره آبستنی و 10 روز ابتدایی دوران شیردهی) تقسیم شدند. وزن تولد برهها اندازهگیری شد. همچنین جنس و نوع تولد برهها و مرگ و میر آنها ثبت شد. هر میش در هنگام زایمان جهت تعیین وجود سختزایی مورد مشاهده مستقیم قرار گرفت. وزن 10 روزگی، یک ماهگی و 4 ماهگی (شیرگیری) برهها اندازهگیری شد. افزایش وزن روزانه از تولد تا 10 روزگی، از تولد تا یک ماهگی و از تولد تا شیرگیری مورد محاسبه قرار گرفت. از نظر وزن تولد برهها بین تیمارها تفاوت معنیدار وجود نداشت. در هیچ یک از میشهای دو تیمار، سختزایی مشاهده نشد. میانگین افزایش وزن روزانه برهها از تولد تا 10 روزگی (01/0> P) و از تولد تا یک ماهگی (05/0> P) در برههای تیمار مکمل بالاتر از برههای تیمار شاهد بود. بین دو تیمار از نظر میانگین افزایش وزن روزانه برهها از تولد تا شیرگیری تفاوت معنیدار وجود نداشت اما برههای دوقلو در تیمار مکمل برتر از برههای دوقلو در گروه شاهد بودند (05/0> P). هر چند که وزن شیرگیری برهها در تیمار مکمل بالاتر از تیمار شاهد بود اما اختلاف بین آنها معنیدار نبود.
اثر استفاده از تغذیه مکمل در اواخر آبستنی و اوایل دوره ی شیردهی میش های شکم اول زایش لری بختیاری بر رشد بره ها Keywords:
اثر استفاده از تغذیه مکمل در اواخر آبستنی و اوایل دوره ی شیردهی میش های شکم اول زایش لری بختیاری بر رشد بره ها authors
محسن باقری
عضو هیئت علمی بخش علوم دامی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان چهارمحال و بختیاری، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، شهرکرد، ایران