تاثیر متقابل قاعده منع گسترش تسلیحات هسته ای و برجام
Publish place: Public Law Studies Quarterly، Vol: 49، Issue: 4
Publish Year: 1398
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 699
This Paper With 19 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_JPLSQ-49-4_016
Index date: 4 August 2019
تاثیر متقابل قاعده منع گسترش تسلیحات هسته ای و برجام abstract
مسئله اساسی پژوهش حاضر، بررسی تاثیر متقابل قاعده منع گسترش تسلیحات هسته ای و توافق هسته ای ایران (برجام و قطعنامه 2231 شورای امنیت ملل متحد) از رهگذر تفسیر و تغییر احتمالی تعهدات این قاعده برای ایران و نظام حقوق بین الملل هسته ای است. به این منظور، شناسایی و تحلیل تعهدات قاعده منع گسترش تسلیحات هسته ای و ماهیت حقوقی توافق هسته ای ایران و سپس تاثیر متقابل این دو متغیر بر یکدیگر موردنظر قرار گرفته است. با اینکه تعهدات مرتبط با قاعده مذکور در توافق بالمال و بالمره اعمال و تاثیر رویه ای آن بر قاعده به صراحت انکار شده، لیکن این تاثیر در سه حوزه محسوس بوده است. نخست، در زمینه فنی، با وضع محدودیت ها برای غنی سازی اورانیوم، آب سنگین و در کل چرخه کامل سوخت هسته ای و دوم در حوزه نظام حقوق بین الملل هسته ای که پذیرش پروتکل الحاقی ، کد اصلاحی 1/3 از ترتیبات فرعی پادمان و نقشه راه مسائل باقیمانده گذشته و حال از جمله مهم ترین آنهاست. حوزه سوم، پذیرش و اجرای تعهدات حقوقی نرم مانند رژیم های گروه عرضه کنندگان هسته ای ، کنترل فناوری های موشک و ابتکار امنیت اشاع است.
تاثیر متقابل قاعده منع گسترش تسلیحات هسته ای و برجام Keywords:
تاثیر متقابل قاعده منع گسترش تسلیحات هسته ای و برجام authors
عباس کوچ نژاد
استادیار، دانشکده حقوق، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز، تهران، ایران
مسعود داداش نیا کاسمانی
دانش آموخته دکتری تخصصی حقوق بین الملل عمومی، دانشکده حقوق و علوم سیاسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران
صابر نیاورانی
استادیار، دانشکده حقوق، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران، تهران، ایران
حاتم صادقی زیازی
استادیار، دانشکده حقوق، دانشگاه پیام نور مرکزی، تهران
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :